Nyhetsbrev från Biogas Sydost. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Biogas Sydost nyhetsbrev nr 3 2017


Framtiden för flytande biogas - bränslepris och volym viktiga faktorer

Den 13 juni i Kalmar presenterades resultaten av förstudien Flytande biogas till land och till sjöss. Ca 40 personer från stora delar av landet kom för att lyssna. 

Cecilia Wallmark från SWECO som lett arbetet med marknadsundersökningen kunde dra slutsatsen att det finns intresse för att använda biogas men att bränslepriset spelar en avgörande roll om det kommer att bli biogas eller inte. Det mest överraskande resultatet var kanske att man faktiskt kan producera biogas till ett konkurrenskraftigt pris bara man kommer upp i volym. Läs artikeln från Östra Smålands Nyheter. Journalist: Lotta Zaar

Hannele presenterar i Almedalen 5 juli

Förstudiens resultat kommer även att presenteras under Almedalsveckan på Gotland. Hannele Johansson talar 5 juli kl 12.30 på Hamngatan 1, trädgården, Maritim Mötesplats. Presentationen ingår som en del i Energigas Sveriges seminarieprogram. Läs mer om programmet.  


Inspirerande biogas-turné i södra Sverige

Hannele Johansson Energikontor Sydost och Elvira Laneborg Mörbylånga kommun. Foto: Roozbeh Feiz, Linköpings Universitet

Biogas Research Center har med sina 23 medlemsorganisationer varit på turné i södra Sverige för att ta temperaturen på biogasutvecklingen. Under tre dagar besökte gruppen med forskare och företagsrepresentanter ett tiotal spännande verksamheter i Småland, Blekinge och Skåne. Turnén gjorde det tydligt att det finns en mycket stor utvecklingspotential för biogas som ofta bygger på samverkan mellan olika aktörer och sektorer. Resan gick i en Scaniabuss driven av biogas där Scanias Christer Engemoen och Krister Thulin värdade på ett fantastiskt sätt.  Läs hela artikeln.


Miljöbilsdagen

27 maj föreläste Hannele Johansson om lokal produktion, lokal konsumtion med närproducerat svenskt bränsle på Miljöbilsdagen i Oskarshamn.


Vill du vara med och utveckla biogasproduktionen?

Just nu går det att ansöka om att bli partner i ett replikations-projekt av Biogas Action, med fokus på att bana väg för utvecklingen av biogasproduktion. Är du intresserad? Ansök senast 15 juli. Läs mer information


Rekordstort stöd till biogasanläggning

Mönsterås Biogas AB har beviljats 108 250 000 kronor från Klimatklivet för att bygga en gödselbaserad biogas-anläggning. Ett projekt som ska involvera 22 lantbrukare i kommunen och väntas ge många positiva effekter. Läs artikeln i Jordbruksaktuellt

Fler nyheter finns på www.biogassydost.se

 

Glad sommar!


facebook

biogassydost.se

Du får detta nyhetsbrev som medlem i Biogas Sydost eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.