Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Nya vårlökar för plantering i höst

Välkommen att njuta av denna förtitt på våren 2020. Vi bjuder på en jättebukett av nya sorter och sprakande färdiga mixar som är specialkomponerade för att passa ihop.

Här visar vi ett urval av nyheterna. På wexthuset.com hittar du inom kort hela vårt stora, fantastiska sortiment av vårens alla lökväxter. Där finner du också mera odlingsinformation om alla sorterna. Den kommande säsongen satsar vi särskilt på ett stort utbud av fina mixar för den som har svårt att välja i blomsterhavet.

Alla bilder finns högupplösta att ladda ner här

Tulpanmix Sunset Reflection

En ljuvlig mix som värmer också kyliga vårar. Blandningen består av de robusta, doftande triumphtulpanerna ’Princess Irene’ och ’Pretty Princess’. De är långlivade och kan blomma om många vårar framöver.

TulpanmixGraffity Design

En häftig, färgsprakande mix av italienska tulpaner, Tulipa clusiana. De är tvåfärgade, tåliga och liksom andra botaniska tulpaner (rena arter) återkommer de vår efter vår.

Tulpanmix Eye catcher

En frisk fläklt i lila nyanser med vita inslag. Skimrar vackrast i ett halvskuggigt läge.

Tulpanmix Peanut Butter and Jelly
En raffinerad mix som ingen missar! Består av de kraftfulla triumftulpanerna ’Purple Flag’ och ’Orange Dream’.

Armenisk pärlhyacint ’Mountain Lady’

De små lökväxterna är underbara till förvildning men också rätta valet för utekrukan där de kan njutas i ögonhöjd. 'Mountain Lady' är en ljuvlig pärlhyacint med vit topp och klarblå basblommor. Sprider sig friskt där den trivs i mullrik, lätt fuktig jord.  De små lökarna är torkkänsliga, plantera så fort du fått hem lökarna och lägg dem gärna att dra vatten någon timma innan plantering. 

Narcisser trivs i lite fuktig, väldränerad jord. Rådjurssäkra och doftande.

Narciss ’Congress är mustigt orange narciss med splittad krona.

Narciss ’Spring Pride’ är en ljuv, storblommig narciss med tydlig, aprikosfärgad mitt.

Narciss ’Tête Bouclé’ är en sprallig liten charmör med dubbla, söta blommor. Perfekt för utekrukan där de kommer till sin rätt.

Liljor är sommarens doftande primadonnor

Tigerliljan ’Corsage' är en elegant lilja med mörka fräknar och raffinerat mörkt kantade kronblad. Nätta blommor längs hela stjälken.
Kronbladen hos tigerliljor är karaktäristiskt utåtvikta.
En av de mest lättodlade liljorna som sprider sig där den trivs. Har odlats i mer än tusen år! Härdig och långlivad.

Tigerliljan ’Twinkle White' är tjusig med mörkt bronorange fräknar mot vita kronblad. Nätta blommor längs hela stjälken.

Det finns en tulpan för alla!

Tulpan ’Honeymoon

En gnistrande fräsch riktigt vit tulpan med sofistikerat fransig bård. Fransade tulpaner har lång hållbarhet.

Tulpan ’Vincent van Gogh’

En riktigt läcker mörk tulpan med snitsigt fransad bård.

Papegojtulpan ’Avignon Parrot’

En eldigt varmröd tulpan med tjusigt, mörka schatteringar.

Papegojtulpanerär härliga att följa i alla stadier, de genomgår en metamorfos från knopp till fullt utslagen, krumbuktande blomma. Föreställningen varar i flera veckor (också i vasen) och de är också långlivade i rabatten. Planteras skyddat för hårda vindar.

Viridifloratulpan ’Virichic

En elegant tulpan, urtjusig som snittblomma. ’Virichic´ har tjusigt vågade kronblad.
Viridifloratulpanerna har en snitsig grön strimma längs foderbladen som ger en vacker effekt mot de färgglada kronbladen.

Viridifloratulpan ’Purple Doll’

En riktigt tjusig tulpan i läcker lila. Kronbladen är lätt flikade vilket ger ett luftigt, sirligt intryck.

 

 

Liljetulpan ’White Triumphator’

De liljeblommande tulpanerna är eleganterna i tulpanfamiljen med höga, smala stjälkar och välsvarvade blomkronor med liten midja och utåtvikta kronblad i toppen som en liten krona. De blommar under senvåren i maj och har en lång hållbarhet, också i vasen. En annan stor fördel är att liljetulpanerna återkommer år efter år – så ge dem lite extra löknäring.

Darwinhybridtulpan ’Blushing Apeldoorn’

En ny underbar medlem i den odlingsvärda ’Apeldoorn’ sortgruppen. En ljuvlig tulpan med rodnande röda schatteringar.

Darwinhybriderna utmärker sig med stadiga stjälkar och stora, äggformade blommor som står länge. Återkommer år efter år i rabatten och sprider sig självmant med sidolökar.

Darwinhybridtulpan ’Lady van Eijk’

En läppstiftsrosaröd, läcker darwintulpan som riktigt sprakar i vårrabatten. Har en fin, försiktig, frisk doft.

Triumftulpan ’Muvota

Otroligt läckert färgspel med en vacker, ovanlig blomform därtill. Underbar snittblomma med stadig stjälk och lång hållbarhet. Då kan man också på nära håll följa färgförändringen som är särskilt häftig för denna sort där vinröda och orange schatteringar växlar som en akvarell.

Anemontulpan ’Shogun

En eldig låg, botanisk tulpan som är särskilt söt i kruka. Varje lök ger en liten bukett av 4-5 blommor. Blir liksom de flesta botaniska tulpaner långlivad i rabatten.

Tulpan ’Copper Image’

En superläcker tulpan med ovanlig bärnstensorange färg som skiftar med ljuset och vart efter blomman slår ut. Skimrar som vackrast

Violtulpan ’Samantha

En söt, låg botanisk tulpan (sort av den rena arten Tulipa humilis). Har ett långt skönhetsvärde från bullig knopp till näckroslik blomma som fullt utslagen. Fin till förvildning då den blir långlivad i rabatten och förökar sig där den trivs i mullrik, genomsläpplig jord.

Du hittar dessa och många fler smarta produkter som gör odling enkelt och roligt på www.wexthuset.com. Välkommen på besök och hör av dig om du behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Armenisk pärlhyacint ’Mountain Lady’

En söt pärlhyacint med vit topp och klarblå basblommor. Sprider sig friskt där den trivs i mullrik, lätt fuktig jord.  De små lökarna är torkkänsliga, plantera så fort du fått hem lökarna och lägg dem gärna att dra vatten någon timma innan plantering. Perfekta i vårkrukan.   

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.