Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

reflektioner från nordresurs

Ljuset är på väg tillbaka och vi kan börja skönja att vi skall få vår och sommaren ännu en gång.
Hoppas du hinner märka av det genom att titta ut och upp då och då. Ibland när jag ser mig omkring känns det som ständigt många har näsan i datorn eller framförallt i vår smartphone. Det är verkligen ett fantastiskt verktyg och jag gillar min telefon. Jag vet att det kräver självdisciplin att bara använda den som en telefon. Jag har ägnat en del tid att fundera hur vi kan göra bäst.

I min bok ”En ledarskapskonsults bekännelser” ger jag detta råd

Informationsfasta 5:2.

Du får använda hur mycket ord du vill och vara uppkopplad fem dagar i veckan. Två dagar i veckan gäller det att bara använda 500 – 600 ord och vara uppkopplad 5-6 min om dagen så att du hinner reflektera över all information du har fått under de andra dagarna i veckan. Det gör dig mer närvarande i nuet och du blir inte överviktig/överlastad med information så att du kan leda dig själv dit du vill. Alternativt rekommenderar jag 6:1 om du tycker det blir för mycket med 5:2.

 


Vet inte vad som är rätt men jag tänker att vi behöver förhålla oss till det så vi hittar ett bra sätt för just dig.

Jag har allvarligt funderat ha en dag i veckan när jag inte jobbar med datorn, bara använder telefonen till att ringa. Detta för att ge mig själv ledigt och göra det till en rutin.

En rutin för vila som låter mig landa i mig och höra vad som kommer inifrån så att inte all information kommer utifrån och stör. Att på det sättet få tillgång till sig själv och den inifrån kommande klokheten.

Hinna lyssna på sina kunskaper och erfarenheter. Det finns nog inga ensidiga svar, det är olika för alla.

Det gäller dock att hitta dina svar om du vill. 

Att navigera i förändring… Välkommen på frukostmöte eller workshop

Vi är ett nätverk av fristående konsulter som återkommande vill ge Dig möjlighet att få tips, inspiration och kunskap om hur du kan leda dig själv och hjälpa din verksamhet att navigera i förändring. Du kommer att få:

  •    Förståelse för vad som händer med människor i förändring
  •    Skapa förutsättningar för att framgångsrikt navigera i förändring
  •    Ta del av en svensk forskning som på ett enkelt sätt förklarar förändringens        förlopp – Förändringens fyra rum
  •  Ta del av våra arbetssätt som gör att du kan arbeta effektivt och skapa delaktighet i förändringsprocessen.
  • Se PDF

Jag har skapat en hemsida på facebook och du får gärna gå och gilla och på det sättet får du veckoinformation vad som är aktuellt. OM DU VILL - du kanske har tillräckligt, fundera en extra gång innan  du gör det.

Här får du nyheter och information om kurser, föreläsningar som är på gång.

 

Tack för du läste hela vägen ner


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.