Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 Nyhetsbrev maj – 2015      Första Entreprenörsfonden  


 

 

www.fefonden.se

Nyhetsbrevet behandlar de senaste händelserna i Första Entreprenörsfonden och portföljbolagen

INBJUDAN

 

Final closing i årets fond  Första Entreprenörsfonden 2015  AB 

Första Entreprenörsfonden erbjuder en unik möjlighet att investera i en portfölj av framgångsrika tillväxtföretag med starka entreprenörsteam via årsvisa fonder.

Värdeutveckling  på våra senaste årsfonder per 2015-03-31 (utveckling av Stockholmsbörsen, OMXS30, under samma period inom parentes) :

FE 2013: +168% (+51%)

FE 2014: +77% (+25%)

Investerarpresentation inför stängning: den 28 maj kl 10.00, 13.00 eller 15.00.

För de som inte kan dessa tider bokar vi gärna in ett enskilt möte.

Anmälan senast den 26 maj till kontakt@fefonden.se 

 

                                                    

 

.

 

 www.speedment.com                                         

 Årets kvinnliga entreprenör                                     

I april 2015 tog Speedment en plats på NyTeknik och Veckans Affärers 33-listan som vinnare av deltävlingen i Göteborg. Under finalen blev Speedments Carina Dreifeldt även utsedd till årets kvinnliga entreprenör av NASDAQ Stockholm. Tidigare i år beslöt sig företaget, som utvecklat en metod som gör befintliga databaser mer än 100 000 gånger snabbare, att etablera en verksamhet i Silicon Valley med syfte att komma närmare en större och mer utvecklad marknad. I samband med detta tog Speedment även beslut  att släppa sin programvara som open source för javautvecklare över hela världen.  

  www.enteraccessories.com

Ny Investering i Enter Accessories   

Första Entreprenörsfonden har investerat i bolaget Enter Accessoires, en väsktillverkare med en bred kollektion herr-och damväskor främst i vintage-stil men även mer samtida tyger och andra material. Enter har idag 8 distributörer i 18 länder och bland dessa återfinns bland annat online återförsäljaren Zalando.

Enter grundades år 2010 av entreprenörerna Magnus Björkén och Mikael Rydle med gedigen erfarenhet från modebranschen.     

 www.kiliaro.com

Betarelease klar den 22 maj

Kiliaro, som utvecklat en unik molnbaserad säker tjänst för att enkelt lagra, organisera och dela foton och videos utan att belasta användarens hårddisk, kommer lansera sin betaversion under en releasefest den 22 maj. Arian Bahrami, vd på Kiliaro berättar:”På bara några timmar tar vi nuförtiden lika mycket bilder som vi tog under hela 1900-talet. Våra minnen utgör vår historia. Bob Dylan sa det fint: "Take care of your memories. For you cannot relive them". Vårt syfte med Kiliaro är att bygga det perfekta hemmet för våra bilder och videos. Det har varit ett omfattande arbete att ta fram det solida fundamentet till den tjänst som framöver ska bli en självklar lösning för miljontals människor världen över. Nu har vi en beta som vi ska släppa till en sluten grupp på några hundra personer. Efter sommaren går vi live. ”

  Med vänliga hälsningar 

Peter Werme och Rune Nordlander 
  
 
kontakta gärna
 

 

 


 Första Entreprenörsfonden, Grev Turegatan 14, 114 46 Stockholm

 

 

 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.