Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hej,

Vi arbetar på i ett rasande tempo och har just nu 22 edtech bolags digitala lärresurser i femtio enskilda testcase. Det är en imponerande volym när skola och utbildning är under stort tryck av Covid 19. Vi vill därför löpande dela med oss till alla er om vad som just nu är på gång.

Idag får du får chansen att läsa Carina Hallbergs, förskollärare i Nacka, tankar om varför hon har valt att vara med och testa.

Sedan starten vid årsskiftet har vi tillsammans med fil.dr Anna Åkerfeldt.arbetat fram ett metodstöd för testerna. Nu är den första versionen klar och presenteras på vår hemsida.

En av våra projektmedarbetare på Academedia, Carina Hall har gjort en studie om hur skolledare upplever hur omställningen till distansundervisningen fungerat. Läs gärna och ge oss återkoppling om du känner igen dig.

Till sist hoppas jag att du vill fortsätta följa vår utvecklingsresa. Det är fantastiskt spännande att med en stor, modig och kompetent partnergrupp arbeta med utveckling i det stora och det lilla och komma fram till gemensamma lösningar på utmaningar vi inte visste fanns.

Varma vårhälsningar,

Hanna Elving, huvudprojektledare Swedish Edtest (Nacka kommun)


Att testa sig fram är ett naturligt arbetssätt

En av alla som är med och testar är Carina Hallberg som arbetar som förskollärare på Svanhöjdens förskola i Älta. Det som lockade Carina med att delta i Swedish Edtest var att få stöd i en process för att hitta digitala lärresurser som känns bra att använda i förskolan. >>>


Innovation och lärstödjande ledarskap

Carina Hall som vid sidan av att jobba med utveckling på Academedia Academy och vara Academedias representant i i Swedish Edtest skrivit en studie om innovation och lärstödjande ledarskap inom ramen för en Masterutbildning på Mittuniversitet. I studien intervjuar Carina tio skolledare på gymnasienivå om deras erfarenheter av distansundervisning under våren. >>>


Metodstöd framtaget

Swedish Edtest metodstöd som utvecklats under ledning av Anna Åkerfeldt, fil dr i didaktik utgår ifrån att kunna ge ett stöd före, under och efter ett test av en digital lärresurs. Metoden finns för att ge större värde och nytta av ett test för såväl testande lärare/utbildare som edtech bolag. Dessutom hoppas vi att den data som samlas in kan användas för djupare studier och forskning. >>>


Läs om vad Swedish Edtest gjort under vårenBesök oss på edtest.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

homepagefacebooklinkedininstagram

Detta är ett nyhetsbrev från Swedish Edtest, ett Vinnova finansierat projekt i syfte att utveckla en långsiktigt hållbar testbädd för edtech i Sverige. Du som får brevet delar på något sätt i tester, har anmält ditt intresse att göra det eller fått nyheter av oss tidigare. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.