Petra Brask & Partners inspirationsbrev. Se det i webbläsaren.

SEPTEMBER INSPIRATION

Värsta planeringen

Meningsfulla möten

”Mitt liv är så komplicerat!” Den unga studenten kommer in och kan inte ens sätta sig ner på stolen bredvid mig. ”Imorse när jag var på väg till skolan ringde de från mitt extrajobb och undrade var jag var någonstans. Jag hade helt glömt bort att de hade ett möte idag som jag skulle varit med på. Eller, ja, det skulle jag inte för jag hade skola, men jag hade glömt att meddela att jag inte kunde vara med eftersom jag började skolan tidigare idag…”

Jag lyssnar uppmärksamt och undrar när hon ska sätta sig ner och hämta andan. Men hon fortsätter upprört. ”Jag förstår inte hur jag ska få ihop mitt liv, det är så mycket nu. Varför kan jag inte planera? Jag måste vara det värsta exemplet du någonsin stött på?” avslutar hon sin långa monolog och tittar för första gången åt mitt håll.

Jag kikar fundersamt tillbaka och svarar lugnt att under mina tjugotre år som effektivitetskonsult har jag nog ändå stött på något fall som haft ett mer komplicerat liv än att hålla reda på skolan och sitt extrajobb. Hon blänger misstänksamt tillbaka och ser sedan att det glittrar av humor i mina ögon och då börjar hon skratta. ”Jaha, vad skönt, då är inte jag värst alltså?”


AKTUELLT

Koll på tiden?

Ungdomsföreläsning/workshop den 17 och 30 oktober, 16.00–17.30

PB & Partners, Wallingatan 37, Stockholm

Det har sällan varit så svårt att vara ung som nu. Alla unga idag ska bli något speciellt samtidigt som man är i en ålder när man inte vet vem man är. Det är mycket stress för en hjärna som fortfarande är under utveckling. 

I boken Koll på tiden? som kommer ut i bokhandeln januari 2019 hjälper Petra Brask ungdomar att strukturera och prioritera, men också att förstå hur deras hjärnor fungerar, utifrån aktuell hjärnforskning. Här finns praktiska verktyg för vardagen och tips om inlärning. 

Redan nu kan du ta del av Petras kunskap och inspiration genom vår ungdomsföreläsning/workshop, Koll på tiden? - tips för skola, fritid, vänner och sömn. Den här föreläsningen är upplagd så att du som vuxen gör denna tillsammans med din tonåring. Välkomna den 17 eller 30 oktober kl. 16.00 – 17.30.


DELTAGARINSPIRATION

Alla dessa klockor

Vi fick in en helt underbar låt om tiden från en av våra deltagare. Stort varmt tack Lars Källenius för att du delar med dig av din erfarenhet och känslan att vara en prokrastinatör genom denna låt. Helt fantastiskt! Låten hittar du på vår YouTube kanal, Petra Brask.


TIPS OCH INSPIRATION

9 tips för att hantera prestationsångest

Att känna press inför att du ska prestera kan vara något positivt. Det kan göra att du fokuserar och förbereder dig mer så att du verkligen lyckas bättre. Faktum är också att de signaler i kroppen som aktiveras när vi känner press inför att prestera upplever vi också när vi är upphetsade och taggade inför något.


UTBILDNINGSMATERIAL

Arbetshäfte - Vem bestämmer över din tid?

När du köper boken Vem bestämmer över din tid? får du ett digitalt arbetshäfte genom att logga in på vår kundsida. Om du redan har köpt boken och önskar få tillgång till häftet så hör av dig till oss på info@petrabrask.se. Och funderar du på att köpa boken så är det just nu rea på Adlibris.


ÖVNING

Låt kalendern bli din bästa vän

 

  1. Om du inte redan har en kalender som du använder. Börja med att bestäm vilken kalender du ska använda. När gör du det?
  2. Om du tänker använda din kalender i telefonen, börja redan nu med att lägga in ditt schema och skriv in vilka läxor och prov du har inom de närmaste tre veckorna. Skriv in tider för att förbereda och göra läxor och prov.
  3. Om du redan har en kalender som du använder. Vilka förbättringar vill du göra i din kalender redan idag?

Övningen kommer även att finnas i ungdomsboken ”Koll på tiden?” av Petra Brask som kommer ut i bokhandeln i januari 2019


KUNDSEMINARIUM

Koll på tiden? - den 27 september med Petra Brask på Arbetsmarknadsdagen i Upplands Väsby

Unik satsning som görs för första gången för att inspirera ungdomar inför sina gymnasieval och rusta dem inför framtidens utmaningar. Arbetsmarknadsdagen är för årskurs 9 i Upplands Väsby. Petra Brask är en av inspirationsföreläsarna och hon kommer att föreläsa om Koll på tiden? - tips för skola, fritid, vänner, sömn för ungdomarna.


STATISTIK

Ungas frukostvanor

 

  • 21% i åldern 12–15 år hoppar över frukosten minst en gång i veckan
  • 41% i åldern 16-18 år hoppar över frukosten minst en gång i veckan
  • 69 % har känt sig trötta under skoldagen minst en gång i veckan
  • 82% bland tjejer i åldern 16-18 år har känt sig trötta minst en gång i veckan
  • 67% bland killarna i åldern 16-18 år har känt sig trötta minst en gång i veckan

Källa: SCB:s undersökning om barns levnadsförhållanden.


PB & PARTNERS I PRESS/MEDIA

Så klarar du jobbstarten

Hösten är en chans till nystart. Läs mer i Tidningen Hälsa


”Önskar att vi hade fler föreläsningar om psykisk ohälsa och hur man hanterar stress. Det skulle vara kul att gå på föreläsningar tillsammans med sina föräldrar i dessa ämnen." - Perla 18 år


Får du inte vårt inspirationsbrev direkt i mejlen än?
I så fall, klicka här eller på knappen ovan och anmäl dig!

twitterfacebookinstagramlinkedinyoutube

 Petra Brask & Partners • info@petrabrask.sewww.petrabrask.se

Du får detta inspirationsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har registrerat dig som prenumerant. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.