Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Dags för klubbmästerskapen

Hej ##firstname## !

På Sommarro har det blivit en härlig tradition att många i klubben spelar klubbmästerskapen. Det finns en klass för alla som vill delta, från juniorer till våra äldsta spelare i +70 klassen. I år kommer vi köpa snygga bagbrickor, se bilden ovan, till alla klasssegrare. Namnet kommer att bli ingraverat på baksidan av brickan. Vem vill inte ha en sådan bricka på bagen ?

Vi spelar 24 hål på söndag den 9 augusti. I startavgiften 150:- ingår pastagratäng mellan varven. Välkomna till årets stora medlemsdag på Sommarro.

Status på banan

Banan är i ganska bra kondition och vi får varje dag beröm för vår finish. Det är kul med all uppskattning, tack för det. 

Vi hoppas att ni uppmärksammat att vi numera klipper tee med singelklippare. Vi tycker själva att resultatet är mycket bättre än tidigare. Det tar lite längre tid men vi hoppas att ni uppskattar resultatet.

Som ni kanske också sett har vi börjat klippa en inbromsningszon mellan semiruffen och den oklippta ruffen. Hoppas det underlättar spelet något utan att ta död på banans Linkskaraktär.

Andra tävlingar i Augusti

Cancergolfen & Tapas

Söndagen den 30:e augusti kommer vi att slå ett slag för cancerforskningen i Sverige. Vi spelar en golftävling där vi donerar startavgiften till cancerfonden. Vi tar tacksamt emot gåvor till prisbordet.

Efter spelet serveras Tapas a la Törnbom. En välkommen repris från förra säsongen då Bengt gjorde ett gästspel i köket.

Missa inte detta tillfälle till god mat och trevlig samvaro på Sommarro.

Nytt datum - Två generationer

Vilken famlij är bäst på golf på Sommarro och Värmland ?

Det finns inget distriktmästerskap för 2 generationer så vi startar en ny tävling för att kora bästa golffamiljen i länet. Vi spelar nu söndagen den 23 augusti. Det blir en familjetävling 2 generationer över 24 hål. Far/Son, Mor/dotter, Far/dotter eller Mor/Son alla är lika välkomna. Stamford sponsrar tävlingen med ett fint prisbord i handicapklassen och det prestigefulla vandringspriset till Open vinnarna.

Vi hoppas på deltagare även från andra klubbar. Startavift 250:- per par vilket inkluderar buffélunch mellan varven. Tävlingsgreenfee 170:- per par för lag från andra klubbar.

 

Välkomna

Vår greenkeeper är sjukskriven

Claes, vår jätteduktiga greenkeeper har tyvärr brutit foten och är sjukskriven i två månader. Så klart är detta en jättestor förlust för oss men vi gör vårt bästa för att hålla banan i någorlunda skick.  

Rangen har ett nytt betalsystem

Vi har nu tagit bort möjligheten att betala med 10:- mynt i bollautomaten. Istället kan man betala med kreditkort direkt i automaten: Betalkorten fungerar i den gula kortläsaren. För den som "rangar" mycket lönar det sig att köpa ett rabattkort. Chipen är nu utbytta til SOLO-kort. Utrustningen till höger om den gula läsaren på bilden. Du som fortfarande har ett gammalt chip kvar byter in det i receptionen till ett SOLO-kort mot en kostnad på 30:-. Dina hinkar som finns kvar på gamla chipet flyttar vi över till nya kortet.

De nya SOLO systemet möjliggör val av storlek på hinken, S/M/L (15/30/45) bollar. 

Kratta Bunkern !

Tyvärr får vi ibland klagomål att det finns golfare inte krattar bunkern efter sig. Det är en självklarthet att alla golfare måste kratta efter sig. Hur kul är det att hamna i ett fotspår. Om du ser någon som inte krattar är det din skyldighet att säga till. Vi måste alla hjälpas åt att behålla golfens fina värderingar.

När du krattat efter dig är vi tacksamma om du lägger HELA krattan i bunkern i spelriktningen. Då slipper vi hoppa av maskinen femtielva gånger när vi klipper gräset runt bunkern.


Närspelskurs med Hempa

Även i år har vi det stora nöjet att hälsa Sveriges kanske bästa tränare, Henrik Lundqvist, välkommen till Sommarro. För er som har tänkt att spela KM är det lördagen den 8:e augusti som gäller. För er andra finns det även en möjlighet  söndag den 9:e.

Teori och teknikträning i puttning är det på agendan denna gång. Bland annat kommer Aimpoint (greenläsning för proffs) att presenteras. Alla deltagare kommer få en egen videosnutt med träningstips av Hempa. Ovärdeligt för den sanne golfaren.

Max 10 personer per dag. 750:-

Anmälan till Birger.

Sist ett litet erbjudande

Det har varit ganska mycket spel i juli men det finns fortfarande gått om speltider på banan. Det finns fortfarande utrymme för fler medlemmar. Så är den någon av era vänner som funderar att börja spela hos oss så har vi bra erbjudanden nu i slutet av säsongen. Nya medlemmar som tecknar Autogiro nu behöver bara betala för resten av 2015 om man tecknar sig för 2016. Kontakta receptionen för mera information.

Sommarro Golf 

Lars Järner


Följ oss även på facebook 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.