Nyhetsbrev från Virserums Konsthall. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Surrande lördag 25 maj på Virserums Konsthall

Som en del av pollineringsveckan vill konsthallen bjuda in till en dag där det finns möjlighet att lära sig mer om solitära och sociala bin. Du kan också skapa ett bi-bo för din egen trädgård och få tips om vad du kan göra för att förbättra levnadsvillkor för de vilda bina. 

kl 11-12
Varför blommar blomman?
Vilda bin (solitära bin) som pollinerare i ett varierat landskap.
En föreläsning med Rodgeir Karlsson. Bosatt i Stenberga sedan 1999, ursprungligen från Nora i Örebro län. Amatörbiolog (amatörentomolog) som är självlärd (autodidakt). Har sysslat med naturstudier sedan 1970-talet, främst, fjärilar, steklar, blomflugor men även växter. Arbetade som inventerare av insekter (steklar) för Länsstyrelserna i Kalmar och Jönköpings län under åren 2006-2009. Har skrivit en bok om floran i Stenberga socken som kommer att ges ut under juni månad 2019. som bland annat inventerat solitära bin i Jönköpings län.

Från kl 12
Mörlunda biodlarförening visar och berättar om att ha honungsbin.
Mer om föreningen hittar du här: www.mörlundabiodlarna.se

Bygg bi-bon med Carolina på Konsthallen.
Öppen workshop där alla får vara med.

Pollineringveckan, 18–26 maj 2019, tar plats över hela landet och har lanserats av nätverket Pollinera mera som ett sätt att öka kunskapen om pollinering och förbättra de olika pollinatörernas livsvillkor.

Exkursion på de vilda blommornas dag

Missa inte att boka in den 16/6

Tillsammans med Emådalens Naturskyddsförening anordnas en vandring för att tillsammans titta på extra noga på blommor men också bin och fåglar. Samling kl 10 på parkeringen bakom apoteket och vandringen fortsätter ner längs med Virserumsån. Det är en ytterligare del i konsthallens serie om Virserumsån. Även i augusti blir det en exkursion med fokus mossor vid Virserumsån.


Kalendarium

18/5 Volontärdag med trädgårdsarbete. Vill du hjälpa till? Anmäl dig till carolina.jonsson@virserumskonsthall.com
19/5 kl 13 Fri guidad visning på Upptäckarda'n vid köp av entrébiljett och för medlemmar.
25/5 Surrande lördag start kl 11.
1/6 kl 13 - 15. Tälj smörknivar, nålhus och blompinnar med Lina Envall från Kalmar läns hemslöjd. Begränsat antal platser anmäl dig till carolina.jonsson@virserumskonsthall.com eller 0495-315 06.
16/6 Exkursion på de vilda blommornas dag tillsammans med Emådalens Naturskyddsföreningen.
21/7 Hantverksdag


Kyrkogatan 36 577 72 Virserum
0495-315 06 info @ virserumskonsthall.com
öppet tisdag – söndag kl 12 – 17

homepagefacebookinstagram

Detta nyhetsbrev från Virserums Konsthall får du som medlem eller för att du tidigare haft kontakt med oss. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.