Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Företagare i Norrköping! Du är viktig för oss. Det är också därför du får det här nyhetsbrevet. Syftet är att kontinuerligt upplysa dig om vad som händer i Norrköping som berör dig som företagare – och vad vi i kommunen gör för att skapa förutsättningar för ett bra företagsklimat.


Norrköpings kommun vann tillväxtpris

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset ”Bästa Tillväxt” i varje län till den kommun som under året haft bäst tillväxt bland företagen. I Östergötland har Norrköpings kommun haft den bästa tillväxten och får därmed priset 2016. 

Utmärkelsen Bästa Tillväxt går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning eller går med vinst. I Norrköping är det dessutom hela 349 företag som uppfyller samtliga dessa tre kriterier – en oerhört bra siffra även nationellt sett.

– Vi är jätteglada, framförallt för bekräftelsen som förstaplatsen innebär. Vi vet vilket enormt arbete företagen lägger ned varje dag. Nu kan vi verkligen säga: Det går bra för Norrköping! Att Norrköpings kommun vinner priset ”Bästa Tillväxt 2016” visar också på att vårt arbete med att förbättra näringslivsklimatet i Norrköping går åt rätt håll, säger näringslivsdirektör Anne Revland.


Är ditt företag nästa års kaktusmotiv?

Alla företag eller organisationer i Norrköping som firar minst 50-årsjubileum under 2017 kan ansöka om att få bli nästa års motiv i kaktusplanteringen.

Vill ditt företag eller din organisation vara motiv i kaktusplanteringen kan du ansöka om det.

Kriterier för att få pryda motivet i kaktusodlingen:

  • Jubilera med minst 50 år.
  • Motivet ska kunna ge publicitet i staden, kommunen, Sverige och övriga världen.
  • Företaget eller organisationen ska vara från Norrköping.
  • Det ska vara ett rikstäckande företag eller organisation.

Ansökan ska vara inlämnad till tekniska kontoret senast den 31 december 2016 för att kunna bli en av de nominerade.

Läs mer och gör din ansökan på:www.norrkoping.se/kaktus


Informationsmöte för företagare på Butängen

Under ett informationsmöte för företagare på Butängen förra veckan, visade kommunen och Trafikverket hur stadsdelen ska förvandlas de kommande åren. Budskapet var tydligt: Ostlänken kommer att byggas och Butängen omvandlas till en del av innerstaden.

Visionen är att Butängen blir en ny innerstadsdel med en blandning av bostäder och kommersiella verksamheter. Hjärtat i stadsdelen blir det nya resecentrumet. Just nu pågår arbetet med ett detaljplaneprogram för området söder om Fredriksdalsgatan.

– Oavsett om företagen kommer att bli berörda av Ostlänkens dragning eller inte kommer många att behöva flytta för att göra plats för stadsomvandlingen och nu är det vår uppgift att hitta så bra framtida lösningar som möjligt, säger Kikki Liljeblad (S) kommunalråd med ansvar för stadsplanering på Norrköpings kommun.

Om tre år planeras byggstart för Ostlänken genom Butängen och då kan det även bli aktuellt att börja bygga några av de nya stadskvarteren. För företagarna i Butängen innebär detta att det är dags att börja tänka på sin egen framtid. På mötet presenterade kommunen och Trafikverket sina kontaktpersoner som kommer att stötta företagen inför kommande flytt.

– Vi vill att så många företag som möjligt ska vara kvar i Norrköping. Vi har redan en bra dialog med många företagare på plats, men hoppas nu att vi ska få kontakt med fler som har frågor kring sin framtid, säger Pontus Lindblom, etableringsansvarig på näringslivskontoret.

Under mötet visade Trafikverket den planerade dragningen av de nya järnvägsspåren genom Butängen.
– Vi har kommit långt i arbetet med utformning av spårdragning, men inget är än så länge beslutat. Att bygga järnväg genom en stadskärna är komplicerat, säger Johan Levál, Trafikverkets projektledare.

Under 2017 kommer dialogen att fortsätta med företagarna som kommer att beröras av Ostlänken och stadsomvandlingen. Och budskapet på mötet verkade gått fram då många lämnade mötet med kommentaren ”för första gången känns det som att det är på riktigt”.


Tack för alla dessa fina år och på återseende!

Den 16 december gör jag min sista arbetsdag på Norrköpings kommun och det är med stolthet jag ser tillbaka på mina år som näringslivsdirektör.

Framgångsvågen för vårt näringsliv fortsätter.  Norrköpingsföretagen Mattab, ME Maskin & Maskinservice, Motions och Fitness, MIO, Platinum Cars och Porthos Herr – har kvalat in på listan Superföretag i Sverige 2016. Dessutom finns 17 av Sveriges snabbast växande företag 2016 här, så kallade Gasell-företag. Det är företag som är både lönsamma och skapar arbetstillfällen.

Det slutar inte där, Ideal of Sweden har nyligen utsetts till Årets Unga företag i Norrköping och är rankad tvåa på den nationella listan. Detta unga företag har på ett år klarat av att gå från 12 till 50 miljoner i omsättning genom att sälja mobilskal, mobilplånböcker och andra mobiltillbehör.

Grattis till er alla!

När jag nu lämnar mitt uppdrag för nya utmaningar gör jag det med stor tillförsikt och övertygelse att Pontus Lindblom, som ny näringslivsdirektör, tillsammans med det duktiga gänget på näringslivskontoret kommer fortsätta arbeta för att driva utvecklingen av näringslivsklimatet i Norrköping framåt.

Tack för alla dessa fina år! 


God Jul och Gott Nytt År

Vi på näringslivskontoret vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Tillsammans med er tar vi nya tag för ett framgångsrikt 2017.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.