30 MARS-6 APRIL

MEDVETET LEDARSKAP

Följ med oss till magiska Essaouria i Marocko

      Vill du:

 • Bli mer bekväm med att klara av svåra situationer?
 • Stärka din inre förmåga och kapacitet i självledarskap?
 • Hitta balans mellan jobb och fritid?
 • Förstå kopplingen mellan kropp och sinne i ledarrollen?
 • Få hjälp med Yoga och Medveten närvaro för att öka din mentala styrka?

Då skall du följa med oss en vecka där vi stärker dig i ditt ledarskap genom att:

 • Hitta och lita på din inre förmåga och utveckla ditt ledarskap för framtiden.
 • Tillåta stillhet för att skapa kreativa lösningar och bli mer bekväm med att hantera oklara situationer och motgångar.
 • Utöva dagliga övningar i yoga och meditation för att hantera mentala prövningar och öka medvetenheten om dina kroppsliga upplevelser och signaler.
 • Bli medveten om icke produktiva beteenden och konflikter hos dig själv, i dina arbetsmiljöer och hur du som ledare kan leda mer effektivt.

Välkommen

Vi har glädjen att få bjuda med dig på en veckas retreat i Medvetet Ledarskap.

Tillsammans kommer vi att jobba med hur vi kan leda oss själva och andra med högre medvetenhet och ansvar. Hur vi kan förhålla oss till utmaningar som stress och osäkerhet i tider där förändringar accelererar, förändringar som påverkar oss; fysiskt, emotionellt och själsligt?

Vår mentala klarhet utmanas via den digitala världen och det finns allt mindre tid för återhämtning och reflektion. Gränser mellan jobb och privatliv suddas ut och balansen mellan familjeliv och arbete kan vara svår att hitta. 

Betydelsen av ökad förståelse om oss själva, varför vi gör som vi gör och vårt förhållningssätt till omgivningen betyder mer än någonsin om vi ska klara dessa utmaningar.

Vår metod är därför att jobba med närvaro via lyssnandet, öka vår medvetenhet om oss själva, hitta stillheten inom oss, skärpa vårt fokus, ge tid för reflektion och återhämtning samt hitta compassion för oss själva och andra. Inte förrän vi har dessa verktyg på plats kan vi ta fullt ansvar och fatta kloka beslut.


Varför

Att komma bort kan vara skönt många gånger. Att få tid för återhämtning, reflektion och ny energi. Men vi vill att du även skall tycka att det skall vara kul att komma hem.

Vårt mål och önskan är att du efter veckan som gått har öppnat en dörr till din inre kapacitet genom intellektuella kunskaper, kroppsliga upplevelser och nya själsliga insikter. Och sist men inte minst fått en glimt av magin som finns inom dig och inte bara på platsen Essaouira i Marocko.

Program

Att åka på kurs handlar inte om korvstoppning, utan egentid är något vi prioriterar. Att i stillhet få tid för reflektion och personlig feedback gör skillnad. Du behöver inte ha erfarenhet av yoga sedan tidigare utan den anpassas efter din egen nivå och dina förutsättningar. 

Veckans huvudsakliga innehåll ser du nedan och ingår i kurspriset. För mer information kontakta oss via e-post eller telefon.

Så här kan en dag med oss se ut.

       07.00 - 08.00 Yoga
       08.30 - 09.30 Frukost
       09.45 - 12.45 Workshop / Medvetet Ledarskap
       13.00 - 14.00 Lunch
       14.00 - 17.00 Reflektion från fm. / coaching / aktiviteter / egentid
       17.00 - 18.00 Yoga  / meditation 
       19.30 - Middag

Essaouria

Vårt retreat äger rum i Essaouira, en förtjusande liten fiskeby vid atlantkusten mellan Agadir och Casablanca, 160 km öster om Marrakech. Hit har den storskaliga turismen ännu inte riktigt hittat och människor lever fortfarande på fisket. Staden är känd för sin avslappnade atmosfär och fantastiskt vidsträckta strand kantad av blåa fiskebåtar. Den är så vacker och unik att den är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Man lär sig snabbt att hitta runt i myllret av små gränder, torg och butiker där man kan fynda keramik, läderväskor och tunikor. Stranden bjuder in till milslånga härliga promenader. På våra utomhusklasser njuter vi av utsikten över Atlanten och Essaouira.


FAKTA

Boende

För att maximera din upplevelse kommer du få en smak av två världar. De första fyra dagaran bor vi på Le Jardines som ligger 15 minuter utanför staden. Där startar vi upp i lugn och ro.

De följande tre dagarna flyttar vi in på hotellet Villa Maroc som ligger inne i fiskebyn Essaouira.

 

 

Hotel Villa Maroc - Essauouria

Charmiga Villa Maroc är en vackert designad riad i Essaouiras medina-distrikt och bara tre minuters promenad från stranden. Den vänliga personalen och de fina faciliteterna garanterar en oförglömlig vistelse.

De traditionellt inredda rummen är fullt utrustade med moderna bekvämligheter. Vissa har havsutsikt och separat vardagsrum.

Varje morgon serveras en traditionell marockansk frukost på rummet eller på terrassen med en storslagen utsikt.

Läs mer här:Villa Maroc


Rum

Del i tvåbäddsrum

Enskilt boende mot tilläg och tillgänglighet

 

Spa

Massage

Hammam

Kroppsvård

Restaurang

Marockansk Cousine

Frukost på rummen eller terrassen

Organiska Produkter


Le Jardines

Boendet ligger 15 minuter från staden ute på landsbygden. 

Boendet är helpension för oss själva med egen pool utanför rummen. Syftet är att de fyra första dagarna skall vara tid för att i lugn och ro få landa och börja utbildningen i en avslappnad och stilla miljö.

De traditionellt inredda rummen är fullt utrustade med moderna bekvämligheter. Boendet är gemensamt med övriga deltagare i väl tilltagna två och tre bäddsrum.

Läs mer här: Les Jardines


Rum

Del i två och trebäddsrum

Pool

Egen pool utanför dörren

Restaurang

Egen avskild plats för middag på kvällen


Fakta

 • Datum 30/3-6/4
 • Begränsat antal av max 10 deltagare
 • Priset omfattar del i två- eller trebäddsrum. Enkelrum kan fås på Villa Maroc i mån av tillgänglighet och mot extra kostnad
 • Helpension på Le Jardines / Halvpension på Villa Maroc
 • Pris 19 800:- + moms
 • Bästa förbindelse är Arlanda - Agadir, bokas och betalas separat av deltagare. Tänk på att boka i tid
 • Transfer till och från Agadir ingår. (ca 3  timmar)
 • Pass skall vara giltligt 6 mån innan utresa
 • Bkräftelsebrev med information om skickas ut efter bokning

Bokningsregler

Anmälningsavgift vid bokning 5000 sek + moms

Senaste betalningsdag 2019-02-25

Avbokning 1 månad innan betalas 50% tillbaka av erlagd full betalning

Avbokning 2 veckor innan betalas 20% tillbaka av erlagd full betalning

Anmälningsavgift på 5000:- + moms betalas ej tillbaka


Info och bokning

Välkommen att kontakta Mats Venndahl Mobil: 0702 968255                           E –post: mats@venndahl.se

För att boka kontakta oss på e-post och betala sedan in amnälningsvgiften på 5000:- på fakturan vi skickar ut.

Efter bokning och betalning får du ett välkomstbrev med lite mer information.

Om Arrangörerna

Mats Venndahl arbetade många år i näringslivet och finansbranschen i företag som SEB, 6:e AP Fonden och AB Volvo men sadlade om för att utveckla intresset för personlig utveckling och ledarskap. Mats hjälper idag företag, organisationer och individer inom områden som stresshantering, ledarskap, teamutveckling, coaching och mental träning. 

I Mats tidigare yrke arbetade han mycket själv med mentala frågeställningar. Hur vårt undermedvetna påverkar beteende som stress, inre dialog, nervositet mm, som är en biprodukt av våra tankar och känslor som påverkar vår prestation och till slut vårt resultat. Men även hur omständigheterna många gånger är en förlängning av vad vi tänker, gör och vilka beslut vi tar.

 

”Att bli medveten om hur mina känslor guidar mig varje dag. Att misstag är en händelse inte en person, gjorde att jag kunde se saker för var det är. Inte vad jag vill att det skall vara. Då kan jag börja förstå varför jag gör som jag gör, ta ansvar,vilket är spännande och ökar tilliten till mig själv. Det kallar vi själv-ledarskap.”

Mia Hultgren är en nyfiken entreprenör och företagare som lever för resor, både till det inre och till det yttre. Ett brinnande intresse för kroppen, själen och hur allt hänger samman förde henne som ung backpacker runt om i världen till framgångsrik företagare inom byggindustribranschen och sedan ett par år även som yogalärare.

 

”Yogan botade inte bara mina ryggproblem utan gjorde mig mer närvarande, mer kroppsmedveten men framförallt öppnade den upp nya dörrar till mitt inre vilket har gjort mig till en mer ödmjuk och balanserad ledare”.


Hemsida

homepage