Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

NYHETSBREV TURISM  FEBRUARI


Ny lek- och lärutställning

Nu är det dags för en ny utställning- "Bok & Lek" att öppna i Gamla biblioteket! Lördagen den 1 februari kl 10 är det invigning med musik och förstås lek i den nya utställningen. De 300 första bjuds dessutom på pannkakor! Här kan du laga mat i Pettssons och Findus kök, ta en selfie med Mamma Mu eller varför inte lösa ett mysterium med LasseMajas detektivbyrå? 

Mer om utställningen


Sportlov

Snön lyser med sin frånvaro, men det kan snabbt ändras! Hur det än blir med den saken så finns det många roliga aktiviteter att göra på sportlovet. 

Ta en titt i sportlovsprogrammet!

Bildfestival

Nu kan du få besöka Prag, Sibirien och Uzbekistan alldeles gratis! Under perioden 17-21 februari bjuder Skara Fotoklubb in till 10 olika bildvisningar på Nya biblioteket med begränsat antal platser. 

Hur får jag en plats?


Lill-Babs forever

För den som vill minnas Lill-Babs lite extra finns nu tillfälle söndagen den 9 februari. Artisten Lena Nilsson och pianisten Carina E Nilsson håller en ömsint och energifylld hyllningsföreställning till en av våra mest folkkära artister. Boka biljett

Prylbytardag

Gör både klimatet och plånboken en tjänst! Ta med dina gamla prylar till Västergötlands museum den 12 februari och byt dem mot nya prylar som du kan ha nytta av! 

Hur går det till?

 

Minska dina sopor

För hundra år sedan lämnade svensken efter sig 50 kilo avfall per år – idag är siffran 400 kilo. Hur kan vi minska våra sopor? Kom och lyssna på Ulrika Naezer, miljöinspiratör, om hur hon antog utmaningen att leva avfallsfritt med undantag för matavfall. När och var?


Loppis är poppis

Är det dags att rensa i förråden? Under två lördagar i februari kan du låta saker du inte använder glädja någon annan, och dessutom få en slant för det. Eller är det just du som får glädje av någon annans saker? Oavsett, kom på loppis i Fontänens gamla lokaler! När och var?

Nytt i stan!

Birreria på Rosers

Visst ser det mysigt ut? Skara har fått en ny samlingsplats och här kan man äta pizza, dricka gott, spela spel & hänga med vännerna! Öppettider

Indiska köket

Har du hört att Skara har fått en restaurang till, med indisk mat? Mums! Eller vad tycker du, har du provat den än? Indiska köket på Facebook

På Gång-bladet för februari

Ladda ner februari månads På Gång-blad för att hitta dina godbitar i Skara med omnejd!

För mer ingående information om evenemangen, besök vår evenemangskalender.

Och du, tipsa gärna dina vänner om På Gång-bladet!

På Gång-bladet

Glöm inte att tipsa oss om ditt evenemang!

För att ditt evenemang skall synas i vår evenemangskalender lämnar du enkelt in det till oss via webb-formuläret. Där fyller du i all information om evenemanget och laddar upp din evenemangsbild i liggande format. Sedan granskar vi och publicerar evenemanget.

facebookinstagram

Skara Turistbyrå │ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-32580
www.skara.se/turism  turistbyran@skara.se

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.