Medlemsbrev från TEV. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Felaktig information om medlemsavgiften

 

Tandläkartidningen rapporterar i årets första utgåva om medlemsavgifterna som riksföreningarna betalar in till Sveriges Tandläkarförbund. Där visas ett felaktigt cirkeldiagram och uppgifterna stämmer inte fullt ut.

Alla förbundsmedlemmar, oavsett vilken riksförening man tillhör, betalar samma del av sin medlemsavgift till Sveriges Tandläkarförbund, 1572 kronor per år och medlem. Eftersom TEV har den lägsta medlemsavgiften av alla riksföreningarna (förutom Studerandeföreningen) innebär det att nästan hälften av din medlemsavgift betalas vidare till Tandläkarförbundet, 46 procent.

När det gäller TEV:s pensionerade medlemmar, som betalar 1600 kronor per år i medlemsavgift, innebär det alltså att 98 procent av deras medlemsavgift går vidare till Sveriges Tandläkarförbund. 


Praktikanter en tillgång för teamet

Maria von Beetzen är privatpraktiserande specialisttandläkare i Strängnäs. Sedan några år har Maria välkomnat praktikanter via Arbetsförmedlingen, en möjlighet för både arbetsgivare och nyanlända högutbildade människor som vill ta ett kliv in i arbetslivet.

Maria von Beetzen. Foto: Lena Katarina Johansson

- Vi hade fått utökad kliniktid och var ändå i tankarna på att anställa, berättar Maria von Beetzen. Så tillsammans med vår kontaktperson på Arbetsförmedlingen bestämdes att vi skulle anställa en praktikant genom det som kallas ”nystartsjobb”. Vår första praktikant var en relativt ung och nyutexaminerad tandläkare från Syrien. Han blev en stor tillgång för kliniken och lärde sig mycket om svensk tandvård hos oss. Därefter har vi haft en tandtekniker från Syrien och en sjuksköterska från Eritrea. De har gjort olika sysslor på kliniken, allt ifrån att fungera som assisterande tandsköterska till att göra fint i väntrummet, eller hjälpa till i behandlingsrummet. Patienterna har reagerat mycket positivt och det har varit en stor tillgång att ha en extra anställd. Hela teamet känner oss stolta över att ha hjälpt en ny tandläkare på vägen mot svensk legitimation!

 

Läs hela intervjun med Maria von Beetzen

Läs mer om nystartsjobb hos Arbetsförmedlingen

Ladda ner faktablad om Nystartsjobb för arbetsgivare


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Tandläkare-Egen Verksamhet och Sveriges Tandläkarförbund. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.