Nyhetsbrev från Stora Karlsö. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Stora Karlsö – ett paradis för både barn och vuxna

Stora Karlsö är ett paradis för barn där det finns massor av spännande saker att upptäcka. Se vår film om hur några familjer med barn upplevde sitt besök på ön.

Visa filmen »


Orkidévandring 20 maj

I slutet av maj och början av juni bildar tusentals blommande orkidéer vidunderliga orkidéängar på Stora Karlsö. Den 20 maj arrangerar vi en orkidévandring under ledning av Stellan Hedgren. Båten avgår på eftermiddagen och du är åter i Klintehamn senare på kvällen. I priset ingår båtresa, guidad vandring samt middag i karlsörestaurangen.

Läs mer om orkidévandringen »

Adam och Eva. Foto Stellan Hedgren.

Skådartorsdagar

Upplev Stora Karlsö med en kunnig fågelguide! Vid två tillfällen, den 21 maj och 11 juni, arrangerar vi speciella fågelskådarturer. Du åker ut till ön på torsdag eftermiddag och hem nästa förmiddag och hinner med skådaräventyr både under kvällen och på morgonen. Skådartorsdagarna leds av Jim Sundberg, ornitolog och reseledare. I resan ingår övernattning på vandrarhemmet och middag i restaurangen. 

Skådartorsdagar 21 maj och 11 juni »

Höksångare. Foto Åke Andersson.

Gå en kurs på Stora Karlsö

Upptäck Stora Karlsös storslagna natur genom en kurs! I vår och sommar finns fyra olika kurser att välja mellan, där du har möjlighet att i trevligt sällskap och med erfaren kursledning lära dig mer om naturfoto, växter och djur, naturen på Stora Karlsö, eller fågelskådning. I alla kurserna ingår helpension och boende i fyrbyn. 

Naturfoto 22-26 maj »

Flora och fauna på Stora Karlsö 27-31 maj »

Naturupplevelser på Stora Karlsö 3-7 juni »

Fågelskådning för nybörjare 9-11 juni »


Med Stora Karlsöbåten till Lilla Karlsö

Karlsöbolaget har liksom förra året tecknat ett avtal med Naturskyddsföreningen om gemensam trafik till båda Karlsöarna med Stora Karlsöbåten. Från den 21 juni till och med 9 augusti går Karlsöbåten förbi Lilla Karlsö vid ordinarie tur. Avtalet innebär bland annat att besökare numera har möjlighet att besöka båda öarna under samma resa till ett rabatterat pris.

Turlista och priser »


Stora Karlsö bjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Det råder det lugn och stillhet, med havet som omsluter ön och de dramatiska klipporna. Du kan välja att åka ut på en dagsutflykt eller stanna över på vandrarhemmet eller uppe vid fyren. Stora Karlsö är öppet för besökare 8 maj–31 augusti.

    » Besök vår webbplats – www.storakarlso.se 
    » Besök oss på Facebook 

För information och bokning – kontakta Stora Karlsö på telefon 0498-24 05 00

Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har gjort en bokning hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.