Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NOVEMBER 2018

VÄLKOMMEN TILL SITE PÅ KONSTVERKET!

Andersson Dance repeterar i SITE Studio black box, foto Magnus Nordberg

Nu är vi på plats i vårt nya hus Konstverket i Telestaden i Farsta!
Grupper, koreografer och dansare fyller våra tre lokaler med spännande konst och konstnärliga processer. Danskompaniet Andersson Dance invigde vår black box med repetitioner av det nya verket PRELUDE - SKYDIVING FROM A DREAM som hade premiär på Tramway i Glasgow den 9 nov och turnerar i Sverige genom Dansnät Sverige i mars. Planer smids för kommande interdisciplinära konstnärliga projekt, inte minst residens mellan scen- och bildkonstnärer under 2019. I vår stora foajé har en grupp repeterat för ett kommande utomhusverk. Så kom gärna och hälsa på, se hur vi har det och var du kan arbeta med konst i framtiden! Lokalerna bokas snabbt, gå in på vår hemsida för mer information om vår fantastiska blackbox och våra två ljuvliga, ljusa studios!

Läs mer här. Eller kontakta Anne-Sofie Ericsson, verksamhetsledare.


DANSMÄSSANS SHOWCASE PÅ SITE DEN 15 NOVEMBER

Dansmässan 2018 genomförs på flera olika platser i Stockholm och SITE har valts ut för mässans tredje och avslutande dag: Utbudsdagen. Dansmässan presenterar nästan trettio konstnärer och grupper, ett urval som är ett resultat av ett open call från Danscentrum, Stockholm. Den 15 november kl 9-18 arrangeras en showcase-dag på SITE/Konstverket i Farsta, då det visas utdrag ur 22 föreställningar, med extra fokus på dansproduktioner för barn- och unga. Utbudsdagen är kostnadsfri! Men registrering via Kulturbiljetter.se krävs, samt köp av lunch- och kaffebiljett. Läs mer om tider och medverkanden här.


SITE OCH NORDIC CIRCLE PÅ ICE HOT REYKJAVIK

SITE och Nordic Circle of Artistic Management arrangerar en workshop på ICE HOT Reykjavik den 13 dec kl 13-14:30 på Bió Paradís. Workshopen har titeln THE ART OF CO-PRODUCTION och handlar om hur man kan samarbeta effektivt och kreativt inom konstnärlig produktion. Hur väljer man rätt samarbetspartner? Hur ser parternas behov och förväntningar ut? Medverkande är koreografen Björn Säfsten och Simone Willeit, verkställande chef på Uferstudios i Berlin, med moderatorn Pirjetta Mulari, ansvarig kulturproducent på Annantalo konstcentrum i Helsingfors. Läs mer här.


NORDIC RESIDENCY: WAUHAUS, TOGETHER ALONE OCH STRANGER WITHIN PÅ SITE

Under november och december välkomnar SITE tre nordiska konstnärsgrupper från Finland, Sverige och Norge på residens: WAUHAUS (FI), TOGETHER ALONE (SE) och Stranger Within (NO).

Nordic Residency är ett nytt projekt initierat av SITE med stöd av Nordisk Kulturkontakt och Stockholms stad. Fokus ligger på konstnärligt arbete som ifrågasätter maktstrukturer, provar nya sätt att möta publiken och bjuder in till dialog under processen. Läs mer om SITE Nordic Residency här.
Kontakta oss gärna på via epost för anmälan och förfrågningar när det gäller workshop och visningar. 

W A U H A U S BJUDER IN TILL PLAY HOUSE WORKSHOP

PLAY HOUSE, foto Jarkko Partanen och Diàne

PLAY HOUSE är ett rum där du kan släppa allt annat, uppleva olika möten och röra dig till en annan takt. En kram, en långsam dans, en mild kamp, känslan av att flyta i luften. Varje övning tar hänsyn till dina unika färdigheter, styrka och mod. PLAY HOUSE kräver ingen speciell kompetens eller kunskap från dig som deltagare, bara nyfikenhet. Rekommenderad ålder från 15 år. Workshoppen PLAY HOUSE med Jarkko Partanen äger rum på SITE den 23 november kl 10-12. Anmäl dig här

Under residensperioden kommer W A U H A U S även arbeta med projekten MATTER och SAPIENS. Läs mer här

TOGETHER ALONE VISAR THE EVENT HORIZON PRACTICE

THE EVENT HORIZON PRACTICE, foto pavleheidler

Tidigare SITE-stipendiaten pavleheidler och kollektivet Together Alone gör en provföreställning av THE EVENT HORIZON PRACTICE för första gången inför publik den 7 december. THE EVENT HORIZON PRACTICE tar upp och undersöker begreppet utmattning i ett försök att skapa dans som är meningsfull och nödvändig och där dansen är en livskraftig form av kommunikation och kunskapsutbyte. Föreställningen ingår i Together Alones serie av experimentella performativa dansmetoder som de kallar THE CELESTIAL BODY.

Mer information om THE EVENT HORIZON PRACTICE kommer snart via sociala medier. Läs mer om Together Alone här. @pavleheidler. 

MIA HABIB OCH JASSEM HINDI PRESENTERAR STRANGER WITHIN

STRANGER WITHIN, foto Nicolai Lopez

Under sin residensperiod på SITE kommer Mia Habib och Jassem Hindi att visa STRANGER WITHIN för publik den 13 dec kl 19. Anmäl dig här.

Danskonstnärerna Habib och Hindi fortsätter också sin vana trogen att uppträda i privata hem i utbyte mot en middag eller en fika, som de har gjort under de senaste två åren under arbetet med STRANGER WITHIN.

STRANGER WITHIN undersöker samtidsaktuella frågor kopplade till främlingskap. Genom konstnärliga uttryck, samtal och delaktighet samlar STRANGER WITHIN material och bjuder in till möten med människor som inte har invanda ingångar till scenkonst. Se en trailer här. Läs mer om projektet här


TILMAN O'DONNELL UTVECKLAR NYA PROJEKT

Mikkel Ploug och Tilman O'Donnell i IN SOME SENSE, foto Thomas Zamolo

Efter flera intensiva och givande residensperioder vid PACT Zollverein i Essen och Konstnärsnämndens Studio i Stockholm, har SITE-stipendiaten Tilman O'Donnells senaste samarbete med gitarristen Mikkel Ploug, IN SOME SENSE haft premiär på Bora Bora i Århus. Nu kommer Tilman att ge workshop på den tvärvetenskapliga symposiet IMPACT på PACT Zollverein. Efter det ansvarar han även för dagliga träning hos Tanztheater Pina Bausch när kompaniet genomför sin kommande turné till Sao Paulo i Brasilien.

I december fortsätter Tilman arbetet med att utveckla två nya helt projekt: FOR WHAT, TO AN OBJECT, AM I? och HISTORY WAS WRITTEN BY THE LOSERS (arbetstitlar). Läs mer om Tilman O'Donnell här.


ANNA ÖBERG ÄR PÅ SCENKONST SÖRMLAND

SYNK, foto Scenkonst Sörmland

Det har varit en hektisk höst för SITE-stipendiaten Anna Öberg. I augusti påbörjade hon arbetet inför uppdraget att koreografera Dansnät Sveriges nya samproduktion 2019 och i oktober hade hon premiär på SYNK, ett verk för 13 dansare och en musiker producerat genom Scenkonst Sörmland. Under november färdigställs verket SPÅR AV HÅGKOMST med premiär den 12 december på Sörmlands Museum, även det i samarbete med Scenkonst Sörmland. Läs mer här


NICOLE NEIDERT GÖR 3D-ANIMATIONER

Dokumentation från researchperiod, foto Nicole Neidert

SITE-stipendiaten Nicole Neidert arbetar just nu med projektet SKINNING / TRUE MESH / 16:9 FULL TIME TEXTURE, som har 3D-animation som utgångspunkt. Det är ett fortsatt samarbete med Linnea Bågander, doktorand i modedesign. Nicoles och Linneas arbete kring textur, struktur och kropp ska under våren 2019 bli en videoserie där de skapar surrealistiska analoga 3D-animationer. Läs  mer om Nicole här


PRODUCENTATELJÉN PÅ SITE

Philip Berlins ROUGH POTENTIALS, foto Nicklas Dennermalm

I Producentateljén på SITE finns två producenter: Frida Tiger och Patricia Vázquez Iruretagoyena. 

Frida producerar just nu Nadja Hjortons soloföreställning MILF som spelas på MDT 14-15 nov. MILF utforskar moderskapet utifrån fysik, stereotyp, utopi och motsats. Frida jobbar fortsatt med Stina Nyberg, JUCK och MDT.

Patricia arbetar med FISKEDANSEN & ANDRA KOSMISKA BEKÄNNELSER av Sindri Runudde, med residens på Riksteatern och MDT, Stockholm och med premiär på Inkonst, Malmö där den spelas 20-23 dec. Patricia producerar också ROUGH POTENTIALS av Philip Berlin som hade premiär på Dansens Hus Stockholm i sept och även framförs på Scenkonstmuseet under Dansmässan i Stockholm den 13 nov. Läs mer här. Se en trailer här


BOKA STUDION PÅ SITE!

THE ART OF LABORING PROJEKT, av och med Nefeli Oikonomou, med Sebastian Lingserius , i Lilla Studion. Foto: konstnärerna

SITE erbjuder två studios och en black box till uthyrning i Konstverkets nyrenoverade lokaler. I alla tre lokalerna finns sviktande dansgolv och golvvärme. Stora och Lilla studion är rymliga rum med stora fönster och dagsljus. Ljudanläggning för repetitioner ingår. Självklart har ni tillgång till vårt fina kök och lunchrum. Det är mycket smidigt att ta sig till SITE med bil. Från tunnelbana (Farsta) promenad eller buss och pendeltåg (Farsta strand) 10 min promenad. Mer info här
Kontakta oss gärna så ser vi vad vi har för tider att erbjuda. 


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.