Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Med nyhetsbrevet "Juniornytt" peppar vi alla golfjuniorer i Stockholmsdistriktet till fortsatt golfglädje! Läs & håll i svingen!


Välkomna till Stockholms GDF:s nya nyhetsbrev!

Vi vill med detta nyhetsbrev hitta nya kommunikationsvägar till er som är intresserade av juniorgolf i distriktet. Vi kommer att fylla detta brev med nyheter om olika träffar som vi arrangerar och med redaktionellt material som t.ex. nedslag på olika golfklubbar. För att ta del av detta nyhetsbrev måste du prenumerera genom att klicka dig vidare på länken nedan och registrera din email-adress.  


Nu vänder vi trenden!

Golf som livslång idrott

Stockholms golfförbund nysatsar på juniorverksamheten! Vi vill svänga kulturen och prata idrotten golf. Inte bara golfen som hobby utan en idrott året runt där allsidig träning och målmedvetenhet är en självklarhet. Tränar man på en klubb skall det vara givet att beredas möjlighet att tävla under helgen. Vi vill också öka antalet tjejer som tränar och tävlar för våra Stockholmsklubbar. Vi sticker emellertid inte under stol med att golfen upplever stor konkurrens från andra sporter som lockar samma barn och ungdomar som vi önskar nå.

Men vi på SGDF är positiva och ser ljust på framtiden och är glada över att ha startat samtalen med distriktets klubbar!

Under devisen ”Nu vänder Stockholm trenden” jobbar vi och klubbarna för att se övningsområden fulla av juniorer somrarna framöver. En viktig roll vi har är att bygga över klubbgränser, vilket vi gör genom bland annat Golftjej STHLM, Golfgrabb STHLM, Golfteam STHLM, Golfteam STHLM Plus och Paragolf STHLM.

Vi tror bl.a. på att förändra kulturen genom att göra det naturligt för våra juniorer att tävla i idrotten golf, oavsett var i tävlingstrappan man befinner sig, lika självklart som det är t ex i innebandy eller fotboll. Därför är vi glada att nu när snart vår blir till sommar kunna presentera ett fördubblat antal Minitourtävlingar på fler platser i alla väderstreck – närmare för alla att åka!

Med golfglädje och entusiasm som bas ser jag att vi i Stockholm kan skapa en hållbar förutsättning för våra klubbar att växa och frodas - från Nynäshamn till Åkersberga. Avslutningsvis, jag vill välkomna er föräldrar och juniorer att göra det tillsammans med oss klubbar och ledare!

/Fredrik Bengtsson, ordförande Idrottssektionen


Vill du veta mer om årets nyheter inom juniorgolf/tävlingar? Klicka på bilden nedan får att läsa årets juniorkalender!


Golftjej STHLM är Stockholms Golfförbunds breddsatsning som vänder sig till tjejer från 11 år, oavsett spelnivå. Syftet är att skapa förutsättningar för tjejer att hitta golfkompisar över klubbgränserna och därmed tillsammans hitta glädjen att satsa på golf som idrott. Målet är samtidigt att skapa och ge ledare/föräldrar lokalt på respektive klubb verktyg att bygga en stark verksamhet hemma på klubben.

Läs mer om Golftjej STHLM!

Golfgrabb STHLM är en satsning av Stockholms Golfförbund som vänder sig till pojkar i mellan 11-15 år. Genom Golfgrabb STHLM vill Golfförbundet i Stockholm stödja och ge en chans till fler att förkovra sig inom golfen och med inspiration och stimulans få fler att träna, tävla och få kompisar över klubbgränserna.

Läs mer om Golfgrabb STHLM! 

Anmäl dig till säsongens lagtävlingar!

 Klicka här för att anmäla er samt läsa mer om Tjejligan, Lilla Stockholmsligan, Future League och JSM Klubblag.Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är golfare i Stockholms golfdistrikt eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.