Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Din Veterinär • Nr 1 2018

Välkomna till vårt första nyhetsbrev!

Vi här på Smådjurskliniken Din Veterinär vill gärna informera lite om hur vi har det på kliniken, vad vi kan erbjuda dig och ditt djur; aktuella kampanjer, nyheter och saker som är på gång hos oss.

Vi kommer att skicka ut nyhetsbrevet några gånger om året via mail. Om du inte vill ha fler nyhetsbrev, klicka här.

Besök gärna vår websida: www.dinvet.nu


Vaccinera ditt djur hos oss!

Hundar, katter och kaniner bör vaccineras årligen för att upprätthålla sitt vaccinationsskydd. När du väljer att vaccinera ditt djur hos oss får du alltid träffa en legitimerad veterinär. Förutom att vaccinera gör vi en klinisk undersökning av ditt djur och kontrollerar djurets tänder. Du har möjlighet att få svar på frågor du kanske har kring ditt djurs hälsostatus och frågor kring foder. Du har också möjlighet att få hjälp med fästingprofylax eller råd för djur som är oroliga, t ex vid resor eller nyår. Vi tar aldrig ut extra avgifter för att skriva ut recept till våra patienter.

Du bokar lättast tid för vaccination genom att ringa oss på 042-20 20 00. Varmt välkommen!

Hjälp till de hemlösas hundar i Helsingborg

2012 startade Fanny Mauritzson, tillsammans med Djurskyddet Helsingborg och med stöd från Din Veterinär, ett projekt som fick namnet Hemlösas hundar i Helsingborg. Varje till varannan månad tar Fanny (helt ideellt på sin fritid) emot hundar och katter utanför Hela människan Ria på Söder. Mellan 2012 och 2018 har 55 hundar och 15 katter passerat genom projektet. Vi hjälper till med tex vaccinationer, id-märkning, kloklippning och enklare medicinska problem på gatan utanför Ria. Vid varje öppen mottagning har vi med foder som är skänkt från både privatpersoner samt foder i större mängd från Djurkompaniet på Familia och Arken Zoo på Råå. Dogman sponsrar projektet med bl a jättefina täcken.

Vid större medicinska problem bokas tid till Fanny på Din Veterinär där lämpliga undersökningar och åtgärder kan göras. Vi har hjälpt till med bl a operation av en livmoderinflammation, åtgärdat munhålor med smärta pga mycket dålig tandstatus och hjälpt flertalet patienter med vård för bitskador och mag/tarm problem.

 

Privata donationer (stora som små)
till Hemlösas hundar & katter tas tacksamt emot:
BG 120-5947
Varje litet bidrag betyder oerhört mycket och alla pengar går oavkortat till behandling av djuren!


Vårt arbete med vilda djur och fåglar

Under alla år har vi på Din Veterinär haft ett tätt samarbete med Katastrofhjälp Fågel och Vilt (KFV). KFV är en ideell organisation som hjälper vilda djur i hela Sverige. Den del som utgår från Helsingborg-Höganäs har en stor del av sin verksamhet hos oss på Din Veterinär. Vi hjälper till med det medicinska genom att sponsra med utrustning, läkemedel och hjälp av våra välutbildade veterinärer.

De vanligaste djuren som får hjälp är fåglar, igelkottar och ekorrar men även mer ovanliga djur som sälar och tumlare förekommer. Den mest förekommande orsaken till att djuren lämnas in är vingbrott och infekterade sår. Det är vanligt att unga djur hamnat lite snett och behöver hjälp att komma igång. Tyvärr är en del djur i så dåligt skick att de behöver avlivas.

På vårt område har vi en liten voljär där fåglar kan starta sin flyg-rehabilitering innan de flyttas vidare.

Om du behöver komma i kontakt med KFV-tveka inte att ringa journumret 0760-42 60 60!

KFV tar tacksamt emot gåvor på postgiro 9215298-2.


Kort om oss

Smådjurskliniken Din Veterinär startades i april 2001 av veterinärerna Lena Brange, Torkel Falk, Erik Utterström och Elisabet Ellström. Vi arbetar alla kvar på kliniken och driver den tillsammans sedan nu mer än 17 år. Vi är en fristående klinik, inte uppköpt av några av de stora veterinära bolag som numera äger en stor del av smådjurssjukvården. På kliniken arbetar ca 35 personer varav 12 är legitimerade veterinärer och 18 legitimerade djursjukskötare, Vi har också en legitimerad veterinär som ögonlyser på konsultbasis och en legitimerad sjukgymnast som arbetar på vår rehab-avdelning.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.