Föreningens nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Temadag om visualisering

Visualiseringsgruppens temadag på SKL den 3 maj är redan fulltecknad! Mer info om program mm hittar ni här


Inställt

Konsten att göra enkäter som folk vill svara på  9 april - 11 april 2019

Kursen är inställd men återuppstår eventuellt i höst med annat upplägg, håll ögonen öppna!


NABO-gruppen startas upp igen

NABO betyder Nätverks- och Arbetsgruppen för Boendeplanering. Fokus ligger på att genom metodutveckling och erfarenhetsutbyte förbättra förutsättningar för boendeplanering som en del av kommunens strategiska planering.

Max Wehlin, max.wehlin@varberg.se, infrastrukturstrateg i Varbergs kommun, kommer att vara sammankallande.

Planeringen inför föreningens årskonferens i Umeå den 4-6 september pågår för fullt!

Vattenskoter Umeälven Fotograf: Ann Vidmark

Det finns många möjligheter att ta sig till Umeå, det går snabbt och enkelt oavsett om du reser med flyg eller tåg.
Flyg:
Det går snabbt att flyga till Umeå från flera destinationer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Från Stockholm flyger hela tre flygbolag och du kan välja mellan både Bromma och Arlanda. Flygplatsen ligger nära och det tar endast tio minuter att åka till centrala Umeå.
Tåg:
Det är enkelt att åka tåg till Umeå. Vi rekommenderar att ta nattåg 72/92 från Göteborg/Stockholm. Tåget avgår från Göteborg klockan 18.34 (nattåg 72) och från Stockholm klockan 21.12 (nattåg 92) och ankommer till Umeå C klockan 06.13

Aktivitet för er som tar nattåget!

Om ni väljer att ta nattåget kommer ksp att ordna en förmiddagsaktivitet med möjlighet att upptäcka Umeå.  För dem som istället vill ha möjlighet att koppla upp sig och arbeta kommer föreningen att ordna så att det finns möjligheter för detta.


Programmet håller på att ta form. Flera intressanta och kunniga föreläsare är klara, vi vill presentera två av dessa:

Jonna Bornemark - Det omätbaras renässans

Docent i filosofi samt lärare och forskare på Centrum för praktisk kunskap vid Södertörns högskola. Jonna Bornemark tar hjälp av filosofin för att få syn på några av vårt samhälles centrala karaktärsdrag. I boken Det omätbaras renässans: En uppgörelse med pedanternas världsherravälde tar hon sig an allt från vårdkris och new public management till vår syn på konst och religion. ”Vi lever i räknandets tidsålder, i mätbarhetens och evidensens epok, då allt tycks behöva omvandlas till en kvantifierbar storhet som kan jämföras med andra, motsvarande storheter.” Jonna Bornemark kritiserar vår tids mäthysteri och tror på en renässans för ”det omätbara”.

Annika Wallenskog - Kommunsektorn i framtiden

Chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL och utsedd till Årets kommunalekonom 2017 ”för sin enastående förmåga att lyfta fram de ekonomiska förutsättningarna för kommunsektorn och göra lättförståeliga analyser ur både makro- och mikroperspektiv”


facebooklinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i föreningen för Kommunal statistik och planering.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.