Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sommar blir till höst!


Sommaren på Stavgard

Den gångna sommaren har Stavgard varit öppet för visning vid Midsommar och hela juli månad. Under Midsommarhelgen bodde Lerkrusets Wenner på gården där de tog emot besökare och gjorde allehanda sysslor. Stort tack till dem och till guiderna Sigrid Tunberg, Martin Andersson och Ulrika Brorsson som skötte besökare och gård under juli månad. Nytt för denna sommar var att Tore Gustafsson från styrelsen höll smedjan i gång på fredagarna. Den som ville fick prova på att smida vilket uppskattades mycket av både barn och vuxna. Tack även till Gutars Bågskyttar som gästade oss en dag, till Ingmari Tellström som föreläste om sitt "gotländska matår", till Tuva Sagoberätterska som kom på besök och Hanna Tunberg som lagade vikingamat - Alla hjälpte Ni till att ge gården liv och därmed höja upplevelsen för våra besökare. 

Hanna lagar vikingamat.

Tore i smedjan - uppskattat av alla.

Gäller att smida medans järnet är varmt!

Gutars Bågskyttar på besök.

Att prova på var kul för både stora & små!


Lägerskolan

Lägerskolan är i full gång med 10 inbokade klasser under hösten. Från Lärbro i norr till Havdhem i söder kommer klasserna med lärare och ett par trälar (föräldrar). Rutinerade handledare i kombination med utbildning av nya gör att verksamheten rullar på. Lägerskoleverksamheten samordnas av Anso Norling, hemslöjdskonsulent på Gotlands Museum.

Sponsorer

Stort tack till Hummelbos Byggnadsvård, Rute Woodcraft och Buttle Kalk som valt att sponsra vår verksamhet. Sponsoravtalet som innebär 3000 kr per år i tre år ger förutom känslan av att bidra med något så meningsfullt som att gotländska skolbarn får uppleva järnåldersliv också bl.a. att man får disponera Stavgard vid ett tillfälle per år. Vill du också bli sponsor? Både företag och privatpersoner är välkomna som sponsorer.


På Gång!

8-9 oktober
NOOAM (nordiska föreningen för arkeologiska friluftsmuseer) kommer till Gotland och Stavgard för att hålla årsmöte och besöka olika historiskt intressanta platser. Du som medlem i Föreningen Stavgard är välkommen att delta. Mer info kommer.   

15 oktober
Välkommen på arbetsdag och medlemsmöte. Mer info kommer. 

 15 december
Vi firar fullmånen (en dag efter) genom att berätta spökhistorier
& andra berättelser för varandra. Tuva Sagoberätterska hälsar på. Mer info kommer. 

Vill du köpa Föreningens t-shirt med bildstensmotiv eller Stavarsringen?
Hör av dig via mail så kontaktar vi dig. 

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter