Nyhetsbrev från Hemslöjden. Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev 2017:06


Inspiration och kreativitet präglade Hemslöjdens dygn

Hemslöjdens dygn genomfördes för andra året i rad på ett 30-tal olika platser den 1-2 september. Temat för i år var återvinn, återanvänd och återskapa.

Se vad några olika hemslöjdsföreningar gjorde under Hemslöjdens dygn


Kulturarv, tradition och hållbarhet vid årets Handmade Issues

Robert Fux var moderator på Handmade Issues den 7 september på Kulturhuset Stadsteatern

Handmade Issues bjöd på en eftermiddag med många olika perspektiv på det handgjorda skapandet. Deltagarna delade frikostigt med sig av sina kunskaper och erfarenheter och det blev en givande blandning av färgstark konst, historie- och kulturarvsanalys, dräktskickshistoria, hållbart mode och innovation. På storskärm pågick samtidigt slöjdarbeten; påssöm och remake av återvunna skjortor.

Läs mer om Handmade Issues 2017

Se filmer med de olika föreläsarna, stipendieutdelning m.m. 


Premiär för hemslöjdskryssning

Följ med på hemslöjdskryssning till Åland i mars! Förutom intressanta föredrag, workshops och syjuntor där du träffar likasinnade blir det god mat och underhållning. Dessutom finns möjlighet att köpa material och böcker.

Försäkra dig om en plats och boka biljett nu - antalet platser är begränsat.

Det är Hemslöjden tillsammans med Hemslöjdsresor som anordnar resan.

Till bokning och mer information på hemslojdsresor.se


Vävmässa och boksläpp

På Vävmässan i Växjö (21-23 september) släpptes Ann-Mari Nilssons nya stickbok ”Sticka mönster”. 
I boken finns närmare 90 olika stickmönster med lyfta maskor, ytmönster och flerfärgsstickning.  Du hittar även färdiga plagg att inspireras av och stickbeskrivningar till ett antal basmodeller. 

Läs mer om boken Sticka mönster 

Tips! På torsdag 5 oktober kl 18 berättar författaren Ann-Mari Nilsson om boken på Svensk Hemslöjd (Norrlandsgatan 20, Stockholm). 


Hemslöjden finns på syfestivalen i Umeå 5-7 oktober

Välkommen till monter A:06 där du bland annat hittar förlagets böcker och många fina mässerbjudanden.

Läs mer på syfestivalen.se


Nytt nummer av Hemslöjd

Längtan efter att bara dra. Att lämna ekorrhjulet och leva närmare naturen. Den känslan satte Jack London ord på redan 1903 i sin klassiska roman Skriet från vildmarken. Nya numret av Hemslöjd har lånat bokens titel som tema. Du träffar nybyggare, vildsamlare, hundförare, vantstickerskor och andra slöjdare som vågat språnget och gett sig av.

Tidningen når prenumeranterna 11 oktober och finns ute i handeln från 17 oktober. Du vet väl att du som medlem har rabatt på prenumerationen?

Beställ din prenumeration  


Webbplatsens nya design blir mer tillgänglig

Hemslöjdens webbplats hemslojden.org uppdateras vad gäller form och struktur. Vi hoppas att den nya formen ska inspirera och ge dig möjlighet att hitta fler vägar in i hemslöjdens värld. Du möts av ett smörgåsbord av utställningar, kurser, nyheter och annat som vi tror kan intressera dig.

Ett av skälen till att vi byggt om webbplatsen är att vi har anpassat den för mobiler och andra skärmar. Bakom startsidan hittar du samma innehåll som tidigare, men med lite annan struktur. Vi planerar att släppa den nya webben i slutet av vecka 41.


Alumner från Sätergläntan deltar i Svensk Forms Formvecka

Fyra av Sätergläntans alumner har tillsammans utvecklat en produktkollektion på temat "VILA". Den presenteras den 10 oktober på Sätergläntan under Formveckan Dalarna. Alumnerna är Vesa Saarelainen (smide), Mia Ljungström Svensdotter (sömnad), Dietrich Staemmler (trä) och Linda Saarelainen (väv).

Läs mer om evenemanget på saterglantan.com


Instagram

Följ oss gärna på Instagram där vi delar med oss av lite bilder och tips från vår verksamhet. Sök på @hemslojden, @hemslojd eller @hemslojdensforlag direkt på Instagram.

Hemslöjdens Instagram

Hemslöjds Instagram

Hemslöjdens Förlags Instagram


Facebook

Om du vill ha tips och nyheter lite oftare så är det en bra idé att följa oss på Facebook.

Hemslöjdens facebooksida

Hemslöjds facebooksida

Hemslöjdens Förlags facebooksida


Bli medlem

Vill du bli medlem i en hemslöjdsförening? Läs mer om medlemskapet på vår hemsida.

Hemslöjdens hemsida


Du får det här nyhetsbrevet om du är medlem i en hemslöjdsförening eller om du har anmält dig som prenumerant hos oss. Nyhetsbreven skickas från riksförbundets kansli cirka en gång i månaden. Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från oss klickar du på länken längst ner.


Klicka här om du vill avsluta din prenumeration.