Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej!

Tack för alla trevliga kommentarer på vårt första nyhetsbrev. Det är roligt att så många läste och uppskattade det. Och tack för alla fina omdömen!
"Personligt engagemang, vänligt bemötande och stort kunnande" - sånt värmer!

Vi märker att intresset för Torrevieja ökar hela tiden. Det märks framför allt på att priserna på bostäder sakta börjar gå uppåt igen, för första gången på flera år. 

Därför tänker vi ta tillfället i akt och berätta lite om olika områden i Torrevieja - först ut är det fantastiska Aldea del Mar.
Och som vanligt (får man säga så efter bara ett nyhetsbrev?) så har vi en del spännande objekt att visa upp i det här brevet. Och ännu fler på vår hemsida.

Denna gång berättar vi också om hur det firas jul här i Torrevieja. För är det nånting som spanjorerna är bra på så är det att fira!

Trevlig läsning!

Maria, Sanna, Kathrin och Leo


Aldea del Mar - ett av Torreviejas mest spännande områden.

Aldea del Mar - som betyder byn vid havet - är ett av Torreviejas mest spektakuläraste bostadsområden. 

30 sekunder från Los Locos-stränden, 3 minuter till strandpromenaden, 10 minuter från citykärnan (och 4 minuter från vårt kontor). Ändå helt avskilt. Aldea del Mar är verkligen en liten, exklusiv by mitt i Torrevieja stad. Inbäddad i grönska med att fantastiskt poolområde med bar och restaurang.

Och inredningen!

Byggmästaren som uppfört Aldea del Mar har vunnit flera priser både för arkitekturen och för trädgårdarna. Men det han är mest känd för är att han har åkt land och rike kring för att leta efter gamla antika detaljer. Från fincor, slott och herrgårdar och som nu pryder alla lägenheter i Aldea del Mar. Någon lägenhet har fått gammalt vackert kakel, en annan ett gammalt vagnshjul inmurat och en tredje gamla träbjälkar i taket.

Så vill du bo mitt i smeten, men ändå avskilt och otroligt vackert - nu har du chansen.
Klicka här så får du se möjliheten att förvärva lägenhet i Altea del Mar.


Fira jul i Spanien.

Som vi skrev i inledningen – spanjorerna är bra på att fira. Även om julen inte är den stora händelsen här, nyår och framför allt trettonhelgen är ”the thing”, så hindrar det inte att det ska fiestas till ändå. Det är en av de många saker som vi älskar med Spanien.

Så vad händer?

Ja, vi kör igång den 27 november, första advent. Då tänds granen i Torrevieja. Och inte vilken gran som helst utan den stora ståtliga granen som är specialimporterad från de småländska skogarna och skänkt av en privatperson från Småland till Torrevieja stad. Det är en av få riktiga granar som du har chans att se om du är här under julen. Gå ner till Plaza de la Constitución, mitt inne i stan, vid 18-tiden, och känn julstämningen flöda – med glögg, pepparkakor och julsånger.
Nästa stora händelse sker den 3 december. Då avtäcks den 220 kvadratmeter stora krubban på samma Plaza de la Constitución. Det är en fantastisk miniatyrskapelse med både bibliska och betydligt mer värdsliga figurer och byggnader. Självklart står Jesusbarnet med föräldrar i centrum men med 220 kvadratmeter till sitt förfogande blir det mycket lokalt också.
Ett klart måste!

8 december är en röd dag, då firar vi Immaculada (den obefläckade avelsen). Oavsett hur man förhåller sig till själva förloppet vid Jesusbarnets tillblivande så är det trevligt med en ledig dag.
Sedan är det lite lugnt fram till den 22 december. Då är det det stora jullotteriet ”El Gordo” (tjockisen) som får hela Spanien att samlas framför radion, TV och datorer. Ta chansen att bli miljonär med lite råge!
julafton och juldagen träffas man med familj och vänner och äter och dricker gott. Några barn får julklappar men de allra flesta får presenter den 6 januari då det firas rejält - Dia de los Reyes Magos, de tre vise männens dag.
Men innan dess är det några fler saker som händer. Den 28 december firas Santos Inocentes, vårt Menlösa barns dag. Både i Spanien och i Sverige är denna dag till för att hylla alla oskyldiga små pojkar som fick sätta livet till i kejsare Herodes jakt på Jesusbarnet. Skillnaden mot Sverige är att i Spanien luras man och skojar med varandra – som vårt 1 april.
Nyårsafton är partyafton – oavsett om man är hemma eller på krogen så samlas man på gatorna vid tolvslaget och dricker cava och äter vindruvor, en druva för varje klockslag. Och dagen efter är man hemma och ligger i soffan, precis som i Sverige, minus backhoppning och Ivanhoe.
Och så till sist den 5 januari – dagen innan ”dagen efter” – detta är den stora processionsdagen över hela Spanien. I Torrevieja kommer de tre vise männen med båt och med ett ”karnevalståg” genom staden kastar de ut mindre presenter (mest godis) till barnen. Efter detta samlas familjerna och äter massa god mat (mest läckerheter från havet), man har ”uppesittarkväll” och barnen ställer fram sina skor på kvällen för att De tre vise männen ska kunna fylla dem med julklappar under natten.
Så välkommen till Spanien i jul. Packa både shorts och tjock tröja. Och partysuget!

Nyckelservice

Som vi berättade i förra brevet så erbjuder vi nu nyckelservice. Häng in extranycklar hos oss så kan vi hjälpa dig vid behov.

För detta tar vi 100 euro per år och nycklarna kan hämtas ut upp till 5 gånger. Behöver nycklarna hämtas ut före kl 10 på morgonen eller efter kl 18 på eftermiddagen så har vi ett skåp med kodlås utanför vårt kontor. 

Boka före årskiftet - om du inte bokar och vi har dina nycklar hos oss sedan tidigare kommer vi att lämna tillbaka dem vid första bästa tillfälle.


Några nyinkomna hus och lägenheter. Mer finns på vår hemsida.
Läs och längta!

Aldea del Mar

Gavellägenhet, omringad av grönska, ett par hundra meter från Los Locos-stranden.


Aldea del Mar

Mycket välvårdad lägenhet med utsikt från balkongen över grönområde och palmtoppar. Bara 270 meter från stranden.


Fantastiska villor vid havet

150 meter från klipporna i vårt Rosaleda kommer det under hösten färdigställas åtta villor med havsutsikt i modern tappning med privat pool.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.