Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Blodomloppet
HIK Logo
ge blod logo

VÅRA SPONSORER

 

Atteviks logo
Intersport logo
JP logo
Jkpg Energi logo
ITAB logo
Karhu logo
ICA Maxi logo
Paul Hall logo
jnytt logo
Region logo
Jkpg Kommun logo
Vätterhem logo

ERBJUDANDE FRÅN INTERSPORT

Tag del av vår lokala sponsors erbjudande till alla som ställer upp i årets lopp. Klicka på bilden nedan och skriv ut värdechecken.


VÄLKOMMEN TILL PAUL HALL

Paul Hall är en lokal grossist med ett brett sortiment av industriemballage, hygien & torkpapper, städprodukter, servering & catering, butiksemballage samt kontorsmateriel. 


JÖNKÖPINGS-POSTEN kommer - i likhet med förra året - att livesända årets lopp på jp.se


Blodomloppet centralt sponsras av MOD - mer organdonation - ett företag som jobbar med organdonationer. Även MOD finns på plats i Knektaparken med information till intresserade.


Hovslätts IK är en flersektionsförening - bildad 1929 - som idag har fotboll, friidrott, innebandy, gymnastik och tennis på programmet. Klubben har en egen idrottsanläggning - Hovet - i Hovslätt men de olika sektionerna har träningar på flera platser runtom i kommunen. Är du intresserad av vad vår förening har att erbjuda, besök vår hemsida och klicka dig vidare till önskad sektion.


BLI BLODGIVARE!

Blodomloppet arrangeras av Hovslätts IK tillsammans med Blodcentralen på Länssjukhuset Ryhov. Blodbussen finns parkerad i Knektaparken den 18 augusti där du som är intresserad av att bli blodgivare kan erhålla information om blodgivning. Är du redan blodgivare, glöm inte att gå till blodbussen och hämta ut din blodgivargåva.


Följ oss på facebook för senaste nytt.

facebook

Välkommen till årets Blodomlopp i Jönköping!

Tack för din anmälan om deltagande i årets Blodomlopp - det 18:e i ordningen här i Jönköping.

Vi som arrangerar - Hovslätts IK och Blodcentralen - vill med detta brev hälsa er varmt välkomna och samtidigt ge er lite praktisk information om loppet. Har du anmält lag eller flera individuella kanske endast du som kontaktperson får detta brev, dela i så fall med dig av denna information till dina lagkamrater eller de som du har anmält.

 

BANAN

Banan är densamma som förra året med start och mål i Knektaparken. Den extra bro vi byggde förra året kommer att finnas på plats även i år, detta för att i möjligaste mån undvika köbildning några hundra meter efter start. Vi har två vattenkontroller - en vid ICA Maxi, där det även blir någon form av musikalisk underhållning, och sedan ytterligare en vattenkontroll för 10 km-löparna uppe på Rosenlund.

Se utförlig banskiss här

 

BYTA STRÄCKA

Om ni vill byta klass från 10 km till 5 km eller tvärtom så kan ni göra den ändringen på plats den 18 augusti. Det sker i Atteviks Bilhall intill start- och målområdet från Kl 15.00. Eftersom ett byte av klass också innebär byte av nummerlapp kan vi av praktiska skäl ej ta emot några ändringar i förväg via e-post. Att byta klass kostar 50 kr och betalas kontant på plats.

 

STARTLISTA

Startlistan finns via denna länken. Listan kan sorteras efter startnr, namn, lagnamn eller klass. Hittar du inte ditt namn i startlistan kan det bero på att det vid anmälan uppgavs att namnet inte skall synas på internet.

 

BLODGIVARE

Är du registrerad blodgivare får du en gåva av Blodcentralen. Är du osäker på om det uppgavs i anmälan, meddela detta till jonkoping@blodomloppet.se. Du som ännu inte anmält dig som blodgivare har chansen att göra det på plats i Blodbussen som finns parkerad i Knektaparken.

 

SJUKVÅRD

Röda korset har tält i Knektaparken och även personal runt banan. Behöver någon sjukvård, ring 0702 - 18 82 18. OBS! Vid akuta sjukdomstillstånd - ring 112.

 

NUMMERLAPPAR

Alla deltagare får nummerlapp som skall fästas på bröstet. Nummerlappen har ett chip för tidtagningen (gäller ej promenadklass) och tiden startar när startbågen passeras. Eftersom det är olika nummerlappar för resp klass är det viktigt att rätt nummerlapp används.

Nummerlappar hämtas på Intersport A6 under följande tider: fredag 14/8 15.00-20.00, lördag 15/8 - söndag 16/8 mellan 11.00 och 17.00. Ej uthämtade nummerlappar på Intersport finns att hämta i Atteviks Bilhall intill Knektaparken den 18/8 från Kl 15.00.

En person kan hämta ut nummerlappar till flera lag och/eller individuella deltagare. Har du möjlighet ser vi gärna att du har med dig orderbekräftelsen du fick via e-post vid anmälan men annars uppger du lagnamn för anmält lag eller namn på deltagaren om det är en individuell. Har du inte kvar orderbekräftelsen och vill ha en ny, meddela detta till jonkoping@blodomloppet.se så skickar vi en ny.

 

PARKERING

Gratis parkering finns vid A6-center, inte alls långt från Knektaparken.

 

OMKLÄDNING

Har du möjlighet, byt om hemma. Annars finns omklädning och dusch vid Rocksjövallen.

 

EFFEKTFÖRVARING

En bemannad effektförvaring finns i Atteviks Bilhall med ingång från Knektaparken.

 

UPPVÄRMNING

15 min före start sker gemensam uppvärmning under ledning av Hovslätts IK:s gymnastiksektion.

 

SEEDNING

Vana löpare som klarar en snittfart av 5 min per km (gäller både damer/herrar och 5 resp 10 km) deltar i första startgrupp som startar Kl 18.30 och ni ställer er längst fram i startfållan. Ni få själva göra denna bedömdning och är du osäker på din kapacitet, välj andra startgrupp som startar Kl 18.40. Vi gör detta endast för att undvika trängsel och alla deltagare, oavsett om du startar 18.30 eller 18.40, tävlar mot varandra och de tre med bäst tid i resp klass får pris.

 

STARTGRUPPER

18.30 - Första startgrupp. Här startar de löpare på 5 km och 10 km som klarar seedningsgränsen ovan och ni ställer er längst fram i startfållan.Längst bak ställer sig övriga löpare som ska springa 10 km. Alla 10 km-löpare startar alltså 18.30.

18.40 - Andra startgrupp. Här startar övriga löpare på 5 km som ställer sig längst fram i startfållan samt de som deltar i promendadklass och som ställer sig längst bak i startfållan. Har du med dig hund eller barnvagn startar du också vid denna tid och ställer dig allra längst bak i startfållan.

Funktionärer finns på plats att guida er rätt och lyssna även på speakern som ger er information om vad ni ska ställa er vid starten.

 

MATKASSE FRÅN ICA

Alla som anmält lag kan hämta ut en picknick-kasse från ICA. Kassen hämtas ut mot den matkupong som sitter fast med ett gem på nummerlapparna i nummerlappskuvertet. Kontrollera gärna när du hämtar ut kuvertet att matkupongen finns med. Det finns ett begränsat antal vegetariska kassar där skinkan är utbytt mot falafel. Önskas denna vegetariska kasse, meddela detta till jonkoping@blodomloppet.se.

 

START OCH MÅLOMRÅDET

Tag gärna en titt på skissen över start- och målområdet så att du hittar var du du hämtar ut nummerlappar, matkassar eller var WC finns mm.

 

Denna information finns också på vår hemsida:

blodomloppet.se.

Följ oss gärna på facebook.
Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.