Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Räkna guldstunder

Juni månad och efter en helt underbar vår som varit som sommar börjar vi nu gå in i nästa del av sommaren. Det är ett lika stort varje år när ljuset kommer morgon och kväll. Grönskan, blommor och att börja leva mer ute. Ibland slås jag av tanken att snart vänder det. Glömmer att vara mitt i nuet, sedan vänder jag snabbt tillbaka och njuter av guldstunderna som dyker upp både här och där. Guldstund betyder för mig stunder och ögonblick som du märker att du i nuet och uppmärksammar och njuter. Det kan handla om att dricka en kopp kaffe på verandan i morgonsolen. Picknic med familjen och se hur korna släpps på bete vid havet. Sitta på en uteservering med vännerna en sen kväll och känna värmen. Vakna efter en god natts sömn och hinna med vakna i sin egen takt. Sitta i bilen med kollegan och reflektera över jobb vi gjort och att var nöjd. Det fyller på mig både energi, glädje och tacksamhet.

Hur har du det just nu? Hinner du läsa dessa rader eller är det något som går till papperskorgen direkt för att det är mycket att göra?

 

Det som framträder för mig mer och mer i mitt jobb är att många av mina kunder har mycket, är stressade och kämpar för att få sin mångfacetterade tillvaro att gå ihop.

Jag märker tydligt en längtan efter att få möjlighet att stilla sig och bara andas i sin snabba tillvaro som är fylld med olika krav och måsten.

Denna vår har jag även fått möjlighet att arbeta med skolans värld. Fortsätta att stödja chefer, ledare och medarbetare att hålla och utvecklas. Utveckla kurser i Medveten närvaro. Jag har verkligen ett så roligt jobb. Under denna vårtermin valt att fortsätta arbeta med min bok.

Nu närmar sig sommaren och jag hoppas du får ledigt ett slag och varför inte börja stilla din kropp och ditt system med någon liten övning varje dag

 

Mitt tips till dig– om du vill!

Räkna dina guldstunder En gång i veckan kan du räkna samman det som varit bra och fungerat i ditt liv.

Boka en tid med sig själv. Stäng av telefonen och sätt dig bekvämt. Blunda och börja räkna dina andetag räkna till tio och börja sedan om igen.

Kommer det tankar välkomna dem och släpp dem sedan. Så kommer det nya tankar och det är bara att börja om igen. Var ödmjuk för om du har mycket tankar och acceptera det eller så kanske du somnar då är det du behöver. Poängen är inte att du sitter stilla gör det felfritt och klarar det på en gång - poängen är att du gör något för dig själv för att bli mer närvarande i nuet. 


Detta händer framåt

Är du i Skärhamn i sommar är det dropin med yoga och meditation varje tisdagmorgon.

Skriv upp fredagen den 5 september 2014 då är det Bok release med min bok. Kommer att ha en del workshop i samband med detta. Återkommer med mer information

Till hösten fortsätter vi med Hållbart Ledarskap vår ledarskapskurs. Vi börjar i oktober med en ny omgång.

En stilla dag den 21 september i Skärhamn för att träna dig på att stilla ditt system.

Att Navigera i förändring... workshop och frukostar under hösten.

Mer information på min hemsida www.nordresurs.com

 

Tack alla för en fantastisk vår och alla Ni som bidrar till mina guldstunder. Ha en underbar sommar och räkna dina guldstunder.Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.