Nyhetsbrev från FSO. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Webbinarium om distansundervisning

FSO bjuder in till två kostnadsfria webbinarium där du som folkhögskolepedagog kan få tips och guidning kring distansundervisning.

Ingen föranmälan krävs. Klicka på länkarna för mer information om respektive webbinarium. Det finns möjlighet att ställa frågor inför och under sändningarna. Du kan även se dem i efterhand på webben. Teckentolkade versioner av sändningarna kommer finnas tillgängliga under vecka 19. 


Hur firar ni Folkhögskolans dag?

Nu är det bara drygt en vecka kvar till Folkhögskolans dag, 24-25 april! Folkhögskolan är en plats för gemenskap. Här kan alla växa som människor, trots rådande läge! Här tar vi hand om varandra, om så på distans. Det är extra viktigt att vi känner gemenskap som utbildningsform, passa på att dela med er i sociala medier och visa upp vad ni gör för varandra och allmänheten! Dela via #folkhögskola och #såettfrö


Missa inte nästa veckas berättelse på Drömfabriken

Längtar du också till en tid då folkhögskolans verksamhet flyter på som vanligt igen? Tills dess kan du koppla av med berättelser från folkhögskolans värld via kontot Drömfabriken på Instagram. Nästa vecka får vi lära känna Joel, som går en preppingkurs på folkhögskola.


Nyheter

Folkhälsomyndigheten öppnar för undantag gällande distansundervisning

Undantag kan göras när praktiska examinationer inte kan göras på distans eller när enskilda elever med särskilda stödbehov behöver få komma till skolan för att klara sin utbildning. Det säger Folkhälsomyndigheten i sitt beslut den 6 april.

Läs mer om beslutet på Folkbildningsrådets webbplats.

"Folkhögskolor går under om viktig ersättning tas bort"

Snart väntas Region Stockholm fatta beslut kring hur bidraget till folkhögskolorna ska se ut. Det finns en utbredd oro hos folkhögskolorna för att den ersättning som skolorna har fått för studerande från annan ort ska slopas.

Läs och lyssna på intervjun med Mats Lundborg, rektor vid Biskops Arnös folkhögskola, i Kulturnytt i P1.


Utbildningar och konferenser

Delta i administrativa dagarna webbinarium 

FSO och Folkbildningsrådet sänder administrativa dagarna som webbinarium under onsdagar i april. Sändningen med CSN onsdag 15 april kl 10 fick tyvärr ställas in på grund av tekniska problem, men material från föreläsaren kommer att skickas ut till alla skolor. 

Ta del av programmet och redan sända webbinarium här.

Agenda 2030 i coronatid – Webbinarium 28 april

Vad innebär FN:s globala hållbarhetsmål, Agenda 2030 och hur kan vi förhålla oss till dem i en tid av social och ekonomisk osäkerhet? Susanne Hedman och Gustav Fridolin talar. Webbinaret är gratis men har begränsat antal platser. 

Klicka här för att anmäla dig via mejl. 

Anmäl intresse för höstens kursomgång av Allmän kurs i utveckling

Ny kursomgång för Allmän kurs i utveckling är under planering. Kursen arrangeras av intresseorganisationerna RIO och OFI i samverkan med Örebro universitet. 

Läs mer om kursen och anmäl ditt intresse här. 

Folkhögskoleforum 2020

Folkhögskoleforum planeras fortfarande att genomföras i Folkets hus i Stockholm torsdagen den 29 oktober 2020. Om det inte är möjligt att genomföra Folkhögskoleforum på plats kommer det att webbsändas. 


facebooktwitterhomepageinstagram

Du får det här brevet för att du arbetar på, eller på annat sätt har koppling till, någon av landets alla folkhögskolor. Vill du inte få liknande brev i framtiden? Avregistrera dig här.