Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings län Nyhetsbrev nr. 5 2017


Välkommen till EU-dag på Jönköping University!

Måndag 16 oktober kommer representanter från EU-kommissionen till Jönköping University. Under dagen diskuteras aktuella utmaningar inom EU, och Carl Schlyter (MP) och Birgitta Ohlsson (L) debatterar EU:s framtid. Du får även lyssna på spännande berättelser om volontärarbete utomlands och höra mer om studier, praktik och arbete inom EU. Hela dagen är gratis och öppen för både allmänhet och studenter. Sista anmälningsdag är 15 oktober. Följ länken nedan för att anmäla dig. 

EU-dagen i Jönköping, jonkoping.se


Ny rapport från SKL - På gång inom EU

Sveriges Kommuner och Landsting har sammanställt en rapport med information om frågor som är aktuella inom EU. I På gång inom EU kan du läsa om sammanhållningspolitiken, brexitförhandlingarna och andra frågor som påverkar svenska kommuner, landsting och regioner. Rapporten finns att hämta kostnadsfritt.

På gång inom EU, skl.se


Europeiska solidaritetskåren

Europeiska Solidaritetskåren är ett EU-initiativ som erbjuder ungdomar att jobba som volontärer utomlands eller i hemlandet. Deltagare får möjligheten att delta i projekt riktade mot att gynna samhället och hjälpa människor. Projekten kan till exempel handla om att bygga upp förstörda områden efter naturkatastrofer, hjälpa till på mottagningscentrum för asylsökande eller på andra sätt arbeta med sociala frågor.

Europeiska solidaritetskåren, europa.eu


Demokratisoppa 1 december

Höstens andra Demokratisoppa äger rum på Kristinagården fredag 1 december klockan 12-13. Denna gång handlar det om terrorism i Europa och frågan om varför unga ansluter sig till terroristsekter. Mer information kommer framöver. Spara datumet!



Du får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.