Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Juni blev en kall och blåsig historia

Visst känner vi oss lite lurade på sommaren så här långt. Det går visserligen att spela golf alla dagar men visst är det trevligare med lite värme. Maj satte flera rekord avseende regn och kyla och juni har inte varit mycket bättre. För alla oss som bedriver verksamhet på sommaren där fint väder är en viktig faktor har det varit en tuff tid.

NU HOPPAS VI VERKLIGEN PÅ SOMMARVÄRME i JULI.

Välkommen ut till klubben och utnyttja ditt medlemskap !

Det finns massor av lediga starttider varje dag. Något som inte är en självklarhet på alla andra banor.

 

 

Tävlingar i Juli

Tandvårdsgruppen Scramble

På lördag den 11 Juli spelas kanske vår mest populära tävling över året, Tandvårdsgruppen Scramble, som spelar över 24 hål. Anders Skoglund ställer som vanligt upp med fina priser till vinnande lag. Anmälan kan ske i lag eller individullt. Det skall vara 4 spelare i varje lag. Efter tävlingen erbjuder restaurangen nåt gott att äta och dricka. Hoppas ni kan ta er tid att stanna kvar på klubben efter tävlingen och äta en bit mat. Det är det som skapar en social trevnad på klubben. 

Två generationer

Vilken famlij är bäst på golf i Värmland ?

Det finns inget distriktmästerskap för 2 generationer så vi startar därför en ny tävling för att kora bästa golffamiljen. Vi spelar den 26 juli en familjetävling 2 generationer över 24 hål. Far/Son, Mor/dotter, Far/dotter eller Mor/Son alla är lika välkomna. Stamford sponsrar tävlingen med ett fint prisbord i handicapklassen och det prestigefulla vandringspriset till Open vinnarna.

Vi hoppas på deltagare även från andra klubbar. Startavift 250:- per par vilket inkluderar buffélunch mellan varven. Tävlingsgreenfee 170:- per par för lag från andra klubbar.

 

Välkomna

Varför är inte greenerna lika snabba varje dag.

Med jämna mellanrum måste vi lufta greenerna på en golfbana för att gräset skall må bra på lite lång sikt. När vi genomför luftningsarbeten är det tyvärr omöjligt att samtidigt leverera snabba greener samma dag. Luftningen är en andhämtning för gräset som måste få ta någon dag med öppna hål annars ger det ingen effekt.  Vi utför aldrig något arbete för att medvetet störa ert golfspel utan vi gör alla arbeten för att leverera en så bra produkt som möjligt.

Rangen har nu ett nytt betalsystem

Vi har nu tagit bort möjligheten att betala med 10:- mynt i bollautomaten. Istället kan man betala med kreditkort direkt i automaten: Betalkorten fungerar i den gula kortläsaren. För den som "rangar" mycket lönar det sig att köpa ett rabattkort. Chipen är nu utbytta til SOLO-kort. Utrustningen till höger om den gula läsaren på bilden. Du som fortfarande har ett gammalt chip kvar byter in det i receptionen till ett SOLO-kort mot en kostnad på 30:-. Dina hinkar som finns kvar på gamla chipet flyttar vi över till nya kortet.

De nya SOLO systemet möjliggör val av storlek på hinken, S/M/L (15/30/45) bollar. 

Tablesgolfen

Du har väl inte missat Tablesgolfen på lördagar.

På hur många klubbar kan du vinna en resa till Sydafrika. Vi spelar normalt Tablesgolfen varannan lördag hela säsongen. Nästa tillfälle blir dock fredag 10 juli då vi har Tandvårdsgruppen Scramble på lördag den 11.e. Denna fredag kan Du även kombinera med Hussgolfen och ta hem 2 priser samma dag.  

Startavift 100:- per tävling, Inträdesavgift 200:-, 

Minst 4 tävlingar för deltagande i finalen. 

Vinnaren i finalen över 24 hål vinner en vecka i Sydafrika. Bland deltagarna i finalen lottar vi ut en mostvarande resa.

 

Vad väntar du på ?

Nya damgolfen en succé

På damernas upptaktsmöte i slutet av maj gjorde shopen på Karlstad GK en uppskattad modevisning i klubbhuset . Damgolfen har i år med ett helt nytt upplägg. Ganska få var intresserade av sena måndagstävlingar efter jobbet. Därför provar damerna nu att spela söndag eftermiddag från 15.30.

Man spelar var annan söndag och anmälan sker via Min Golf för att kunna lotta strartlistan. Utöver vanliga tävlingarna har man en Eclectic över hela säsongen. Antalet deltagare i damernas eclectic slår faktiskt herrarna i antal. Herrarnas Eclectic är märkligt nog inte fulltecknad trots att det finns ett  jättefint pris till vinnaren. 


Ny hemsida

Vi får befogad kritik över vår hemsida som har en hel del övrigt att önska. Vi har tyvärr inte ekonomiska möjligheter att köpa jobbet med en bygga om hemsidan. Jag lovar dock att vi skall byta ut layouten så fort det finns möjlighet och tid att göra jobbet.   

 

Gruppträningar ett kul sätt att bli bättre golfare

SVINGKURS FÖR DAMER

Lördag 4/7 10:00 - 12:00

Söndag 5/7 10:00 - 12:00

Pris: 400:-/pers 4-8 deltagare

Sista anmälningsdag: Torsdag 2/7

Anmälan görs på anslagstavlan eller e-post till birger@kjellstedtgolf.se

 

SVINGKURS FÖR HERRAR

Lördag 4/7 12:30 - 14:30

Söndag 5/7 12:30 - 14:30

Pris: 400:-/pers 4-8 deltagare

Sista anmälningsdag: Fredag 3/7

Anmälan görs på anslagstavlan eller e-post till birger@kjellstedtgolf.se

 Ovanstående två kurser är för herrar och damer med officiellt golf-hcp. Vi kommer att varva praktik med teori så att ni får en större förståelse kring golfsvingen. Videokamera och Flightscope är ett självklart verktyg för att öka förståelse och se utveckling.

 FORTSÄTTNINGKURS FÖR GOLF-HCP 37 - 54

Lördag 4/7 15:00 - 17:00

Söndag 5/7 15:00 - 17:00

Pris: 400:-/pers 4-8 deltagare

Sista anmälningsdag: Fredag 3/7

Anmälan görs på anslagstavlan är e-post till birger@kjellstedtgolf.se

 Kursen riktar sig mot dig med golf-hcp 37 - 54. Även här kommer vi att varva praktik med teori så att ni får en större förståelse kring golfsvingen. Videokamera används som verktyg för att öka förståelse och se utveckling. Under kursens gång kommer att träna närspel- och svingteknik.

 

Tisdag 21/7 17:00

Föreläsning på Sommarro

Ämne: Svingteknik

Alla är välkomna, anmälan görs via anslagstavlan.

Gratis !!!

 Varmt välkommen till Kjellstedt Golf 

 

Sommarro Golf 

Lars Järner


Följ oss även på facebook 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.