Nyhetsbrev med senaste från MediaCenter.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev - augusti/september 2017

Konferenser och arrangemang

Fjärrundervisning, ny kurs!

I november börjar en tvådagarskurs för lärare i Västerbotten som ska börja undervisa i fjärr. Första kurstillfället är 23-24/11, Välkomna!

Kontakta petter.lundberg@regionvasterbotten.se för mer info!

2/11 IT i förskolan 3.0

Tredje upplagan av vår inspirationsdag för dig som jobbar i förskolan. Mer info under september, anmälan öppnar 2/10. Umeå, Tegs Centralskola.

15/2 Ungar, unga och medier

Save the date! Fullspäckad inspirationsdag kring MIK: källkritik, sociala och andra medier samt vår vuxna roll i alla miljöer de unga vistas i. Umeå, mer info kommer under hösten. 

27/3 Nätverkskonferens

Nätverkskonferens i Skellefteå på temat digitalisering av undervisningen. Medverkar gör bla; Carl Heath, Linda Mannila, Andreas Hedlund


Nytt på MediaWebben

Här tipsar vi om nyinköpta filmer och program på MediaWebben och program från UR.

Djuren i ...

Vi tittar närmare på många olika sorters djur och lär oss om deras egenskaper och hur de grupperas.  Serien består av fyra filmer om djur som bor på olika kontinenter.

Djuren

 

Falska nyheter
Se filmen på MW

Falska nyheter

Falska nyheter har blivit ett sätt att påverka politiska val, att ljuga och hitta på för att vinna sympatier eller för att få en ekonomisk vinning. Men vad betyder den här förändringen?

 

Nationalism - på gott och ont
Se filmen på MW

Nationalism - på gott och ont

Nationalism som uttryck har kommit att symbolisera och representera våld, rasism och fascism i vissa läger. Men är det en rättvis beskrivning av verkligheten och är all nationalism av ondo?

Min pappa Toni Erdmann
Se filmen på MW

Min pappa Toni Erdmann

Winfried bestämmer sig för att tina upp sin frostiga relation med dottern Ines genom att överraska henne med ett spontanbesök. Ett beslut som kommer att få oanade följder.

För att se filmer på MediaWebben behöver du inloggning. Detta kan du få tillgång till om du arbetar inom skola och förskola i Västerbotten. Vill du ansöka om konto eller har frågor om vad som gäller för att få ett konto, hör av dig till

Feriz Zecic  070-281 57 58
feriz.zecic@regionvasterbotten.se


Vår nya IT-pedagog på MediaCenter

Vi är glada över att kunna presentera vår nya medarbetare Linda Rudolfsson! Hon är IT-pedagog och börjar hos oss den 4/9!


Boka kompetensutveckling

Hör av er så fort som möjligt ifall ni önskar kompetensutveckling vid höstterminsstarten!

Vi kommer gärna till er - till hela arbetslag eller skolor! Vi kan skräddarsy det mesta enligt era önskemål, men förslag på upplägg hittar du på http://www.mittmediacenter.se/kursutbud 

Kontakt:

Petter Lundberg 070-318 01 63
petter.lundberg@regionvasterbotten.se

Tomas Svedgård 070-626 37 25
tomas.svedgard@regionvasterbotten.se


Läs och sevärt på Pedagog Västerbotten

Tips! Två spännande dagar kring film i skolan

Den ena dagen är en späckad inspirationsdag kring film i skolan och den andra en chans att få se ett flertal aktuella skolbiofilmer. Båda dagarna helt gratis! Skriv upp i kalendern: 11 och 12/10; läs mer och anmäl dig här. Arrangörer är Film i Västerbotten resp. Folkets Bio. Umeå.


© 2017 MediaCenter - Region Västerbotten
Västra Norrlandsgatan 13
901 09 Umeå
mediacenter@regionvasterbotten.se

MediaCenters Facebook

Pedagog Västerbotten

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar inom förskola och skola i Västerbotten, har ett konto på MediaWebben eller är allmänt intresserad av film och IT i skolan. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.