Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jämställts nyhetsbrev

Vi på Jämställt har en fullspäckad höst framför oss med bland annat HBTQ-utbildningar inom Stockholms stad och normkritik för föreningar i Uppsala. Dessutom är det Västerås tur att få besök av oss för en öppen föreläsning i november och vi kör andra omgången av "Normer och Musik". I nyhetbrevet kan ni även läsa om historiska hjätar, könsneutrala pass och boktips!


Pedagogiskt och övertygande

Har du 30 minuter över? Då tycker vi verkligen att du ska se/lyssna på Brené Brown. I samband med de hemska händelserna i Charlottesville gjorde Brown en livesändning som fått stor spridning.

Brené Brown

Brené Brown förklarar privilegier, makt och vikten av att ha perspektiv på ett lysande sätt. Dessutom visar hon att avhumanisering och skammande aldrig är lösningen. Och om vikten av att vara generös när folk gör misstag! 
Se hela videoklippet här.


Öppen föreläsning i Västerås

Den 28 november kommer Jämställt till Västerås och kör den mycket uppskattade föreläsningen "Skapa fler möjligheter". 

Efter två fullbokade öppna föreläsningar i Stockholm, en i Göteborg och en i Malmö med fantastiska utvärderingar kommer vi nu till Västerås för att prata praktiskt jämställdhetsarbete.

Föreläsningen riktar sig till; föräldrar, pedagoger, lärare, mor- och farföräldrar, kompisar, tanter och farbröder - helt enkelt till alla som möter barn! Vi kommer att presentera jämställdhetshjulet som ger praktiska tips kring hur vi kan bemöta barn jämställt. Anmäl er snarast genom att fylla i formuläret som du hittar här.

Läs mer om föreläsningen här.  


Normer och musik - igen!

Hur hänger normer och musik ihop? Hur kan vi använda musik på ett normkreativt sätt i förskolan?  Uppskattad utbildning kör igen!

Med start i oktober 2017 kör vi gång den andra omgången av den uppskattade utbildningen för förskolepedagoger i stockholmsområdet som vill lära sig mer om hur vi kan använda oss av musik för att utmana normer.

Under utbildningen undersöker vi hur normer kring musik kan tänkas påverka vad barnen erbjuds musikaliskt inom förskolan. Du som pedagog får möjlighet att utveckla normkreativa förhållningssätt och nya sätt att möta barnen i deras musikutövande.

Anmäl er snarast här. 

Läs mer om utbildningen här: 


Boka utbildningar nu!

Nu är hösten 2017 nästan fullbokad, det finns några datum kvar! Det är bra att vara ute i god tid, önskar ni utbildning under 2018 så hör av er redan nu!
Läs mer om våra utbildningar!


Boktips!

Vi vill tipsa om Sandra Dalhéns nya bok! Hallongrottan är en helt unik sexualupplysnings- bok, handbok och inspirationsbok om slidan. Den riktar sig till vuxna som är nyfikna på slidsex. Läs mer!


Kanada inför könsneutrala pass

"Indien, Nepal, Pakistan, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika är exempel på de fåtal länder som sedan tidigare tillåtit folk att uppge ett tredje kön – vanligtvis genom att markera personens kön med ett "X" i officiella dokument. Nu följer Kanada dessa positiva exempel. Syftet är att minska diskriminering mot trans- och intersexuella. Läs mer här.


Böcker och affischer!

Titta in i vår butik som har fått nytt utseende. Där säljer vi böcker och affischer till mycket bra priser!

Läs mer!


Historisk jämställdhets- kämpe!

Journalisten Nellie Bly väckte stor uppmärksamhet när hon gjorde wallraffreportage i 1800-talets USA. Här kan ni se en kort film om hennes tid i ett fruktansvärt mentalsjukhus där hennes upptäckter reformerade menatlsjukvården.

 Se filmen!


Följ oss på sociala medier!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Unsubscribe: Vill du avsluta din prenumeration, skicka ett tomt mejl till: nyhetsbrev-unsubscribe@jamstallt.se så plockas den adressen bort automatiskt.