Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings läns nyhetsbrev nr. 6 2015


Demokratisoppa om de nya globala målen - hur påverkas Jönköping, Europa och världen?

Kom, lyssna och delta i ett intressant samtal om FN:s nya globala mål för hållbar utveckling och hur de påverkar oss lokalt. Vi gästas av en representant från FN:s utvecklingsprogram UNDP och Andreas Olsson från Länsstyrelsen i Jönköping. Välkommen till länsmuséet i Jönköping den 5 februari.

Demokratisoppa de nya globala målen, Region Jönköpings län


EU:s fonder och program 2014-2020

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har samlat de flesta av EU:s fonder och program som är relevanta för kommuner, landsting och regioner under åren 2014-2020.

EU:s fonder och program 2014-2020, skl.se


Ny EU-lag stärker passagerares rättigheter

Europaparlamentet antog den 27 oktober en ny lag, som innebär att paketresor köpta på nätet kommer få samma skydd som de resor som köps hos vanliga resebyråer.

Konsument Europa, konsumenteuropa.se


Tyck till om EU:s politiska dagordning och forma Europas framtid

EU-kommissionen uppmanar medborgarna i EU att bidra till att skapa den politiska dagordningen för de kommande åren och forma Europas framtid i ett offentligt EU-samråd om medborgarnas rättigheter. Därför har du som EU-medborgare möjlighet att tycka till i en undersökning om EU-medborgarskapet, om våra gemensamma värderingar, rättigheter och medborgardeltagandet i EU. Senast 7 dec kan man fylla i den på svenska.

EUsurvey, europa.ec.eu


Du får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.