Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 21 - torsdag den 3 december 2015

  • Ett kunskapslyft behövs för rättspsykiatrin
  • Filmer och presentationer om anhörigstöd
  • Medlemsnyheter
  • Ny kommunikatör på plats
  • Följ NSPH på Twitter!
  • Debattartikel om tvångvård av barn

Ett kunskapslyft behövs för rättspsykiatrin

Granskningen av rättspsykiatrin som Bergwallkommissionen genomfört har blottlagt en rad strukturfel som behöver åtgärdas för att alla ska få möjlighet till en jämlik vård. Det anser NSPH och Civil Rights Defenders i ett gemensamt yttrande. Tyvärr saknar rapporten förslag om att ta tillvara den erfarenhetsbaserade kunskapen i framtidens rättspsykiatriska vård.

Läs granskningen av rapporten >>

Filmer och presentationer finns nu om anhörigstöd

Nu finns dokumentation tillgänglig från inspirationsdagen om anhörigstöd som anordnades den 13 november 2015. På NSPH:s hemsida finns power point-presentationer från Attention, Nka, NSPH, Schizofreniförbundet, Studieförbundet Vuxenskolan och SHEDO. Nytt är att det även finns filminspelningar upplagda att ta del av för dig som vill se föredragen igen eller som inte hade möjlighet att delta under dagen. 

Allt material >>


Medlemsnyheter från NSPH

Ett nytt arbetsutskott för NSPH har valts för 2016, med Anki Sandberg som fortsatt sammankallande för gruppen. En annan nyhet är att föreningen SHEDO nu är fullvärdig medlem i NSPH, med Conny Allaskog som representant. Föreningen SHEDO har varit associerad till NSPH sedan 2012. 

Mer om vad som händer inom NSPH >>


Ny kommunikatör på plats

Lisa Ringström är ny kommunikatör på NSPH. Hon har mer än tio års erfarenhet som fackjournalist och är van att arbeta interaktivt och hitta samspelet mellan trycksaker, webb och sociala medier. Hon har arbetat på många sätt, såväl professionellt som ideellt, med att nå ut till människor och skapa engagemang, bl.a. med miljökampanjer på Greenpeace.

Läs vad som lockade Lisa till NSPH >>

Följ NSPH på Twitter!

Med premiär på inspirationsdagen den 24 november så är vi i NSPH numera aktiva på Twitter. Där kan ni enkelt följa vad som händer inom nätverket och vilka diskussioner vi engagerar oss i. Skriver ni något på Twitter som berör NSPH, använd gärna vår hashtag #NSPH samt kontakta oss med @NSPHSverige.

Följ gärna vårt twittrande här >>


Debattartikel i Aftonbladet om tvångvård av barn

Den aktuella frågan om hur det nya LVU-förslaget rörande tvångsvård kan påverka barn med funktionsnedsättning uppmärk-sammas på Aftonbladet Debatt. Anne Lönnermark, ordförande för Autism- och Aspergerförbundet, skriver tillsammans med Anki Sandberg, ordförande Riks-förbundet Attention, om att barn med någon form av autism kan riskera tvångsvård vilket kan ge förödande konsekvenser. 

Läs debattartikeln >>


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på www.nsph.se