Se nyhetsbrevet i 
webbläsaren


Underhållsdagarna 2017

Den 22-23 november var det återigen dags för årets underhållsevent, konferensen Underhållsdagarna. I år genomförde vi detta mycket uppskattade arrangemang i samarbete med branschtidningen U&D. Under dessa dagar fick vi ta del av många intressanta föredrag, med stort fokus på den nya tekniken.

Det handlade bl.a. om drönare som kan inspektera på ställen där vi människor inte bör eller kan vara på, hur underhåll kan ske på distans genom Augemented Reality, reservdelar som vi kan skriva ut själva och smarta givare för tillståndskontroll.

Vi fick även ta del av hur standarder används på ett effektivt sätt och hur vi enkelt kan bedöma kompetens genom validering samt hur säkerheten inom underhållet kan ökas genom användning av visualisering.

Efter första konferensdagen bjöds det på mingel och en trivsam middag. I samband med middagen delades certifikat ut till de nyligen certifierade underhållsteknikerna och underhållsledarna. 

Vi är mycket nöjda med konferensen och riktar ett stort tack till alla föredragshållare och deltagare som gjorde Underhållsdagarna 2017 till ett lärorikt och minnesvärt event. Välkommen tillbaka till Underhållsdagarna 2018, den 22-23 november.

Två dagar med intressanta föredrag, nätverkande och certifikatsutdelning


Nya medlemmar

Fyra nya medlemmar har anslutit sig till föreningen; Volvo Construction Equipment, Nodd, Safestep och Underhållsingenjör AB. Dessutom har Sandvik och Vattenfall uppgraderat till koncernmedlemskap.

Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt välkomna till Svenskt Underhåll!


Vem du anser du ska uppmärksammas?

För att stimulera personer, företag och akademier att utveckla samt utvecklas inom området underhåll, driftsäkerhet och Asset Management delar Svenskt Underhåll ut priser inom följande tre kategorier:

 • Årets examensarbete.
  Syftet är att stimulera högre studier, projektarbeten och den forskning som sker inom området. Vinnaren får även möjlighet att delta i tävlingen Master Thesis of the Year.
 • Årets underhållsledare.
  Syftet är att uppmärksamma den underhållsledare som har skapat ett effektivt, välorganiserat och nytänkande underhåll. Vinnaren får även möjlighet att delta i tävlingen Maintenance Manager of the Year.
 • Stora Produktivitetspriset.
  Syftet är att utse den leverantör av produkter och/eller tjänster som har medfört ett mervärde för sina kunder inom området.

Påverka vem du anser ska uppmärksammas genom att nominera kandidater. Sänd in ditt förslag med en bra motivering till Svenskt Underhålls kansli, kansli@svuh.se.


Kommande aktiviteter

 • Ytskydd 2018. 7-8 februari 2018 i Göteborg.
  I samarbete med Ytskyddsgruppen anordnar vi två konferensspår om ytskydd inom processindustrin och energisektorn.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Maintenance Summit. 13-14 mars 2018 i Göteborg.
  I samarbete med Underhållsmässan 2018 ger vi två intressanta konferenser: Driftsäker Industriell Digitalisering och Underhållsmässig Upphandling.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Tentamen i Ledning av underhåll. 22 mars i Stockholm.
  OBS! Anmälan skall vara Svenskt Underhåll tillhanda senast den 2/3 2018.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Tentamen för Specialister som underhållstekniker. 23 mars i Stockholm.
  OBS! Anmälan skall vara Svenskt Underhåll tillhanda senast den 2/3 2018.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Underhållsdagarna 2018. 22-23 november på Lidingö.
  I samarbete med tidningen U&D tar vi återigen ett helhetsgrepp om underhåll och driftsäkerhet, både från teori till praktik och från operativ till strategisk nivå.

Svenskt Underhåll, Vretenvägen 13 B, 171 54 Solna

08-664 09 25   kansli@svuh.se   www.svensktunderhall.se

Vill du inte längre ha nyhetsbrev? Avsluta din prenumeration