Medlemsbrev från TEV. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

TEV - nyhetsbrev


Styrelsen i TEV hade sitt senaste möte i mitten av juni och då diskuterades bland annat följande:

Från Patrik Andréns fb-flöde ” TEV board meeting goes digital. Classic vs Modern! Who Dares Wins.”
Från Patrik Andréns fb-flöde ” TEV board meeting goes digital. Classic vs Modern! Who Dares Wins.”

Vi kan nöjt berätta att vårt styrelsearbete sedan en tid tillbaka är digitaliserat. Det innebär att det blir både snabbare och effektivare till gagn för dig som medlem.

Svenska Tandläkare-Sällskapets odontologiska forskningskonferens, med tema ”Vetenskap och klinik i samverkan”, ägde rum i början av april i Malmö, och var mycket lyckad med många deltagare. Konferensen var inspirerande och det blev väldigt tydligt att man även från privatsidan ska kunna delta i forskningsprojekt. Vi från TEV kommer att arbeta hårt för att denna möjlighet ska utökas. Det är angeläget med kliniknära forskning!

Har du tankar på att sätta igång med forskning på kliniken eller har du redan börjat? Hör av dig till oss och berätta! Vi kommer att följa den här frågan löpande! info.tev@stlf.se

 

Och apropå forskning har vi just inlett ett forskningsprojekt tillsammans med Chalmers som rör den patientupplevda kvaliteten. Vi samarbetar med en konstnärsprofessor och arkitekt och det handlar om att ta fram en checklista/program för hur man kan utforma en mindre tandläkarmottagning för att öka den patientupplevda kvaliteten. Vi återkommer om detta.

 

TEV fortsätter att bevaka förbundets utredning om antalet tandläkare i Sverige. Läs mer här.

 

Dessutom har vi kontinuerlig kontakt med utredaren i utredningen ”Jämlik tandhälsa”. En viktig fråga som tas upp i denna är glesbygdsproblematiken. Frågan om balans och brister gällande tillgången på tandläkare diskuteras just nu i bl a Tandläkartidningen. TEV deltar aktivt och bevakar arbetet samt inbjuds inkomma med synpunkter. Nyligen deltog vi i en workshop rörande utredningen.

Kopplat till detta är också dimensioneringen av tandläkarutbildningen och under året kommer STF att arbeta aktivt med frågan.

 

TEV har löpande kontakt med Privattandläkarna rörande Socialstyrelsens arbete i specialistfråganläs mer här, och vice ordförande Peter Schulz är nominerad till Socialstyrelsens specialistråd.

Vi har också löpande varit representerade vid möten med TLV och branschrådsmöten arrangerade av Försäkringskassan. Dessutom har vi deltagit i möten med samverkansgruppen Team Tandvård där alla intressenter inom tandvården ingår.

 

TEV kommer att i förbundet jobba för tillskapandet av en seniorförening där tidigare verksamhetsform inte spelar någon roll.

Vi kommer att ta kontakt med Studerandeordförandena på de olika lärosätena för att höra om möjlighet att komma ut och informera om TEV.

 

Och så har du väl inte missat resultatet av SKIs årliga undersökning av kundnöjdhet där vi återigen ligger i topp?!
”Svenskarna är fortsatt fantastiskt nöjda med sin tandvård visar Svenskt Kvalitetsindex nya mätning av tandvården i Sverige.”
Läs mer här.

 

Till sist vill vi redan nu tipsa om årets Odontologiska riksstämma som har temat ”Verksamhetsutveckling - riksstämman som får bitarna på plats” något som verkligen är aktuellt för oss som jobbar privat. Vårt årsmöte ligger också under stämman, i år blir det ett frukostmöte på fredagsmorgonen kl 9.00.  Och som vanligt kommer vi från TEV att finnas med på Tandläkartorget. Boka redan nu den 13-15 november i Stockholm för den viktiga samlingspunkt som riksstämman och Swedental är!

I samband med detta vill vi flagga för att vi skulle tycka att det vore trevligt att få tips på personer som kan och vill engagera sig aktivt i TEV. Hör gärna av dig till någon i vår valberedning:
Kurt Månsson, Caroline Röjthammar eller Margareta Lindqvist. Du kan maila Kurt på kurtafmansson@gmail.com

Läs mer här.

Har du förslag på en person som bör nomineras till någon av Tandläkarförbundets förtjänstpriser och utmärkelser, hör av dig till ordförande Peter Franzén på e-post: peter.franzen.tev@gmail.com.

 

Marina Sabelström är numera föreningens webbansvariga/webbmaster. Hör gärna av dig till henne om det är något du tycker att vi ska lyfta på vår webbplats (marina.sabelstrom@gmail.com).


Glad sommar önskar vi i TEVs styrelse!!

Peter, Marina, Patrik, Monica, Maria och Peter

Du har väl inte missat Tandläkarportalen?!

Du som är medlem i TEV har en unik möjlighet att marknadsföra dig genom Tandläkarportalen. Den ger dig en fantastisk möjlighet att presentera dig och din verksamhet och på så sätt locka fler patienter – om du så önskar. Idag har nästan tvåhundra av TEVs medlemmar insett möjligheterna med denna kostnadsfria medlemstjänst! Och tusentals patienter har sökt sig till portalen…

Vi kan genom vår statistik se att många medlemmar som använder Tandläkarportalen är väldigt lyckosamma och vi kommer framöver att presentera några av de kollegor som ligger högst på topplistan.

Läs mer om hur du också kan logga in och registrera dig här.


Se och ändra mina uppgifter

Du kan när som helst logga in på Min sida för att se och/eller ändra dina uppgifter


Praktiskt – kontaktuppgifter

Sedan TEV:s tjänsteman Madelene Lundin slutat, har som bekant vår administration lagts ut på Föreningshuset Sedab AB, vilket innebär att du som medlem nu får ännu bättre medlemsservice. Föreningshuset svarar på alla frågor kring ditt medlemskap och din medlemsavgift. Övriga frågor som rör Sveriges Tandläkarförbund, odontologiska frågor eller privattandvårdsfrågor kommer även i fortsättningen att hänvisas till respektive organisation.


Kontaktuppgifter till Föreningshuset:

TEV
TEV c/o Föreningshuset SEDAB
Virkesvägen 26
120 30 Stockholm
info.tev@stlf.se
08-121 513 34


Peter Franzén, ordförande i TEV
peter.franzen.tev@gmail.com

Privattandläkarna
Branschorganisation för tandvårdsföretag som hanterar företagsfrågor samt juridiska, ekonomiska och försäkringsfrågor.
info@ptl.se
08-555 44 600

Sveriges Tandläkarförbund, kanslifrågor
kansli@tandlakarforbundet.se 08-666 15 00
Sveriges Tandläkarförbunds kursverksamhet
kurs@tandlakarforbundet.se
Sofia Ekenberg 08-666 15 44
Cecilia Karlsson 08-666 15 43

Vårdföretagarna Almega
Arbetsgivarorganisation som hanterar frågor kring kollektivavtal för dina anställda.
info@vardforetagarna.se
08-762 69 00

Med Vänliga Hälsningar

Peter Franzén
Ordförande TEV
Kom med i Facebookgruppen!

Kom med i TEVs nya Facebookgrupp! Gruppen är endast öppen för medlemmar i TEV. I Facebookgruppen kan alla medlemmar diskutera viktiga frågor som är aktuella just nu. 

För dig som redan har Facebook:

 • Logga in på din Facebooksida
 • Sök på TEV Diskussionsforum för medlemmar
 • Klicka på Gå med i grupp
 • Efter avstämning mot TEVs medlemsregister blir du medlem i gruppen


För dig som inte har Facebook men vill vara med i gruppen:

 • Gå in på denna länk: https://www.facebook.com/
 • Fyll i dina uppgifter under rubriken Gå med
 • Efter detta får du ett bekräftelsemail med en länk som du ska klicka på och logga in
 • Nu kan du börja skapa din personliga profil med så mycket eller lite information som du vill dela.
 • Under Inställningar (högst upp till höger) Finner du rubriken Sekretess. Där kan du ställa in vilka som ska kunna se din profil eller dina inlägg
 • Sök på TEV Diskussionsgrupp för medlemmar
 • Klicka på Gå med i grupp
 • Efter avstämning mot TEVs medlemsregister blir du medlem i gruppen

Tandläkarportalen växer stadigt

Tandläkarportalen växer, nu har nästan tvåhundra av TEVs medlemmar insett möjligheterna med denna kostnadsfria medlemstjänst! Och tusentals patienter har hittills sökt sig in till Tandläkarportalen.

TEVs unika medlemstjänst Tandläkarportalen är en webbservice där patienter kan söka efter privatpraktiserande tandläkare. Missa inte denna möjlighet att presentera dig och din klinik! Läs mer om hur du också kan logga in och registrera dig.


facebooklinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Tandläkare-Egen Verksamhet och Sveriges Tandläkarförbund. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.