Petra Brask & Partners inspirationsbrev. Se det i webbläsaren.

MARS INSPIRATION

Måste jag bli mer effektiv?

Meningsfulla möten

Det är inte ovanligt att deltagare har blandat ihop begreppen produktivitet och effektivitet. De tror att de ska springa fortare, klämma in fler saker, hasta, stressa och pressa fram resultat tills de nästan svimmar på kuppen och att det på något sätt är vad det hela går ut på. Jag har tappat räkningen på alla ledningsgrupper och andra deltagare som springer in i konferensrummet som om de var jagade av hin håle själv. Jag brukar fråga om de har någon efter sig. En uppretad chef, partner eller tiger? De ser förvånade ut och skakar på huvudet, men tittar ändå för säkerhets skull efter. Frågan är om du verkligen måste bli mer effektiv?


TIPS OCH INSPIRATION

Tack, men nej tack...

Varför är det oftast lättare att säga Ja än att säga Nej? Petra ger dig tips på hur du lättare kan säga Nej.

Se Petras tips här


AKTUELLT

Effektivare möten

Frigör tid och energi

Längtar du också efter en arbetsdag med fokus på dina arbetsuppgifter och din kalender i stället för att vara stressad över alla andras agendor som hamnar i din mejlkorg?

Gå vår utbildning i Personlig Effektivitet när det passar dig bäst. Petra Brask är din digitala handledare när du väljer vår webbkurs Expedition Tid. Hon lär dig göra en tidsanalys, ta tag i dina ”surdegspaddor”, ser till att du får loss viktig tid och att du undviker stress genom att planera smart. Du får också lära dig hantera både Outlook och OneNote effektivt samt att du får med dig ett flertal strategier, knep och genvägar som ger dig kontroll över din tid.

Beställ din personliga webbkurs senast den 1 maj 2018 för vårt kampanjpris 1 900 kr (ord. pris 2 600 kr).


UTBILDNING

Vill du bli en certifierad mötesledare?

Möten blir allt fler och upptar en stor del av vår arbetsdag. Varför har vi möten? Hur håller vi i möten och har du som mötesledare mandat att påverka? Gå vår utbildning Certifierad Mötesledare och bli ambassadör för en mer meningsfull och effektiv möteskultur. 

”Denna utbildning borde enligt min mening ingå i allas introduktionsplan på företaget för att skapa en gemensam kultur och förståelse!En stor del av kursens givande tycker jag var att vi själva gemensamt fick komma fram till vad som var viktigast, och att vi fick möjlighet att praktisera detta under en hel dag under olika mötesformer. Det skapade även en stor kreativitet.- BoKlok Housing


STATISTIK

Statistik om ”slösmöten”*

  • 50 procent av alla möten upplevs som ineffektiva 
  • 4 veckor/person och år läggs på ”slösmöten”
  • Det kostar 170 miljarder kronor i lönekostnad varje år 
  • Motsvarar 240 000 arbetsår
  • Varannan arbetsgivare saknar spelregler för möten 
  • 4 av 10 menar att möten hos dem styrs av tradition och slentrian 
  • Dessa möten tar mer energi än det ger

  
Positiva undantag

Organisationer med tydliga spelregler för sina möten, löpande mötesutvärderingar och där möteskulturen är en prioriterad fråga på ledningsnivå visar dubbelt så höga betyg i undersökningen. 8 av 10 tjänstemän på dessa företag säger att deras möten är väl förberedda, 9 av 10 att de har tydliga mål och att det är tydligt vad som beslutas.

*Källa: Svenska Möten. Läs hela undersökningen här


ÖVNING

Sluta förhala i 6 steg


Petra Brask i media

En effektivare vardag. Petra Brask i morgonstudion, P5 Morgon med Titti Schultz och Farzad. Lyssna på inslaget från P5 Morgon här

Bota stressen genom att bli mer effektiv. Chef ställer 3 snabba frågor till Petra Brask


"Innebörden av ordet effektivitet är att nå ett önskat
resultat med minsta möjliga ansträngning"
Petra Brask


Får du inte vårt inspirationsbrev direkt i mejlen än?
I så fall, klicka här eller på knappen ovan och anmäl dig!

twitterfacebookinstagramlinkedinyoutube

 Petra Brask & Partners • info@petrabrask.sewww.petrabrask.se

Du får detta inspirationsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har registrerat dig som prenumerant. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.