Nyhetsbrev nr 10, från Seniorkonsult Direkt i mars 2018.  Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Ny i vårt nätverk

Måltidsutvecklare Ulla Johansson, Votell.se har gått med i vårt specialistnätverk. Ulla Johansson är kostekonom och har över 35 års erfarenhet som verksamhetschef inom måltids-sektorn för skola och äldreomsorg. 

Hon driver Votell -  måltidsutveckling som utbildar och inspirerar vård-personal till att se sitt eget ansvar för måltiderna som en del i omsorgen. Välkommen Ulla!


Upp och hoppa

Enligt en studie från Karolinska Institutet som publicerats i tidskriften Clinical Epidemiology, kan vi minska risken för att dö i hjärtkärlsjukdom med 24 % genom att ersätta en halvtimmes stillasittande om dagen med vardagsaktivitet. 

Fysisk aktivitet med låg intensitet som att stå, gå eller utföra hushålls-sysslor, kan ge oss en effektivare vardags-motion än vad man tidigare har känt till.


Nyhetsbrev

Fyra gånger per år, skickar vi ut vårt nyhetsbrev där vi bland annat välkomnar våra nya specialister och presenterar någon av våra specialister lite närmare för nätverket.

Det här är vårt tionde nyhetsbrev. Har du missat något av våra tidigare utskick eller vill läsa dem igen, så kan du göra det under rubriken "Nyhetsbrev" på seniorkonsultdirekt.se


Glad Påsk!

önskar Eva och Pia,

Seniorkonsult Direkt

Stefan: Inget jobb är det andra likt

I vårt expertnätverk ingår Stefan Raabe, grafisk formgivare, originalare och fotograf. 

Stefan har 25 års erfarenhet inom den grafiska branschen. Han var med och startade upp Hummingbirds Advertising & Design 2003 och driver eget företag sedan 2006.

Flera av Stockholms mest namnkunniga reklam- och design-byråer tillhör Stefans uppdragsgivare, liksom företag med egna grafiska avdelningar. 

De uppdrag som Stefan arbetar med består främst av jobb där slutresultatet ska hamna på papper eller som pdf på webben. T.ex. logotyper, grafiska profiler, annonser, broschyrer, kataloger, tidningar, böcker, utomhuskampanjer eller förpackningar.

Det är Stefan som har tagit fram Seniorkonsult Direkts logotype och digitala uggle-ikon.

Vi frågade Stefan om skillnaden på grafisk formgivare och originalare, om vad som är bra, grafisk formgivning samt vad han tycker är lockande med arbetet.

 

1. Vad är det för skillnad på grafisk formgivare och originalare? Överlappar inte de arbetsuppgifterna varandra?

Den grafiske formgivaren tänker och skissar ut hur ett jobb ska se ut. Medans originalaren med sina kunskaper, slutför skisserna, och ev förfinar bilder, typografi, färger mm och även tekniskt ser till att jobbet går att producera/trycka.

Ja jobben överlappar definitivt varandra. Och man kan absolut vara både grafisk formgivare och originalare.
Men man kan även vara bara originalare och göra ut en formgivares idéer. Jag har hjälpt många fantastika grafiska formgivare med att få fram fina saker från pennskisser på post-it lappar.

 

2. Vad tycker du är bra grafisk formgivning? Går det överhuvudtaget att definiera det eller ligger det alltid i betraktarens öga?

Det ska vara snyggt och det ska funka. Jättesvårt att definera, folk gillar helt enkelt olika färger och former. Men en sak som alltid är central, är budskapet.
Någon klok människa sa någon gång: Om du får ett brev där det står att du vunnit en miljon på lotto, så spelar det inte så stor roll vilket typsnitt de använt.

 

3. Vilka faktorer i ditt arbete får dig att känna arbetsglädje och gör att du utvecklas vidare?

Jag gillar problemlösningsbiten, att få ihop lösa komponenter till fungerande helheter. Inget jobb är egentligen inte det andra likt. Och det är väl det som är tjusningen. Ingen dag är den andra lik. Nya dagar ger nya möjligheter, och du blir ständigt bättre på lösa dina uppgifter.

 


Bok för magen

Tarmfloran påverkar vårt humör, vår vikt och vårt immunförsvar.

Dr Michael Mosley har skrivit en bok om den senaste forskningen om bakterierna som bor i våra magar och som kommunicerar såväl med kroppen som hjärna.

Läs mer om boken här.

Dr Michael Mosleys bok, Förbättra din tarmflora - vetenskap, tips och recept
Dr Michael Mosleys bok

Seniorkonsult Direkt är ett rikstäckande nätverk av erfarna specialister som är företagare med minst tio års erfarenhet inom sin specialistkompetens. På seniorkonsultdirekt.se nås specialistkompetens snabbt.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du ingår i  Seniorkonsult Direkt eller för att du har visat intresse för nätverket Seniorkonsult Direkt. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter