Medlemsbrev från TEV. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tänk på detta vid beställning av tandteknik

Det förekommer en hel del slarv och gammal vana vid tandläkares beställningar av tandteknik. Detta har skapat ett utrymme för oseriösa tandtekniska företag. Varje tandläkare ansvarar för att alltid säkerställa att det tandtekniska laboratoriet är registrerat och certifierat.

Har du full koll på inköp av specialanpassade tandtekniska produkter? Läs igenom Sveriges Tandteknikerförbunds checklista!


Bli Sveriges bästa chef

Chefsnyheterna kommer ut varannan fredag och innehåller senaste nytt om chefer och ledarskap, ofta med anknytning till aktuell forskning. Det kostar ingenting att prenumerera!


Följ styrelsens arbete!

Följ styrelseprotokollen i TEV och se vilka frågor som diskuteras just nu! Protokollen hittar du på vår webbplats.


Pension med eget företag

Som företagare måste du själv ansvara för att du tjänar in till din pension. För att du som företagare ska få samma pension som om du vore anställd behöver du ta ut lön, betala in avgifter och skatter samt spara till din framtida pension.

Tänk på att:

  • Ta ut lön/överskott - Lönen/överskottet du tar ut och skattar för gör att du tjänar in till din allmänna pension. Vid en lön på 39 879 kronor (2016) i månaden så maximeras inbetalningen till din allmänna pension.

  • Betala skatt - Som företagare är din allmänna pension beroende av hur mycket du betalat in till Skatteverket via skatter och avgifter.

  • Eget sparande till pension - Som företagare får du inte tjänstepension som de flesta anställda får. Om du sparar cirka 4,5 procent av din inkomst i ett långsiktigt sparande motsvarar det vad de flesta anställda får inbetalt till tjänstepension. 
  • Se över din pension - På minpension.se kan du logga in och se alla delar i din pension när du gör en.

  • Driva företaget vidare efter 65? — Även om du börjar ta ut pension kan du driva företaget vidare. Du får då lägre sociala avgifter och ett större jobbskatteavdrag.

Årsmöten i din lokalavdelning

TEV Västra har kallat alla sina medlemmar till årsmöte den 1 juni 2016 kl 18.30 i Göteborgs Tandläkarsällskaps lokaler, Erik Dahlbergsgatan 9, Göteborg. 

Anmälan görs till claes.foto@telia.com senast den 27 maj. 

TEV NordÖstra har kallat sina medlemmar till årsmöte den 19 maj kl 18.30 i Piperska Muren, Scheelegatan 14, Stockholm.

TEV Södra planerar sitt årsmöte till juni månad. Kallelse kommer!


Medlemserbjudande från Danske Bank

Du som är medlem i TEV har nu tillgång till en hel del exklusiva förmåner hos Danske Bank, genom ett samarbete mellan Tandläkarförbundet och Saco. Bolån från 1,29 %, kostnadsfria vardagstjänster i ett år och egen personlig rådgivare är några exempel på vad det innebär för dig. 

För dig som driver eget företag erbjuder Danske Bank dessutom ett paket av banktjänster avgiftsfritt under första året.

För att kunna ta del av Danske Banks medlemserbjudande behöver du uppge ditt medlemsnummer i TEV. Detta hittar du på din senaste faktura. Du kan också kontakta oss på info.tev@stlf.se eller 08-666 15 30 för att få ditt medlemsnummer. 


Marknadsföring i ny patientportal

Efter sommaren lanseras en kostnadsfri CV-portal för alla medlemmar i TEV. Där kan du registrera alla dina meriter, utbildningar, arbetserfarenheter och fortbildningar, samt vilka behandlingar du utför som tandläkare. Allt detta ska sedan bli sökbart i en portal för patienter som letar ny tandläkare - eller som vill veta mer om sin tandläkare. När CV-portalen är i drift kommer vi att skicka ut en detaljerad beskrivning om hur du gör för att komma med!


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Tandläkare-Egen Verksamhet och Sveriges Tandläkarförbund. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.