Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej!

För er som är i Sverige - vi hoppas att vårsolen har börjat värma er. För er som är här - visst är det härligt!

I detta brev berättar vi om Rosaledas Dag, om vad som händer i Torrevieja över påsken och om Bravomar.

Och så är vi med på TV. Maria har blivit intervjuad av lokalkanalen Vega Baja Real Estate Talk om oss svenskar och våra tankar och önskemål när vi köper bostad i Spanien. Vi är lite malliga för det - vi valdes för vår erfarenhet och vårt goda rykte!
Håll utkik på vår Facebooksida efter länken till detta.

Trevlig läsning
Maria, Sanna, Kathrin och Leo


Rosaledas Dag!


Nu startar vi en ny tradition – Rosaledas Dag.

Vi är många som bor och arbetar här i området och som tycker att Rosaleda är ett av världens trevligaste områden. Låt oss ta fasta på det och lära känna varandra lite bättre.

Välkommen till Boulebanan, i korsningen Calle Dr Waksman och Calle Camilio José Cela, på Annandag påsk, måndagen den 17 april, mellan kl 15.00 – 18.00. Om vi har riktigt trevligt och inte vill gå hem efter det kan vi alltid fortsätta på Svensken på Hörnet.

Det blir en liten minimässa med företagare som erbjuder sånt som vi som har fastighet i Spanien kan ha nytta av; AC, internet, hantverkare, mm. Det kommer att finnas mat och dryck och möjlighet att prova på boule, eller petanca, som det egentligen heter.
Och så loppis – ta med sånt som du vill sälja eller byta. 
Självklart så blir det lotteri också med jättefina priser!

Det är Facebookgruppen Rosaleda Frutales Grannsamverkan Torrevieja och Rosaleda Petancaklubb som håller i arrangemanget.
Och du som har köpt din fastighet av oss kan förvänta dig något litet extra - så kom fram och säg hej!


Bravomar - en räcka pärlor i Rosaleda!

Bravomar betyder “modigt hav” och kan också tolkas som ”vilt hav”.

När Bravomar I byggdes 1994 var det inte så många hus mellan urbanisationerna och havet med de dramatiskt utformade klipporna nedanför Avenida Alfredo Nobel. Utsikten var spektakulär och havet var vilt.

Bravomar består av 10 urbanisationer där några - VI, VII och VIII - ligger längs med Avenida la Mancha och resten ligger utspridda som små pärlor i Rosaleda-området. Urbanisationerna består av lägenheter, radhus och fristående villor.
Lägenheterna med möjligheten att välja nedre botten med tilltagen uteplats eller en våning upp med stor takterrass är mycket attraktiva och har blivit mycket populära hos oss skandinaver för sin öppna, ljusa planlösning.
Stadsnära, strandnära och väl tilltagna poolområden – kan det bli bättre?


Nu vaknar Torrevieja!

Efter en skön, avslappnande, och ibland stormig och lite snöig, vinter så öppnar Torrevieja upp inför turistsäsongen. Visserligen finns det de som har badat hela vintern, men... Ja, det är nu det kommer igång på allvar.
Strandbarerna, de vi kallar chiringuitos, lyfts ner på stränderna och fylls med dricka och tapas. Restaurangerna utmed vattnet drar igång för fullt efter lågsäsongen.
Surfklubben på La Mata kör för fullt och du kan ta lektioner där på förmiddagen – men boka först.

Det bubblar i Torrevieja!

Några nyinkomna hus och lägenheter, både i Bravomar och vårt nya favoritområde Punta Prima. Klicka på bilderna för mer info. Ännu fler bostäder finns på vår hemsida.
Läs och längta!


Bravomar X

Hörnhus - 100 meter från havet!

Radhus med varm känsla, rymd och en stor tomt.
Ligger i en välskött urbanistaion med ett trevligt pool-område.


Bravomar VIII

Stort, fräscht radhus med flera uteplatser - det finns både murad grill och en takterass - och en fantastisk utsikt.

Nära till havet och en trevlig pool i området - perfekt för dig som vill ha lite yta!


Läcker nyproduktion i Punta Prima

Jättefina, nyproducerade lägenheter med tre sovrum i Punta Prima - Tindra - med stora fönster och mycket ljus.

Finns både som marklägenhet med stor rejäl uteplats eller en trappa upp med riktigt stor takterass.

Självklart med pool och dessutom ett garage.


Nyckelservice

Häng in extranycklar hos oss så kan vi hjälpa dig vid behov.

För detta tar vi 100 euro per år och nycklarna kan hämtas ut upp till fem gånger.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Några av Torreviejas fördelar - eller hur?


Påsken i Torrevieja

Påsken är stor i Spanien – man firar Semana Santa, Den Heliga Veckan, från Palmsöndagen till Annandag påsk. Det firas självklart med kyrkobesök men också med processioner, med höjdpunkten på Långfredagen. Oavsett religiös tro (eller avsaknad därav) är processionerna en fantastisk kulturell upplevelse och bör ses!
Palmsöndagen: procession 10.30 - från nya kyrkan vid plaza del Oriente via Caballero de Rodas till gamla kyrkan vid plaza de la Constitution
Palmsöndagen: procession 20.30 - från gamla kyrkan, plaza de la Constitución, via Caballero de Rodas, Patricio Pérez, Concepción, Paseo Vistalegre, María Parodi, Caballero de Rodas och åter till plaza de la Constitución.
Måndag, tisdag och onsdag: processioner kl 22.00
Skärtorsdag: processioner kl. 23.00 och kl 24.00 
Långfredagen: Holy Burial Procession, kl 20.00
Påskafton: populär trumprocession där alla med trumma får vara med, kl 22.30
Påskdagen: procession, kl 08.00
Annandag påsk: procession, kl 08.30

Självklart är det gudstjänster också. På Palmsöndagen tar man med olivkvistar som välsignas och spars tills nästa år, då man bränner de torkade kvistarna i kyrkan på askonsdagen.
Skärtorsdagen töms kyrkan på dukar och målningar täcks över, det ska påminna om Jesu lidande och död.
Långfredagen är en fastedag och då hålls gudstjänst för att hylla korset. Påskaftonens nattmässa är höjdpunkten – då firas Uppståndelsen. Eftersom fastan tar slut i och med detta så äts ofta en stor middag efter mässan.

 


Feria de Mayo - Maj-party!

Dans- och matfest i dagarna fem! Med start onsdag kväll den 10 maj till söndagen den 14 maj så dansas det flamenco och äts asado och massa annat gott i hamnområdet vid piren i centrala Torrevieja. Alla får dansa och titta och njuta!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.