Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 10 - torsdag den 30 juni 2016

  • Peer support på andra sidan jordklotet

  • Anna-Clara är den verkliga experten på HVB-hem

  • Hjärnkoll på plats i Almedalen 
  • Rehabilitering av unga kräver flexibla ersättningar

  • Anordna Mental Health Run där DU bor

  • Mobila brukarrevisioner snart verklighet

  • Anki Sandberg: Tankar inför sommaren


På plats i NZ: Peer support på andra sidan jordklotet

STUDIEBESÖK De utbildningsansvariga inom PEER Support-projektet har under försommaren besökt brukarrörelsen i Nya Zeeland för att få inspiration till satsningen på att utbilda peer supportrar i Sverige. De fann att vi har mycket gemensamt.

Läs mer >>


Anna-Clara är den verkliga experten på HVB-hem

SEMINARIUM Under NSPH:s seminarium på torsdag i Almedalen nästa vecka diskuterar vi hur vi kan få bättre kvalité i HVB-hemmen. En av de medverkande är den verkliga experten, Hjärnkollambassadören Anna-Clara Skogholt som bott stora delar av sina ungdomsår på HVB-hem. Hon vet vad man som boende värdesätter mest: ett bra bemötande från kunnig personal.
 Läs mer >>


Hjärnkoll på plats i Almedalen

GOTLAND På tisdag håller Hjärnkoll två dialogseminarier på Psykisk Hälsa-caféet: Hur bryter vi stigma kring psykisk ohälsa?” och ”Tvingad till vård - unga och tvångsåtgärder i psykiatrin”. På onsdagskvällen står Hjärnkoll värd för ett mingel på Gocart Gallery. Läs mer om vilka övriga seminarier som Hjärnkolls-ambassadörerna medverkar vid under veckan.  Läs mer >>


Rehabilitering av unga kräver flexibla ersättningar

REMISS Sjuk- och aktivitetsersättningarna behöver bli flexiblare och mer individanpassade för att unga vuxna med psykisk ohälsa lättare ska kunna få ett jobb. Det anser NSPH som studerat regeringens förslag för att få fler unga med psykisk ohälsa tillbaka i jobb. Läs mer >>


Anordna Mental Health Run där DU bor

I år det möjligt att anordna ett större eller mindre Mental Health Run den 8 oktober på den ort där du bor. I Malmö och Lund har intresserade redan börjat mobilisera sig för att anordna lokala varianter av loppet som arrangeras för att öka öppenheten och kunskapen om psykisk ohälsa.
Läs mer >>

Mobila brukarrevisioner snart verklighet

PREMIÄR Nu förbereder sig Brukarrevisionsprojektet för den första mobila brukarrevisionen, som sker i Norrköping till hösten.  Den ska utföras av projektets mobila team och sker på en psykiatrisk avdelning på Vrinnevisjukhuset.

Läs mer >>


Anki Sandberg: Tankar inför sommaren

KRÖNIKA Nätverkets samordnare blickar tillbaka och reflekterar över en händelserik vinter och vår. Hon ser fram emot en spännande höst med ett nytt Arvsfondsprojekt i startgropen med fokus på barn och unga. Med detta önskar vi på NSPH Glad Sommar till er alla. Nyhetsbrevet tar nu sommaruppehåll och återkommer i början av september.
Läs mer >>


Välkommen till NSPH:s nyhetsbrev, som håller dig uppdaterad om viktiga händelser och relevanta nyheter ur ett patient-, brukar- och anhörigperspektiv. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete här: www.nsph.se. Följ oss gärna på 

www.facebook.com/NSPH.se och www.twitter.com/NSPHSverige

Nyhetstips: mejla till lisa.ringstrom@nsph.se