Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej!

Nytt, nytt, nytt. Och Nytt.

Det händer mycket nu – både hos oss på Rosaleda Fastigheter och i Torrevieja.

Låt oss berätta om vårt nya kontor, vår nya hemsida, vår nya samarbetspartner (som kan göra livet lättare för dig), vår nya dag, om varför Los Frutales är så bra och vad som händer i februari i Torrevieja.

Trevlig läsning
Maria, Sanna, Kathrin och Leo


Nytt på Rosaleda Fastigheter

Nytt kontor:
Det har börjat hända mycket i området Orihuela Costa - nybyggda hus med härliga terrasser och bakgårdar och fräscha lägenheter med fantastisk utsikt. Havsnära, golfnära och flygplatsnära. Detta i, och inte bara enligt oss, den absolut bästa och solsäkraste delen av Spanien.
Så därför öppnar vi ytterligare ett kontor, mitt i händelsernas centrum, på gränsen mellan Punta Prima och Playa Flamenca. Vi kommer att finnas i International Business Center som tillhandahåller en blandning av affärer, restauranger och serviceföretag. Bland annat kommer där att finnas en svensk tandläkare och tandhygienist och Supermercado Costa Blanca som har skandinaviska varor till mycket bra priser.
Det ligger i korsningen av Avenida de California och Calle Nazaries och kommer att bemannas primärt av Kathrin. Men vi kommer inte att kunna hålla oss därifrån så du möter nog oss alla där, till och från. Vi räknar med att vara i gång i början av mars.
Välkommen!

 

Ny hemsida:
Med nytt kontor behövs en ny hemsida. Den kommer att bli snyggare, modernare och det blir lättare att hitta objekt. Framför allt så kommer vi att dela upp mellan Rosaleda/Torrevieja och Orihuela Costa.

Vi är inte helt färdiga men den är klar under våren.

 

Ny samarbetspartner:
Det är skönt att ha ett hus i värmen. Men ibland kan 300 mil kännas långt, speciellt när det stormar och regnar som det gjorde i december. Då är det skönt att ha någon som kan se till huset och fixa om det är något som behöver åtgärdas.
Därför har vi nu hittat den perfekta lösningen i Susanne och Jörn Andersen-Axved. De har haft ett radhus i Rosaleda i 3 år och nu flyttar de ner på heltid och startar Rosaleda Fastighetsservice.

De kommer att erbjuda:

  • Allmän tillsyn
  • Städning
  • Tvättning av lakan och handdukar
  • Inköp och storhandling

Du väljer om du vill ha hjälp en eller flera gånger per månad.

Susan och Jörn nås på:
rosaleda.fastighetsservice@gmail.com 
Jörn: 0723–205598
Susan: 0709–261104
Ring eller maila dem så får du prislista och bra service!


Los Frutales - en oas i Torrevieja


Vi får många frågor om de olika delarna och urbanisationerna i vår favorit-stadsdel Rosaleda. Därför tänkte vi berätta om Los Frutales denna gång.

Los Frutales, som betyder fruktträdgårdarna, består av sex stycken urbanisationer som ligger längs med Calle Gandhi från havet upp, på höger sida. LosFrutales 0 till Los Frutales V. Det finns andra urbanisationer i området men då heter de nåt annat som till exempel Cala Dorada, Calas de Torrejón, Bravomar och Trebol.

Och varför är det så märkvärdigt med Los Frutales?

Jo, för dessa sex urbanistioner byggdes i mitten av 80-talet för den bofasta, inhemska befolkningen, inte för turister. Därför skulle det vara gediget och, efter spanska mått mätt, en rejäl kvalitet, både i väggar och tak, men också i rör och avlopp. Dessutom var innegårdarna väldigt viktiga. Det anlades gräsmattor runt poolområdena, palmer som skyddar mot solen och massor med blommor. Flera av urbanisationerna har kvar samma trädgårdsmästare som anlade dem en gång i tiden.
Dessutom så finns det en liten supermercado, en slaktarbutik (som vi verkligen kan rekommendera) en bar och så Sportbaren, en institution vid det här laget. Nere vid havet finner vi även apotek, kareoke och Maylas bar El Arenal som tillhör Los Frutales 0. Här nere finns även en taxistation.

Det går nog inte att inte gilla Los Frutales!

Rosaledas Dag!

Det planeras en Rosaledas Dag!
Måndagen den 17 april - annandag påsk - kommer det att hända saker här i Rosaleda.
Här kommer lokala företag att presentera sig och ställa ut.

Det kommer även finnas aktiviteter, utställningar, tävlingar och mat.
Psst... är du kund hos oss så har vi en liten present till dig...
Boka in - mer info kommer!


Några nyinkomna hus och lägenheter. Klicka på bilderna för mer info. Ännu fler bostäder finns på vår hemsida.
Läs och längta!

Los Frutales, radhus

Mycket trevligt radhus i Los Frutales I, mitt i hjärtat av Rosaleda. Uteplatser i marknivå, takterass, mycket fint poolområde och 200 meter till havet. Kan det blir bättre?


Los Frutales, lägenhet

Nyrenoverad, jättefin lägenhet med tre sovrum i Los Frutales III med en fantastisk utsikt över havet och soluppgången!


Bungalow i Rosaleda

Mycket fin bungalow, i markplan, i en liten och väldigt trevlig urbanisation. Som alltid i Rosaleda är det nära till allt!


Nyckelservice

Häng in extranycklar hos oss så kan vi hjälpa dig vid behov.

För detta tar vi 100 euro per år och nycklarna kan hämtas ut upp till 5 gånger. Behöver nycklarna hämtas ut före kl 10 på morgonen eller efter kl 18 på eftermiddagen så har vi ett skåp med kodlås utanför vårt kontor. 

För dig som inte har bokat så kommer vi att lämna tillbaka dem vid första bästa tillfälle.


Det är Karnevalsdags!

Det är dags för den årliga Karnevalen här i Torrevieja. Eftersom Spanien är ett riktigt partyland så var beredd på en fest med Rio-känsla. Det blir parader, danser och tävlingar – fantastiska dräkter och ett spektakel utav stora mått. Ett ”får-man-bara-inte-missa”-event.

Karnevalen inleds det med kröning av årets Karneval-drottning och Karneval-prinsessa och sedan är det partyaktiviteter under en hel månad. DragQueen-tävling, barnkarneval med dans, tävling i Chirigotas-framträdanden som är satiriska, humoristiska kupletter med aktuella politiska teman och kändisskvaller. För att nämna några.

Söndagen den 19 februari är  det dags för den stora paraden, som går från Plaza María Asunción Square till Stadsteatern via Calle Ramón Gallud och Calle Patricio Pérez. Missar du det har du chansen igen på kvällen lördagen den 25 februari.


Och så är det löparfest!

Torreviejas halvmara går av stapeln söndagen den 26 februari. Så ska du vara med och karnevalsfesta så kanske du ska det ta det lite lugnt sista kvällen. Du får spara dig till efter loppet.
Loppet går mest längs med vattnet på strandpromenaden men även inne i den mer centrala delen av stan och du springer banan två varv. Det finns också en mil-klass som springer samma sträcka men bara ett varv.
Folk i alla åldrar springer i ett antal olika klasser och det är både bra med priser och goodie-bags.
Och självklart är hela stan ute och hejar och tittar!
Du kan anmäla dig här.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.