Events, partnersök, programinformation, med mera, från KFSK:s verksamhet kring EU:s fonder och program i Bryssel och Skåne. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev april 2015

I det här nyhetsbrevet tittar vi bland annat närmare på: 

- Våra senaste aktiviteter, bland annat årets första träff med Brysselnätverket och en lunch med Europaparlamentarikerna.

- De senaste nyheterna och utlysningarna inom program som FEAD, URBACT III och EaSI.

Vi ser fram emot att träffa många av er på konferensen den 8 maj i Hässleholm för att tillsammans diskutera projektutveckling i den nya programperioden.

Glad Valborg! 

 

Lone Hylander, Head of Representation Bryssel

Sofia Floreby, Strateg EU och Internationella frågor

Johanna Haward, Praktikant EU-frågor

 

Möte med Brysselnätverket i Kristianstad

Dagordningen för Brysselnätverket innehöll bland annat en uppdatering om vad som är på gång i Bryssel, en lägesuppdatering av vad som händer ute i kommunerna och Per-Johan Wik från Energikontoret Skåne presenterade det uppdrag de fått från Vinnova. Läs mer om träffen här.

Stöd till dem som har det sämst ställt

Sveriges program inom FEAD är nu godkänt. Totalt satsar Sverige och EU 9 miljoner euro 2014-2020 för att hjälpa och stötta de mest socialt utstötta. Något som välkomnats av Kommissionär Marianne Thyssen. Läs mer om fonden här.

Glädjande besked för våra Leader-kommuner

Jordbruksverket har nu lämnat besked om vilka områden som prioriteras för att driva lokalt ledd utveckling med Leader-metoden. Läs mer här.

Lunchträff med Europaparlamentarikerna

Lone Hylander deltog i april på den lunchträff som de svenska regionkontoren anordnade för Europaparlamentariker på Europaparlamentet i Bryssel. Läs mer om lunchen här.


Utlysningar och aktiviteter

Nätverka genom URBACT

Ni har väl inte missat utlysningen till "Action planning" - nätverk i URBACT III? Mellan 30 mars och 16 juni så är den första utlysningen öppen för ansökningar. Läs mer här.

Utlysning inom EaSI PROGRESS

Utlysningen inom EU:s program för social sysselsättning och innovation vänder sig till intresserade parter som vill arbeta med att testa, utveckla och utvärdera hur mobiliteten av yrkesverksamma och företag kan främjas inom regionen. Läs mer här


Partnersök och erfarenhetsutbyte

På vår hemsida uppdaterar vi löpande med nya partnersök, nedan är ett urval av de senaste:

Främja koldioxidsnåla transportmedel: Nederländerna (Interreg Nordsjöprogrammet)

Ett nytt Interreg Nordsjön projekt söker partners som vill främja klimatsmarta och hållbara transport alternativ genom att underlätta resandet för resenärerna. Sista ansökningsdag är 30 juni 2015.

Förebygg översvämningar: Nederländerna (Interreg Nordsjöprogrammet)

En holländsk verksamhet vill samla partners inom Interreg Nordsjöprogrammet för ett projekt i klimatanpassning av stadsområden för att bättre klara kraftigt ökade vattenmassor. Sista ansökningsdag 30 juni 2015.

Förhöjd kolesterol: Gdansk, Polen (Horisont 2020, Interreg)

Universitetssjukhuset i Gdansk, Polen söker partners för utveckling av behandlingsmetoder av hyperkolesterolemi med målet att skapa ett transnationellt nätverk och nya behandlingsmetoder. Deadline är 30 juni 2015.

Reducera trafikstockningar: Danmark (Interreg Nordsjöprogrammet)

Ett nytt projekt inom Interreg söker partners för att främja trafikframkomligheten och därmed även minska de negativa konsekvenserna av stopp på våra vägar. Deadline för ansökan 30 juni 2015.

Följ Lone på Twitter


Kontakt

Sofia Floreby
Strateg

EU:s fonder och program
0728 - 85 47 88
sofia.floreby@kfsk.se

Lone Hylander
Kontorsansvarig Bryssel

0728 - 85 47 85
lone.hylander@kfsk.se

Johanna Haward
Praktikant EU-frågor
0728 - 85 47 36
johanna.haward@kfsk.se


Konferens & events:

Urval av kommande konferenser och events, besök gärna hemsidan för fler.

Innovative Financing Opportunities for Active & Healthy Ageing  
Hälsa och Innovation Den 3 juni anordnar DG Sante en konferens om innovativa finansieringsmöjligheter inom aktivt åldrande.

Kick-off Conference of the South Baltic Programme 2014-2020

Interreg Den 8-9 juni 2015 anordnas en konferens med anledning av den officiella starten för Interreg South Baltic.

The North Sea Conference 2015

Interreg Den 16-18 juni 2015 anordnar Intereg Nordsjöprogrammet en konferens med anledning av den nya programperioden med fokus på att bygga projekt och främja utbyten mellan deltagare, politiker och projektutvecklare. Assen, Nederländerna. 

Smart City Lightning Event 2015

Energi och Miljö Mellan den 24-25 juni 2015 anordnar Eindhoven, Tyskland en konferens med temat smarta städer – hur kan vi energieffektivisera stadsbelysning?

Monitoring polycentric territorial development in Europe with novel indicators: beyond GDP and NUTS2

Regional tillväxt Den 14 juli 2015 bjuder Regions kommitteen in till ett seminarium för att diskutera nya metoder för att mäta regional tillväxt och utveckling i Europa. Man vill gärna inkludera representer från lokala och regionala förbund och organisationer.

Open Days 2015: 13th European Week of Regions and Cities 
Regional tillväxt Den 12-15 oktober 2015 anordnas den trettonde i ordningen European Week of Regions and Cities.


Besök gärna vår hemsida


Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.