Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV 17 SEPTEMBER 2020

Foto Mats Åsman

Premiär för nya verket GUL

Följ med på en stunds cirkus med dans, jonglering och en gul kompanjon i Claire Parsons Co' s nya dansverk GUL. Premiär för alla på Fullersta Gård i Huddinge den 19 september kl. 13, 14 och 15, med en smygstart för förskolegrupper den 18 september. Den 22 och 25 september kl. 16:45 och 17:30 visas GUL på Poseidons Torg i Haninge under Haninge gatufest.

Föreställningen GUL är speciellt lämpad att framföras - och tittas på - utomhus eller i andra stora och luftiga offentliga utrymmen; på en utomhusscen, i en park eller på museum. GUL passar alla från 3 år och uppåt. GUL kommer att spela på turné i hela landet. Föreställningen är c:a 15 minuter.

Tre figurer dyker upp på en plats nära dig. En gul boll rullar förbi. En kon dyker upp. Röda käglor flyger genom luften och en gul kompanjon börjar växa fram. Vilka är vi och var kommer de gula sakerna från?

Medverkande: Mira Björkman, Viktor Gyllenberg och Elin Hallgren 
Koreografi och koncept: Claire Parsons Musik: Mikael Svanevik Kostym: Bitte Palm Mask: Angelika Ekeberg Teknik: Fredrik Myr


Foto Petra Hellberg

GRÄS på turné i Norrbotten

Vår fina föreställning GRÄS, för alla från 4 år och uppåt, är just nu på turné i Norrbotten i samarbete med Dans i Nord. Det är en stor glädje för oss att träffa barnen i Arvidsjaur, Piteå, Kiruna, Luleå, Pajala, Kalix och Haparanda!  Den 19 september blir det en offentlig föreställning på Acusticum i Piteå. Se oss gärna där! 

Medverkar på turnén gör Viktoria Andersson, Linn Christine Ragnarsson, Petter Wadsten, Onni Toivonen och vår tekniker Christian Farcher. Vi passar på att hälsa Victoria varmt välkommen som dansare till kompaniet!


Foto Martin Skoog

SOON SWOON från Scengalej till Sundsvall

På utbudsdagen Scengalej, som anordnas av Region Östergötland den 1 oktober, visas utdrag från vår föreställning SOON SWOON, för åldersgruppen 9-12 år. Kontakta oss gärna så kan vi berätta mer! Läs hela programmet här

Den 5 oktober påbörjas en höstturné med SOON SWOON som sträcker sig långt in i november.

Turnédatum: 5-8 okt Barbacka, Kristianstad, 13-14 okt Palladium, Malmö , 20-22 okt Barbacka, Kristianstad, 24 okt  Barnens Scen, Malmö (SE), 3-6 nov Igelboda Aula, Nacka, 12-14 nov Tibble Teater, Täby (SE), 25-26 nov Sundsvall.

-----

SOON SWOON kommer också att visas för skolklasser i Stockholmsområdet - den 5 november i Igelboda Aula i Nacka och den 9-10 december på Dansens Hus. Föreställningarna sker i samarbete med Dansistan. Hör gärna av dig till Sandra Fredriksson på Dansistan om du vill veta mer och boka. 

Med reservation för ändringar.


Collage Dansmuseet

Claire Parsons medverkar i utställning om Svenska Baletten

I oktober öppnar Dansmuseet i Stockholm jubileumsutställningen Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete - Ballets Suédois 1920–1925 för att fira hundraårsminnet av Svenska Baletten. Vi kan avslöja att Claire Parsons kommer att medverka med en dansinstallation i utställningen. Håll ögon och öron öppna - mer information kommer!


Nypremiär för Lilla Svansjön

LILLA SVANSJÖN hade urpremiär i november 2018 och var ett beställningsverk som Claire Parsons skapade för Unga Dramaten. Den 28 januari blir det nypremiär för denna stora klassiker i ny tappning, som handlar om att ta andra steg än de förväntade. Under 2021 kommer föreställningen spelas på Dramaten och turnera i ett samarbete mellan Unga Dramaten och Claire Parsons Co. För alla från 6 år.

”Ömsint bus med Tjajkovskijs klassiker” SvD
”…45 minuter ren rörelseglädje” Expressen
”Upplyfta lämnar vi teatern. Färdiga att flyga tillsammans.”DN


Vi har en ny hemsida!

Nu lanserar vi vår nya hemsida, designad av formgivaren Jan Larsson. Vi hoppas kunna ge ännu snabbare och tydligare information om vår verksamhet. 

Gå gärna in och kika här! 

 


 Förstklassig scenkonst för barn och ungdom!

Claire Parsons Co. är ett prisbelönt danskompani som gör finurlig och elegant scenkonst för barn. Lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet gör berättelserna angelägna för publik världen över. Claire Parsons Co. gör upp till 180 föresträllningar per år. 

facebookhomepageinstagram

 Claire Parsons Co.
Kaplansbacken 2
112 24 Stockholm
Sweden
Copyright © Claire Parsons Co.

Kontakta oss!

Avregistrera genom att  klicka här.