GR Utbildning Läromedel
Nyhetsbrev oktober 2015

GR Utbildning Läromedel

Den 21 september flyttade GR in i nya lokaler på Anders Personsgatan 8. OBS ny adress för avhämtning av paket. Genom flytten har möjligheterna till en läromedelsutställning också förändrats. Den nya utställningen kommer att utgå från temaperioder då olika läromedel för det aktuella ämnet visas upp. I samband med dessa perioder äger även Pedagogiska caféer rum med syfte att orientera förskole- och skolpersonal bland olika verktyg för lärande. Besök GR Läromedels hemsida, www.grkom.se/laromedel för information om vilka områden som är i fokus framöver.

Tema:
V 44 Entreprenörskap
V 45 Engelska
V 46-47 Tolerans, rasism och mänskliga rättigheter
V 48 Robotar i skolan
V 49-50 Svenska och svenska som andraspråk

GR Pedagogiskt Café

Demokratitorg

Nu under hösten genomförs nya Demokratitorg där regionpolitiker besöker gymnasieskolor i bland annat Partille, Lerum och Göteborg för att samtala med unga om politiska frågor. Besök Demokratitorgs hemsida för mer information.

FN

Aktuella filmteman från GR
Just nu producerar vi några nya teman. Senast publicerade är…        
FN        
NO       
- Förskolan

Fler teman hittas här


Nya filmer att strömma

På tal om 6

På tal om 6

På tal om 6 är ett omfattande utbildnings- material med 29 korta filmer om sexualitet och identitet i alla skolans ämnen. Tanken är att pedagoger enkelt ska kunna ämnesintegrera arbetet med sexualitet och identitet i allt från hem- och konsumentkunskap till religion. 
Från 13 år, 10 min Logga in och se filmer

Skräp

Skräp

Vad händer egentligen med allt skräp som vi lämnar till återvinningen? Johan Anderblad tar med sig videokameran och ger sig ut för att ta reda på svaret. Han följer tidningar, metallburkar, pappersförpackningar, glasflaskor, plastpåsar och bildäck.
Från 9 år, 15 min Logga in och se filmen

Malala - vägen till Nobels fredspris

Malala - vägen till Nobels fredspris

Sedan många år tillbaka har talibanstyrkor förstört skolor. Trots att det är farligt finns de som höjer sina röster mot talibanerna. En av dem var 11-åriga Malala Yousafzai som tilldelades 2014 Nobels fredspris.
Från 13 år, 11 min Logga in och se filmen

Se våra senast inköpta spelfilmer här!

Nytt från UR

Det handlar om dig

Det handlar om dig
Från 16 år

Vägen till Nobelpriset

Retorikmatchen 2015

Tips till kalendern

MIK

mrdagarna

Utbildningar och konferenser

Utbildningar och konferenser


Museilektioner

Museilektioner är bokningssidan för Göteborgs museers lektionsprogram. Där kan man välja ur ett stort och brett urval av upplevelser inom design, konst, kultur, natur och historia. Besök http://museilektioner.se/ för mer information.

Syvonline

Utvecklingen av syvonline.se har pågått i närmare två år. Webbplatsen, som riktar sig till alla som arbetar med studie- och yrkesvägledning, har nu flera hundra medlemmar från hela landet som på olika sätt arbetar med studie- och yrkesvägledning. Läs mer och bli medlem på syvonline.se.

Föreningen norden i Göteborg

Föreningen Norden i Göteborg arbetar för att sprida information och kunskap om Norden och det nordiska samarbetet. Föreningen Norden är ett ideellt samarbetsorgan och är öppen för alla som vill engagera sig och jobba med nordiska frågor. Besök http://gbgnordense.se för mer information.


Tack till alla som deltog och bidrog till att göra Teachers’ Night och Förskolekvällen på Universeum så lyckade. Nu siktar vi mot 2016!

 

GR Läromedel på Twitter

 Ansvarig utgivare: Johan Borvén  Redaktör: Roberto Camacho
GR Utbildning Läromedel, besök Anders Personsgatan 8, post: box 5073, 402 22 Göteborg
Tfn: 031-335 50 53 fax: 031-335 52 22  e-post: laromedel@grkom.se
www.grkom.se/laromedel

Du får detta nyhetsbrev eftersom du använder GR Utbildnings tjänster, deltagit i våra aktiviteter eller är student på lärarutbildningen i Göteborg. 

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.