Pressrelease för fritt nyttjande från Rally-SM inför säsongen 2019, som startar med Bergslagsrallyt den 26 januari. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Menomonee Bergslagsrallyt

Ludvikas SM-premiär
har redan slagit rekord

Mekonomen Bergslagsrallyt har redan slagit rekord. Med nästan en vecka kvar av anmälningstiden är över 70 ekipage anmälda till SM-premiären i Ludvika.

Förra året inleddes svenskt mästerskap i rally uppe i Vännäs med 52 förare till start. Efterföljande Östersund Winter Rally lockade 52.
När Ludvika står värd för premiären den 26 januari 2019 blir det långt fler till start.
– Det vore riktigt fränt om vi kunde komma upp i 100 startande, säger förarkontakt Tobias Johansson.
Han har själv licens för Ludvika MS, men har sålt sin guldvinnande Mitsubishi och kommer därför inte till start. Istället ingår han i organisationen, som en länk mellan denna och förarna.

Anmälningstiden till Mekonomen Bergslagsrallyt går ut på söndag kväll. Men redan nu innehåller listan 79 ekipage, varav åtta kör i supportklasser utan SM-status. Alltså 71 i SM.
– Helt otroligt! De allra flesta brukar ju anmäla sig de sista timmarna. Så blir det inte i år, men helt klart blir det några till och det känns otroligt inspirerande att vi får ett så gediget startfält, säger Johan Strömberg, tävlingsledare.
Huvudklassen, Trimmat 4WD med moderna bilar byggda direkt för rally, ser tolv anmälda. Den allra största delen deltagarmässigt är som alltid den trimmade tvåhjulsdrivna klassen, 18 deltagare.
– Att det blir knivskarp konkurrens sporrar ännu mer. Det är så det ska vara, säger Oskar Sundell, en av medaljkandidaterna som tävlar för Sandvikens MK i en tvåhjulsdriven BMW Compact.

En som redan anmält sig till Mekonomen Bergslagsrallyt är Sandvikens Oskar Sundell, en av medaljkandidaterna i klassen Trimmat 2WD med sin BMW Compact. Foto: Peter Larsson

Ordinarie anmälningstid till Mekonomen Bergslagsrallyt går ut söndagen den 13 januari klockan 18.00. Komplett anmälningslista finns här.

KALENDER RALLY-SM 2019
26/1 Ludvika
31/5-1/6 Älmhult 
14-15/6 Nyköping
16-17/8 Kolsva
6-7/9 Linköping
27-28/9 Karlshamn

För ytterligare information:
Annemo Friberg, presschef
070-5541170
press@rallysm.se

Följ oss på:
www.rallysm.se
https://www.facebook.com/RallySm/

 

Stolt huvudsponsor till Svenskt Mästerskap i Rally:


facebooktwitterinstagram

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter