Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.

BRF BAGERIET 2

FEBRUARIContainer på gården helgen 20- 21 oktober!

Bilden kommer från Bostadsbolaget, Göteborg. Illustratör okänd men uppskattad.

Den vår- och sommarstädning som på grund av värmen kom av sig kanske det är dags att ta tag i nu? Ta tillfället att röja på balkonger och i källarförråd medan vi har en container på gården! 

Containern som är avsedd för brännbart material kommer att vara på plats från fredag eftermiddag 19 oktober tom söndag 21 oktober. Den är till för oss medlemmar i BRF Bageriet 2 och Bageriet 1 och forslas därefter bort måndagen 22 oktober.  

Tänk på att:

  • Här slängs endast brännbart avfall, dvs trä, textilier, spånplatta, krukväxter etc
  • Elektronik, metall eller miljöfarligt avfall får INTE slängas i containern. 
  • Inget får ställas/lämnas utanför containern! Är den full så är den - det är "först till containern" som gäller. 

Vi ses på gården! 


Knyt påsen!

Ett bidrag till en bättre och renare miljö är att knyta soppåsen - gärna med en dubbelknut! Varför? 

  • Det håller våra sopkärl renare.
  • Vi slipper löst flygande skräp på gården. 
  • Det blir mindre "klägg" kvar på gården efter spolning av kärlen. 
  • Det gör jobbet enklare och trevligare för de som tömmer våra sopkärl! 
Knytkalas för alla från och med nu alltså?

När vi ändå pratar om sopor och miljöhuset... låssmeden hälsar och ber oss vänligen vrida nyckeln till höger => i låset till miljörhuset. Då slipper vi byta cylinder så ofta.


Ljus i våra hus

De armaturer som lyser upp våra trapphus slukar lysrör. Det är vår fastighets-skötare via Sydsverige Entreprenad som byter dem åt oss. Nu har vi lyckats få ner kostnaden på lysrörs-lamporna genom att själva sköta inköpen. Det är bra, men bra kan bli bättre! Lysrör är inte framtidens ljuskälla - ett förbud väntas 2020 då lysrörslampor dels har dålig effekt jämfört med LED lampor och dessutom innehåller kvicksilver. 

Ett byte till helt nya LED armaturer alternativt ett byte av enbart ljuskällorna i trapphusens befintliga armaturer är sannolikt en klok investering - såväl för vår gemensamma plånbok som för miljön. I samråd med Bageriet 1 undersöker vi nu möjligheten att ligga steget före genom att redan nu byta till LED ljus i samtliga trapphus. Mer om det när vi har alla fakta på bordet och beslut är taget.


Parkering

Har du parkeringsplats på gården? I skrivande stund väntar vi fortfarande på P-tillstånden från Q-park. Inga böter ska utfärdas under tiden. Du får ditt P-tillstånd så snart vi har dem!
Tänk på att säga upp din plats i god tid om du inte längre behöver den! Vi har 3 månaders uppsägning. 
På Helsingborgsgatan är det gratis parkering på helger och på vardagar efter 18,00 och före 09,00. Kom ihåg att den 5:e respektive 6:e varje månad är städdag. Det blir tråk-dyrt och o-städat om man missar! 


Ny grindkod på måndag!

På måndag den 15 oktober byter vi grindkod på grindarna in från Helsingborgsgatan samt grinden in från COOP/Folkets Park. Ny kod är XXXX.

Om din fjärröppnare inte fungerar längre är det dags att byta batteri. Ett sånt där "platt silverfärgat myntliknande batteri med ett plus på" - sa experten. 


Har du synpunkter, önskemål, frågor och funderingar? Kanske vill du bidra med din kompetens eller organisera en gårdsfest? 
Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här. 
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!