Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Anmälan öppen till årets sommarläger!

Efter förra årets succé arrangeras nu för andra året Bergslagsspelens sommarläger med teater, dans och sång, 14–17 juni 2015 i Järnboås.

Inbjudan har skickats ut till alla elever i åk 1-9 i Lindesberg, Ljusnarsberg, Hällefors och Nora kommun. Idag 15 maj öppnas anmälan.

Länk till mer info och anmälningsformulär 
Anmäl snabbt, begränsat antal platser!

Teater, dans och sång

Precis som förra året planerar vi för härliga och lärorika dagar fyllda med sång, dans och teater. I år har vi två nya ledare: Linnea Christensen, teater och Roine Tarander, sång. Carina Henningsson är dansledare i år liksom förra året.
Läs mer om våra ledare.

 

Roliga aktiviteter

På lägret får man chans att träffa nya vänner och njuta av de första dagarna på sommarlovet med bad, bollspel, klättervägg och många andra roliga aktiviteter. På måndagkvällen bjuds hela familjen med på en kulkväll med aktiviteter, korvgrillning och glass. 

Gruppledare följer barnen

I år har vi fördubblat antalet gruppledare. Det innebär att det är åtta gruppledare som i år följer med deltagarna i alla aktiviteter. Det blir en trygghet för barnen som alltid har någon som kan hjälpa och stötta dem vid behov.

Vi har en ny fritidsledare i år, Veronica Flodberg, som ansvarar för morgon- och eftermiddagsfritids samt fritidsaktivteter under lägret. Tillsammans med medverkande föreningar arrangerar hon aktiviteterna under måndagens kulkväll och deltar tillsammans med gruppledare vid övernattningen för de äldsta barnen.

Fritids och buss underlättar för många

Tack vare Bergslagsspelens samarbete med de kommunala bostadsbolagen och kommunerna i vårt område har vi fått flera möjigheter att kunna hjälpa till med bussar till lägret. Läs mer om vad som gäller för skjutsar på vår hemsida!

För att underlätta för pendlande föräldrar anordnar vi även morgon- och kvällsfritids.

Foton: Kicki Nilsson, Icon Photography
Foton: Kicki Nilsson, Icon Photography

Tack till alla våra samarbetspartners!

Våra samarbetspartners är viktiga, utan dem hade inte Bergslagsspelens sommarläger varit möjligt. Stort tack till Region Örebo län, Adolf Lindgrens Stiftelse, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, Järnboås bygdegårdsförening, Nora kommun, Ljusnarsbergs kommun, Hällefors kommun, Lindesbergs kommun, Svenska kyrkan Nora bergslagsförsamling, LIBO, Boab, Nyhyttans Kurort, Rotary Nora,  Tjurskallen, Nora Glass, Järnboås IF, Naturskyddsföreningen, Lindesberg Volley och Nyhyttans scouter.

Mål att skapa tidigt intresse som berikar

Bergslagsspelen är ett brett samarbetsprojekt med syfte att stärka amatörkulturen i norra länsdelen. Projektägare är Studiefrämjandet, ABF, Amatörteatersamverkan Örebro län samt Örebro läns bildningsförbund.

Bergslagsspelens sommarläger syftar till att tidigt skapa ett intresse hos barn och ungdomar och hjälpa dem att hitta ett kreativt uttryck som stärker dem och som kan berika deras liv i många år framöver. 2014 års läger var fullbokat med 70 barn från hela norra länsdelen.

Bergslagsspelen anordnar fler spännande och inspirerande kurser och workshops för alla åldrar - läs mer på Bergslagsspelens hemsida.Du får detta nyhetsbrev eftersom du är antingen en samarbetspartner, har deltagit i någon av våra aktiviteter eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.
Har du missat något av våra nyhetsbrev? Gå in på Bergslagsspelens hemsida. Där finns våra tidigare utskick., klicka här.