NSPH Nyhetsbrev nr 7 2019. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nr 7 - torsdagen den 26 september 2019

Janne Schaffer inleder NSPH:s inspirationsdag

Vår inspirationsdag den 10 oktober inleds av ingen mindre än Janne Schaffer! Han bjuder på en musikalisk och personlig resa. Utöver att prata om hur musiken har format hans liv kommer han reflektera över sina erfarenheter att stå nära någon som mår dåligt.

Temat för dagen är vägar till förbättrad psykisk hälsa hos äldre och visar på möjligheter med samtalsgrupper för seniorer. Få inspiration, kunskap och motivation att synliggöra och minska den psykiska ohälsan hos äldre!  OBS: SENASTE ANMÄLNINGSDAG ÄR 30 SEPTEMBER. 

 >> Läs mer och anmäl dig här


Fängslande bok om utmattningssyndrom

PODDEN Seniorprofessor Marie Åsberg och Selene Cortez från Mind medverkar i vår podd och pratar om sin nya bok ”Man dör inte av stress man slutar bara att leva - om utmattningssyndrom". 
-Vi tycker att det är viktigt att förstå att utmattningssyndrom är ett samhällsproblem, och inte endast ett individuellt problem. Vi behöver vidga perspektiven och även se över samhällets strukturer, säger Selene Cortez i podden.   Läs mer och lyssna>> 


15 november: Inspirationsdag kring anhörigstöd

Välkomna till vår inspirationsdag där anhörigas roll står i centrum - här diskuterar vi hur vi kan förbättra stödet för anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Dagen vänder sig till personer som möter anhöriga i sin yrkesroll och bjuder på inspirerande föredrag om stöd- och samtalsgrupper, berörande Hjärnkoll-föreläsningar, statusläget för den nationella anhörigstrategin samt aktuella exempel på hur kommuner arbetar framgångsrikt med anhörigstöd.  Läs mer >>


Dags för galaglittrig kväll i höstmörkret 7/10

Lill Lindfors kommer. Anders Hansen kommer. Alexandra Charles kommer. Ullakarin Nyberg kommer. Hjärnkoll-ambassadörerna Tove Lidén och Erik Bring Larsson kommer. Den 7/10 är det dags igen för Mental Health Evening, som  arrangeras av 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Psykiatrifonden och Icakuriren i samarbete med NSPH och Riksförbundet Hjärnkoll. Syftet med kvällen på Södra Teatern i Stockholm är att minska stigmat kring psykiska sjukdomar.  
Läs mer >>


Nya äldreprojektet har rivstartat

Vårt nya projekt Åldras och må bra är nu i gång och etablerar kontakter för fullt i vårt pilotlän Sörmland. Målet är att öka kunskapen kring psykisk ohälsa hos äldre och att skapa en mer delaktig vård för de som behöver den.    Läs mer>>


facebooktwitterhomepage

Välkommen till NSPH:s nyhetsbrev, som håller dig uppdaterad om NSPH:s verksamhet samt viktiga händelser och relevanta nyheter ur ett patient-, brukar- och anhörigperspektiv. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra medlemsorganisationer och för de människor vi företräder.

Nyhetstips: mejla till lisa.ringstrom@nsph.se


Avregistrera din prenumeration, klicka här.  Kontakta NSPH info@nsph.se