Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Inspirerande föreläsningar och bilstödsdebatt på Hjultorget

Den 23-24 maj intar hjälpmedelsmässan Hjultorget Kistamässan. Då får besökarna tillfälle att prova, känna och klämma på det som hjälpmedelsmarknaden erbjuder. Inspirationsdagarna, som ordnas av Stiftelsen Spinalis och Rehab Station Stockholm, presenterar en mängd intressanta och kostnadsfria föreläsningar. Nedan kan du läsa om några! Den 23 maj ordnas även en debatt om bilstödet.


Ända in i märgen

Annika Taesler ramlade av en häst, bröt nacken och blev nästintill totalförlamad för 14 år sedan. I dag är hon journalist, författare och mamma till en femårig son. Med utgångspunkt i självbiografin Ända in i märgen pratar hon om vad vi menar med identitet, integritet och människovärde – och vad som händer med en människa när allt hon är tas ifrån henne.


Cannabis för smärtlindring

Fredrik von Kieseritzky, doktor i organisk kemi och läkemedelskemist och Claes Hultling, läkare och docent, förbereder just nu en studie kring cannabis för smärtlindring. På Inspirationsdagarna samtalar de om utsikterna att få medicinsk cannabis klassat som läkemedel. 


Årets unga förebild

En av föredragshållarna är Alejandro Sinisalo som förra året utsågs till Årets unga förebild av Fryshuset. Två år har gått sedan hans 15-årige lillebror Robin Sinisalo sköts ihjäl utanför sin egen port i Akalla. Sedan dess har Alejandro Sinisalo kämpat mot gatuvåldet. Han har bland annat startat organisationen Fuck våldet.


Den 23 maj hålls en debatt om försämringar inom bilstödet. Bakgrunden är att det reformerade bilstödet har gett kännbara konsekvenser för personer med funktionsnedsättning och det är flera olika faktorer som bidragit till detta. Inbjudna är berörda politiker, representanter från Trafikverket och Försäkringskassan, branschföreträdare samt personer som själva är direkt berörda av bilstödet.


På vår hemsida finns mer information om utställare, aktiviteter och föreläsningar.

 

Varma hälsningar

Team Hjultorget

RGAR AB, c/o RG Aktiv Rehabilitering / Vanadisvägen 21 / 113 46 Stockholm

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.