Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det bubblar i Rosaleda, om Turquesa del Mar, skolor och vad du ska tänka på vid uthyrning.

Spanien är bäst. Tycker vi. Och nu är det extra bra - värmen är hanterbart igen.

I detta brev ska vi berätta om 332:an och om hur det bubblar i hela Rosaleda.

Vi ska också berätta om ett nybygge i Playa Flamenca och så har vi några tankar runt skolor, kanske intressant för er som funderar på att flytta hit med barn i skolåldern.

Och så lite om vad du behöver tänka på om du ska hyra ut din bostad här i Torrevieja.

Vi har också lite förändringar bland oss som jobbar här. Kathrine slutar och istället börjar Gunnar och Patricia - du kan läsa om dem i spalten till höger. Har du tidigare haft kontakt med Kathrine så kontakta Maria istället på 018-701 18 11 eller +34 645 508 772.


Trevlig läsning
Maria, Patricia, Gunnar och Leo


Det bubblar i Rosaleda!

Till att börja med - låt oss börja definiera Rosaleda. Från början var Rosaleda en handfull urbanisationer längs Calle Waksman. Nu definierar vi Rosaleda som området inom Nobel-fyrkanten.

Det vill säga fyrkanten som omgärdas av Avenida Roentgen, Calle Paris, Avenida Dr Angel Garcia Rogel och vår egen Alfred Nobel.

Lite finare, lite bättre, mycket mysigare och framför allt ett unikt område i Torrevieja. Vi ligger i stan, utan att vi för den skull finns mitt i smeten. Vi ligger vid havet och har både klippbad och strand nedanför våra fötter. Vi har nära till strandpromenaden med alla dess barer och restauranger, men vi behöver inte gå dit för att vi har många egna i området. Vi har en egen slaktarbutik, två små supermercados och vi har en massa eget charmigt liv.

Nybyggen

Dessutom byggs det nu på flera av de tomma tomterna i området och tack vare vårt fantastiska läge säljs nybyggena slut fortare än man hinner säga "Rosaleda är fantastiskt". 

På andra sidan Calle Paris ska det också byggas. Byggbolaget Varudi håller på med ritningar och så fort vi vet mer så berättar vi. Antingen via våra nyhetsbrev eller så följer du oss på vår Facebook-sida - där lägger vi upp nytt hela tiden.

Det bubblar här hos oss.


332:an breddas!

Äntligen! 

Nu har beslutet fattas att väg 332 mellan Torrevieja och Orihuela ska breddas och bli dubbelfilig hela vägen. Det tackar alla vi för som svärandes har hamnat i köerna vid Habaneras och inte kommer av nånstans för att ta smitvägar.

Håll utkik på vår Facebook-sida för mer information om tidplanen.


Flamenco-fest!

Den stora flamenco- och matfesten, Feria de Cevillanas, som går varje år i maj nere vid piren och nattmarknaden blev i år flyttad till oktober.

Så kom ner till strandpromenaden mellan den 10 - 15 oktober och ät och dansa av hjärtans lust! 


Turquesa del Mar - vi säger bara WOW!

Här byggs nånting som defintivt är utöver det vanliga. Turquesa del Mar ligger i Playa Flamenca, mitt i ett attraktivt område, nära till shopping, restauranger, golfbanor och med en fantastisk utsikt över Medelhavet.

Här kan du välja mellan 54 lägenheter i olika storlekar. Det byggs med kvalitet och känsla för både form och hållbarhet. Stora terrasser, väldesignade trädgårdsområden och självklart pool. Dessutom finns det privat parkering i garaget under området.

Ett extra plus är att Turquesa del Mar ligger nära Skandinaviska skolan, som du kan läsa om längre ner i brevet.

Enda lilla nackdelen skulle väl då vara att det inte ligger i Rosaleda... Men man kan bo i stil på andra ställen också. 

Intresserad? Kontakta oss så berättar vi mer.

Vill du veta mer om området? Klicka här.


.

Nyheter!

Golfälskare - se hit!

Älskar du att spela golf? Då är Gunnar Kohn den du ska prata med om du vill förena ditt husköp här i Torrevieja med golfspel.

Gunnar är vår nye fastighetsförmedlare och hjälper dig att hitta det du söker; prata med honom om alla dina tänkbara önskemål, vilken typ av bana du vill bo nära, hur långt du vill ha till banan och till havet. Han kan även ge råd om medlemskap och greenfee-möjligheter.


Ny är även Patricia Valdés. Hon har börjat istället för Sanna som nu är mammaledig.

Patricia är svensk-chilenska från Norrköping och är den som ser till att kontoret fungerar när vi andra är ute och visar våra fina lägenheter och hus.


Fastigheter till salu.

Trevlig semesterbostad i perfekt läge i hjärtat av Rosaleda.

Fem minuters promenad från barnvänliga Playa de Los Locos.

Lyxig nyproduktion i Orihuela Costa - i område som lever året om. Pool, garage och nära till golf.

Supersnygg nyproduktion i Nueva Torrevieja med närhet till city med shopping, stränder, hamnen och restauranger.


Nyckelservice.

Häng in extranycklar hos oss så kan vi hjälpa dig vid behov.

För detta tar vi 100 euro per år och nycklarna kan hämtas ut upp till fem gånger.

Kontakta oss så berättar vi mer.


Skandinavisk eller spansk skola?

I takt med att intresset för att köpa bostad i Spanien ökar får vi fler frågor om skolor.
Vi har inte svaret på vad som är bäst för ditt barn men låt oss komma med några tankar som du kan ta till dig om du funderar på att flytta ner med hela familjen.

Här i Torrevieja, i Playa Flamenca närmare bestämt, ligger Skandinaviska skolan. De erbjuder undervisning för elever från förskoleklass upp till och med årskurs 6. De har också distansundervisning för elever i årskurs 7 till 9. De har svenska, finska, danska och norska elever och följer svensk kursplan.

Det är perfekt för elever som ska gå ett år, eller kanske bara några veckor, så de inte kommer efter i skolan i Sverige.

Men om du ska leva i Spanien och inte flytta hem i det närmaste, så bör du titta på att sätta dina barn i spansk skola. Den spanska skolan har en utbildning av hög kvalitet och inom många områden ligger den längre fram än den svenska. Att barnen dessutom lär sig spanska och får ett spanskt kontaktnät är ett stort extra plus.

Vill de plugga vidare så har utbildningen i den spanska skolan givit, i många fall, bättre förutsättning för högre studier.


Att hyra ut. Eller inte.

Vill du hyra ut din bostad i Torrevieja?

Det fungerar oftast alldeles utmärkt och kan vara en bra affär. Men det är också omgivet med en del lagar och regler som måste följas.

Men om vi börjar med det enklast. Ju bättre läge din bostad har desto lättare går den att hyra ut. Nära havet, nära golfbana och nära affärer och barer och restauranger. Nästa steg är att den måste vara ren och fräsch. Du ska också hålla med sänglinne och handdukar, för så många som bostad är tänkt att hyras ut till. Och gärna några i reserv om det skulle hända något. Självklart ska köket vara utrustat med nödvändiga husgeråd så det räcker till alla som hyr av dig. Ska det hyras ut för sju personer så ska det finnas minst sju tallrikar, bestickuppsättningar, koppar, osv. Men även tillräckligt antal stolar med plats runt matbordet. Och en kökshandduk eller två.

Du måste ha tvättmaskin, det är också en fördel om det finns diskmaskin, takfläktar och brandvarnare. Bostäder med internet och TV med skandinaviska kanaler är lättare att hyra ut.


Regler
I Spanien ser villkoren olika ut i olika regioner för uthyrning men i Torrevieja är det detta som gäller:
Du måste registrera din bostad hos Turistmyndigheten i Valencia. Där får du ett licensnummer som måste finns med när du lägger ut din bostad för uthyrning.
För att kunna registrera din bostad hos Turistmyndigheten måste du ha två saker:

  • Bosättnings-licensen Licencia de Primera Ocupación (även kallad Cédula de Habitabilidad). Ett så kallat Bebolighetsintyg - beviset på att din bostad är registrerad i fastighetsregistret. Detta får du vid köp av fasigheten och behövs för att öppna el- och vatten kontrakt. Detta tar du hjälp av en arkitekt för att få till.
  • CEE - ett energiförsörjningscertifikat. Nya bostäder har detta, har du en gammal bostad behöver du ta hjälp av en energi-ingenjör.

Självklart måste du också ha bostaden försäkrad.


Hyra ut
Du kan välja att hyra ut bostaden i egen regi, anlita någon på plats som hjälper dig eller lämna in den till någon förmedling som sköter om allt det praktiska runt uthyrandet. Fördelen med det sista är att de städar, tvättar lakan och handdukar om det behövs och sköter nyckelservice. De har också koll på att allt är som det ska i bostaden så att inget otrevligt händer. Saker kan hända; Nycklar som tappas, TV:n går sönder, vattenskada, folk som ockuperar och vägrar att flytta ut. Det är skönt att ha någon pålitlig på plats som svarar för säkerheten.

Ett exempel på detta är Mas Amigos, vår nordiska förening, som har lång erfarenhet att hyra ut. De hjälper dig också med all pappershantering och licensförfaranden till en vettig kostnad.

Föredrar du att göra allt själv råder vi dig att ta hjälp av en spansk advokat eller ett juridiskt ombud.


Det kan låta lite krångligt initialt men när det väl är igångsatt så brukar det fungera alldeles utmärkt.

Lycka till!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.