Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

nyheter och reflektioner från nordresurs

Bokrelease 25/11 2014

Välkommen på Bokrelease

Nu är den klar och jag har min release i Göteborg. Jag har skrivit färdigt min bok som jag drömt om i många år.

Efter en hel del ändringar, redigeringar och ombeslut, så är det klart. Det vill jag fira tillsammans med er.

När : Tisdag den 25/11 kl 18.30 – 20.00

Var : Lohrs Pocket MedMera Kapellplatsen 2

Kort bokpresentation runt 19.00 Boken finns att köpa till reducerat pris och singerad om du så vill. Mingel och vernissage av tolv wow som kan vara bra när du skall leda dig själv. Jag bjuder på dricka med tilltugg. Mejla mig ann-charlotte@nordresurs.com och berätta att du kommer. Vill du i sann ledarskapsanda inkludera fler är du välkommen att ta med en gäst. OSA så snart som möjligt, senast tisdag den 18/11.

Att ta emot hösten och möjligheten att ge sig själv lite tid

Nu kom hösten, sitter och tittar ut genom fönstret. De gula och röda löven som börjar lämna grenen och så framträder den grå himlen bakom. Blåsten som viner utanför och molnen som vandrar fram över himlen i olika grå schatteringar. Regnet har låtit mot fönstret hela natten och det har känts härligt att krypa ihop under täcket och känna att jag är varm och att jag har tak över huvudet.

Måste erkänna att jag slåss med att jag skall omfamna hösten och mörkret för det har varit en underbar sommar. Jag hade ett stort fokus boken och hann inte ta in allt fantastiskt. Får påminna mig om att det är konstrasterna som gör det. Hade jag inte haft dess skiftningar i naturen och i livet så hade vi inte kunnat njuta så av olikheterna.

 

Livet pågår och alla har bråttom och är uppbokade mest hela tiden. I jobbet möter jag många människor som njuter av att sortera och reflektera vad de är i just nu när vi möts. För mesta får jag höra att alla längtar efter det men ingen har tid att avsätta för det. Jag hörde när jag var på handledning i veckan i Danmark att vi har fått ännu en ny diagnos

FOMS - Fear Of  Missing Something. Ett sätt att märka om du lider av detta är att fundera över hur du förhåller dig till din mobil många av oss utvecklat ett nytt rörelsemönster i förhållande till våra mobiler. Om du ständigt tar upp den för att se om det hänt något på mail eller annat, eller om du har den liggande brevid dig hela tiden. Häromdagen läste jag i tidningen om hur lätt vi kan göra det till en livsstil att föra självstatistik via våra telefoner. Vi kan föra statistik över hur vi äter, sover, tränar, går, vår ekonomi. Vi kan kolla upp vädret stup i kvarten istället för att titta på himlen. Sedan kan vi installera program i datorn så vi får dagliga diagram kring hur mycket vi arbetar, är lediga, ute på sociala medier, osv. För mig blir det absurt då det finns en risk att vi slutar lita på våra instinkter och vår intuition och istället utvecklar ett kontrollbehov.

Reflektera över hur du gör en stund - värdera inte utan bara märk efter.

 

NYHETER 

Boka tid för personlig utveckling och egen reflektion se pdf 

Start 14 januari 2015 6 tillfällen varannan vecka 

Introduktionsworkshop 27/11 2014  17.30 -19.30 

anmäl dig här ann-charlotte@nordresurs.com


Fler nyheter 

Jag startar även en kurs personlig utveckling i Skärhamn i januari. Om du vill komma ut till havet och stilla ditt system.

Vad jag allra helst önskar dig att ta en stund och reflektera över dig och var du är just nu.

Tack för att du läste hela vägen ner.

 

www.nordresurs.com

Titta gärna in för att se fler nyheter 


Här kan det ligga innehåll som är lämpligt i en sidfot. Exempelvis länkar till sociala medier.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.