Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.


Magiska Langmeil från Barossa Valley, Australien har fått nya årgångar på rött vin. Här pratar vi översta hyllan från "down under" med några av världens äldsta vinstockar. Läs mer nedan och beställ hem lite röda skönheter!

Hangin' Snakes Shiraz Viognier 2017 - SB.72056 - 198kr

Framställt av 96% Shiraz och 4% Viognier. Vinet lagrades på ekfat under 12 månader. 90% på franska nya ekfat och 10% på amerikanska gamla »Hogsheads fat«.

Fyllig och komplex med inslag av mörka bär som björnbär och plommon med en balanserad ekfatskaraktär, pepprighet och en fräsch fruktighet från Viognierdruvan. Vinet har mjuka tanniner och en elegant lång eftersmak. Passar till mustig gryta, lagrade ostar och olika rätter av nöt och fläsk.

Valley Floor Shiraz 2017 - SB.72057 - 229kr

Druvorna kommer från gamla Shiraz-stockar av olika ålder. Vinet har mognat på amerikanska ekfat, s.k. »Hogsheads fat« under 12 månader, varav 20% nya och 80% gamla fat.

Medelfylligt, fruktdrivet och pepprigt. Inslag av mogna mörka bär, kryddighet, choklad med balanserade tanniner i en lång eftersmak. Passar till olika rätter av ljust och mörkt kött och fågel.

Orphan Bank Shiraz 2016 - SB.74102 - 447kr

Detta vin är ett kulturarv precis som Freedom Shiraz, men dessa vinstockar är planterade 1860. Vinet är lagrat 24 månader på fransak ekfat, varav 50% nya och 50% på 1 år gamla fat. Kan sparas upp till 20 år, beroende av lagringsförhållanden.

Fylligt och komplext med inslag av mörka bär, viol, choklad, ceder och lakrits. Vinet har en elegant friskhet, tydlig men balanserad tanninstruktur och mycket lång eftersmak. Passar till lagrade ostar och olika rätter av nöt och vilt med smakrika tillbehör.

Freedom Shiraz 1843 2016 - SB.72059 - 815kr

Langmeils absoluta toppvin från den enskilda vingården med vinrankor från 1843, de äldsta dokumenterade Shiraz-stockarna i världen. Vinet har lagrats på franska ekfat under 24 månader, varav 81% nya och 19% 1-2 år gamla ekfat.

Mörkt röd, tät färg. Stor inbjudande doft av mörka bär, ekfat, choklad och kryddor. Fyllig, kraftfull smak med oerhörd koncentration, inslag av mogna mörka bär, viol, choklad, lakrits, rostad ek och peppar. Tydliga tanniner som är balanserade av vinets komplexitet, mycket lång eftersmak. Kan sparas i 20-30 år under rätt lagringsförhållanden. Passar till lagrade ostar och rätter av kött med smakrika tillbehör.

Historien om Langmeil började 1841 med Christian Auricht, som emigrerade från Tyskland till South-Australia. 1843 planterade han de första Shiraz-stockarna i Barossa Valley som är idag de äldsta Shiraz-stockarna i världen.

Vinet Freedom Shiraz 1843 är uppkallat efter honom. Idag drivs Langmeil av familjen Lidner som har ett mycket ambitiöst team, med målet att alltid producera toppkvalitet. Man använder sig av toppmodern utrustning och gamla traditionella metoder och har genom åren fått stora internationella utmärkelser och priser, inte minst för sin Freedom Shiraz 1843.

Paul Lidner är ansvarig vinmakare. Bröderna Paul och James Lidner köpte Langmeil år 1996, som då stod övergivet. James Halliday Australian Wine Companion har klassat Langmeil med 5 röda stjärnor flera år i rad.  


Sierra Nevada Hazy Little Thing IPA Session Edition 4,6% - SB.81284 - 21,90kr

Grymmaste Sierra Nevada fixar en skön burköl i form av Hazy Little Thing IPA Session Edition. Ett 12-pack som är lätt att ta med sig precis överallt och som räcker till dig och dina vänner. 

"We wanted to share this brewery-only treat with you , so we present the Session Edition of our Hazy Little Thing IPA. We toned down its ABV whilst keeping the hop volume high-unfiltered, unprocessed flavor, straight from the tanks and into the can." 

 

Sierra Nevada California IPA 4,2% - SB.98019 - 19,90kr x 4st

För er som gillar en klarare IPA men fortfarande med modest % så ger vi er California IPA på 4,2%. En IPA med sköna citrustoner, en "svalkande" IPA perfekt för all tillfällen.

California IPA är en frisk, gyllene Session IPA i sann amerikansk stil med en massa härlig amerikansk humle såsom Cascade, Citra, Mosaic, Simcoe och Magnum. Enjoy!


The Demon's Share......en rom perfekt med is i glaset eller varför inte göra som Kapten Blåskägg på Böda Hamnkrog, Öland, en "Demon Sour"?

Vi tackar Kapten för det sköna drinktipset och önskar en fortsatt skön sommar till er alla!

Recept:

Blåskäggs Demon Sour

4 isbitar i en tumbler

4 stänk Angostura Orange Bitters

4cl Demons Share Ron

10cl lemon mixer


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.