Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 17 - torsdag den 8 oktober 2015

  • Vad är "värdighet" för dig? - World Mental Health Day den 10 oktober
  • Kostnadsfri rådgivning om du blivit orättvist behandlad på grund av psykisk ohälsa
  • Inspirationsdag: Anhörigstöd
  • Reportage om Frisk & Fri-medlem i media
  • Missa inte chansen att söka stöd till nordiska samarbeten

Vad är "värdighet" för dig?

Den 10 oktober är det World Mental Health Day på temat ”Dignity in mental health”. Håll utkik efter Hjärnkollmanifestationer där du bor! Men vad betyder egentligen "värdighet"? Dela med dig av dina tankar i sociala medier under hashtagen #minvärdighet

Här kan du läsa mer om initiativet >>

Kostnadsfri rådgivning

Upplever du att du eller någon annan har blivit diskriminerad eller illa bemött i samhället på ett sätt som har att göra med psykisk ohälsa? Hör av dig till oss så hjälper vi dig att få mer kunskap om hur du kan gå vidare!

Hör av dig om du blivit orättvist bemött >>


Inspirationsdag: Anhörigstöd

Nu börjar vi närma oss årets inspirationsdag om anhörigstöd. Där får du chansen att knyta kontakter och nätverka med andra intresserade, samt få nya idéer och erfarenheter av hur man kan agera som anhörig. 

Läs mer om inspirationsdagen >>

Anmäl dig här >>


Reportage om Frisk & Fri-medlem i tidningen Må Bra

Tidningen Må Bra berättar i senaste numret om Malin som ville leva hälsosamt men blev inlagd på ätstörningsklinik när hon vägde 36 kilo. Malin är medlem i Frisk & Fri,  en av NSPH:s medlemsorganisationer. 

Riksföreningen mot ätstörningar >>


Missa inte chansen att söka stöd till nordiska samarbeten

Nu är det dags att söka medel från Stödordningen! Varje år beviljas bidrag till nordiska möten och konferenser. Syftet är att stimulera och fördjupa samarbete mellan olika organisationer, för att få en stark gemensam röst inom Norden och ute i Europa.

Gör som många av våra nordiska grannar - sök stöd för samarbeten över landsgränserna.

Varför nordiska samarbeten? >>

Så här söker du stöd från Stödordningen >>


Välkommen till NSPH:s nya nyhetsbrev. Du får information från patient-, brukar- och anhörigperspektivet. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete och våra projekt på www.nsph.se