Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 Nyhetsbrev februari – 2018 Första Entreprenörsfonden  


 

 

   Första Entreprenörsfonden 

Första Entreprenörsfonden erbjuder en unik möjlighet att investera i en portfölj av framgångsrika tillväxtföretag med starka entreprenörsteam. 

Första Entreprenörsfonden 2018 AB är nu öppen för nya och befintliga investerare som är intresserade att vara med i denna plattform för direktinvesteringar. 

Värdeutveckling  på våra fem senaste årsfonder per 2017-12-31:

FE 2013 AB: +86 % 

FE 2014 AB: +56 % 

FE 2015 AB: +70 % 

FE 2016 AB: +8 %

FE 2017 AB: -4 %  

 www.fefonden.se

                                                    

 

.

 

     www.virtualetraining.com 

Ny investering i EdTech-bolag    

Taggis är en unik och prisbelönt utbildningsplattform utvecklad av Virtual eTraining. Tjänsten är ett interaktivt virtuellt koncept för verklighetstrogen utbildning i svåråtkomliga miljöer. Den används i dag av några av världens största företag inom flygbranschen för utbildning av piloter och kabinpersonal. Kanadensiska Pelesys (ägs till 45% av CAE) är världens största utvecklare av utbildning inom flygindustrin och är sedan hösten 2017 en strategisk partner till Virtual eTraining. I takt med att marknaden för Digital Learning, Virtual Reality och Gamification växer ser Virtual eTraining stora möjligheter att etablera tjänsten i andra vertikaler där det finns ett behov av att effektivisera utbildning.     Youtube-klipp

   www.magnea.com  

Magnea ny investering inom e-hälsa  

Magnea är ett företag inom e-hälsa som utvecklar avancerad rörelsedetektion inom sjukvård och äldreomsorg. Med hjälp av en bärbar sensor detekteras olika rörelsemönster och aktiviteter för att bl. a. kunna motivera vårdnadstagaren till rehabiliteringsträning och ökad aktivitet efter t. ex. en operation eller en skada, vilket är något som saknas idag. Sensordata skickas upp i molnet där en AI programvara identifierar och detekterar olika aktiviteter och incidenter som t ex. att personen sover, går med rullator, går själv eller ramlar omkull. Återkoppling för uppföljning och motivation sker med hjälp av lättförståelig grafik till vårdnadstagare men även till vårdpersonalen som dessutom kan få olika larm. ”Vi ser ett stort intresse från marknaden och olika aktörer ser stor potential inom IoT för hälso- och äldrevård”, säger Daniel Ström VD. 

  Med vänliga hälsningar

Peter Werme och Rune Nordlander 
  
 
kontakta gärna
 

 

 


 Första Entreprenörsfonden, Grev Turegatan 14, 114 46 Stockholm

 

 

 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.